8 Reacties

2 maanden geleden

Mijn kinderen slapen altijd onder een dekentje. Vind ik fijner. Gewoon laag opmaken zodat ze niet diep onder de deken weg kunnen zakken. Zeker geen dekbed, dat is niet veilig. Ik denk ook dat het wel een beetje afhankelijk is van je kindje. Mijn zoontje lag eigenlijk bijna altijd nog recht z’n bedje, mij dochtertje is al wel een stuk bewegelijker. Als ze zo groot zijn dat ze gaan bewegen door het bed en steeds niet meer onder de deken liggen deed ik het wel dubbelop. Dus slaapzak om het niet koud te krijgen zonder deken en dun dekentje erbij om ze lekker in te kunnen stoppen. Slapen niet beter als ze een beetje “vast” liggen.

2 maanden geleden

Mijn kinderen sliepen pas met een deken zodra ze over gingen naar een groot bed. Na de eerste week sliepen ze alleen in een slaapzak, zowel zomers als winters. Het kan ook best zijn dat jullie kindje een deken helemaal niet prettig vindt. Wat is de reden dat je schoonouders niet alleen de slaapzak willen gebruiken wanneer jullie kindje dat zo gewend is?

2 maanden geleden

Een pasgeboren baby kan prima onder een laken en deken, omdat ze vrij stil liggen. Vanaf +/- 3 maanden worden ze beweeglijker waardoor een slaapzak wordt aangeraden. Ze kunnen door gewurm of vroegtijdig rollen niet onder de deken komen. Een dekbed mag pas vanaf 2 jaar, want deze zijn veel te warm. Ik zou bij je schoonouders kiezen voor een slaapzak.

2 maanden geleden

Reactie op ibbeltje27

Mijn kinderen sliepen pas met een deken zodra ze over gingen naar een groot ...
Iets te snel. Onze jongste heeft wel een aantal maanden onder een nunki lakentje gelegen ivm onrust. Zodra ze er steeds uit schoof zijn we daar ook mee gestopt

2 maanden geleden

Reactie op ibbeltje27

Mijn kinderen sliepen pas met een deken zodra ze over gingen naar een groot ...
Ze vinden het zielig dat ze alleen een slaapzak heeft 🥲 Maar heb het gesprek maar even gelaten voor wat het is voordat ik wat feiten voor mezelf op een rij heb. Als het niet gevaarlijk is vind ik het prima als ze dat perse willen

2 maanden geleden

Onze kids slapen vanaf 3 maanden niet meer onder een dekentje. Het liefste had ik ze meteen in een slaapzak gedaan hoor. Maar ze waren beide klein van stuk met een heel klein hoofdje, dus moesten eerst wat groeien om een slaapzakje veilig aan te kunnen. Daarnaast werden onze kids rond 3 maanden echt te beweeglijk voor een dekentje. De oudste trok zelfs het dekentje los, ook al was het strak en laag opgemaakt. Vanaf 4 maanden begon de oudste ook nog eens door het bed te rollen, dus een slaapzak was echt veel beter en veiliger voor haar. De jongste is nu 3 maanden en 2 weken. Een paar weken geleden begon hij zijn dekentje af te trappen en dan kreeg hij het koud. Ook hij wurmt zich lekker door het bed heen. Dus ook bij hem over gegaan op de slaapzak en hij slaapt weer heerlijk.

2 maanden geleden

Oké thanks ik denk dat ik dan gewoon ga zeggen dat we alleen een slaapzak willen 😊

2 maanden geleden

Volgens mij hier rond 6/8 weken in een slaapzakje gedaan. Trof haar 1 keer in de box aan met een deken over hoofd. Ze was lekker aan het schoppen met die beentjes en de deken belandde zo over haar gezicht. Doodeng. Vanaf toen nooit meer een dekentje.