10 Reacties

2 jaar geleden

Hallo, ik werk in de kinderopvang en ben zelf 8 weken zwanger. Iedereen in de kinderopvang gaat hier anders mee om, bij ons zullen wij helaas de kinderen dan meer moeten laten huilen dan thuis, omdat we niet de mogelijkheid hebben 1 baby alleen te dragen. Wel kijken wij per kind hoe dat kind zich het prettigst voelen, het zal voor jou baby even wennen zijn misschien dat ze op andere plekken, dan in je armen zal slapen. Wij laten kinderen soms ook in de box, of even in de schommelstoel slapen, als het kind echt niet in een bed kan slapen. Hierin doen wij ons best om per kind te kijken wat hij/zij nodig heeft om een zo'n leuk mogelijke dag heeft. In de kinderopvang waarin ik werk is het niet gebruikelijk dat we kinderen uren laten huilen of echt niet dragen, de ene keer is hier meer ruimte en tijd voor dan de andere keer.

2 jaar geleden

Hier een meisje die alleen in de draagzak sliep voordat ze met 4 maand naar het KDV ging. Eenmaal op het KDV ging ze gewoon daar in het bedje slapen 🤷‍♀️. Ze vertelden daar dat baby's al snel wennen aan dat de omgeving daar anders is dan thuis. Met de twee wenochtenden was het slapen nog te spannend maar de eerste volle dag sliep ze gewoon al anderhalf uur in een bedje 😂. En ook daarna wilde ze thuis nog steeds niet in haar eigen bedje... Mogelijk dat ze zich op het KDV ook minder snel verveelt gezien ze daar andere prikkels en ook meer prikkels heeft?

2 jaar geleden

Ik werk zelf ruim 15 jaar in de kinderopvang. Hopelijk kan ik wat van je zorgen wegnemen; Over het algemeen passen kleintjes zich zo goed aan! Vele mama's hebben jouw angsten, kindjes die thuis absoluut niet in bed willen slapen etc. En echt, 9 vd 10 keer gaat het écht zonder problemen vanaf dag 1. Heel soms hebben we een kindje die er wel wat meer aan moet wennen, maar ook dit gaat op die leeftijd echt nog heel vlot. Je mag van de leidsters/kdv verwachten dat ze weten hoe ze in moeten spelen op de behoeftes en ook genoeg "trucjes" kennen waardoor je kleintje rustig wordt. Ik zou er echt proberen vertrouwen in te hebben! Maar het is heel logisch dat je het heel spannend vind en dat hoort er helemaal bij! Wij zeggen vaak, het wennen is nog meer voor de mama's (die 24/7 tot dan vaak met het kleintje zijn geweest) dan voor de baby's zelf. Het komt goed! 😊

2 jaar geleden

En hoe slaapt ze in een wagen? Bij ons op de opvang slapen de kleintjes in een wagen en is er een mogelijkheid daar mee te wiebelen/rijden zodat ze in slaap vallen. Misschien even contact opnemen met de opvang. Dan kan je dit evt thuis oefenen.

2 jaar geleden

Bij mijn dochter was het met 10 weken precies zo. Met 12 weken is ze begonnen te wennen, de eerste 4 weken kdv hadden wij allebei nog een deel ouderschapsverlof opgenomen zodat we de dagen voor haar op konden bouwen met eerst 4 uur en dan steeds wat uurtjes erbij. Onze dochter moest erg wennen aan alle prikkels; is erg nieuwsgierig, dus het opbouwen was wel heel fijn gaf ook het kdv aan. Maar eenmaal gewend gaat het nu super. Ze heeft nog wel eens minne dagen, maar ze hebben helemaal ontdekt wat dan voor haar werkt. Al vanaf het begin vindt ze het geweldig in de stokke stoel in het kuipje te zitten en alles om haar heen te bezichtigen. Hopelijk vinden ze voor jouw kindje ook iets dat zij prettig vindt. Het komt vast goed 😊

2 jaar geleden

Onze dame sliep ook enkel op mij en snachts in haar bedje. Ik was er ook wel bang voor. De eerste week ging ze halve dagen (ze gaat 2 dagen per week.) De week er na gewoon 2 volle dagen. Ze sliep daar in het begin in een wiegje op de zaal zelf. Wel ingebakerd, pacco mag daar. Later sliep ze enkel in een bedje. Ze wennen er vanzelf aan. En ja ze slaapt iets minder goed. Maarja het is ook veel te leuk, veel te spannend, al die indrukken. Het komt goed!

2 jaar geleden

Onze zoon sliep ook slecht. Ik heb ze buiten rondjes zien lopen met de kinderwagen tijdens hun lunch. Ze vinden het ook niet fijn als je kindje zich niet prettig voelt.

2 jaar geleden

Zelf alvast beginnen met afbouwen? Zorgt voor minder verdriet waarschijnlijk

2 jaar geleden

Ons zoontje slaapt thuis hazeslaapjes en op de opvang 1,5-2 uur. Oftewel, wat ze thuis doen hoeven ze daar niet te doen. Zou het proberen los te laten🙃

2 jaar geleden

Ook hier een baby'tje dat thuis alleen maar in de armen wilt slapen.. heel vermoeiend! Ik maakte me dus ook zorgen met naar de opvang gaan. Op de opvang daarentegen gaat het geweldig en slaapt die heel goed in bed. Mocht het toch niet lukken proberen ze de kinderwagen of de hangmat. In het begin gebruikten ze ook nog wel eens de draagzak, maar is nu echt nooit meer nodig.