14 Reacties

14 dagen geleden

Iemand?☺️

14 dagen geleden

Dat is toch voor kinderen met taaislijmziekte of andere ernstige longproblemen? Bij “gewone” verkoudheid ken ik het niet. Mijn vraag zou ook zijn: als je m niet op doktersvoorschrift maar op eigen initiatief zou willen gebruiken, wat vernevel je dan?

14 dagen geleden

In Duitsland wordt het veel gebruikt bij verkoudheid, zowel bij volwassenen als kleine kinderen. Baby's durf ik niet te zeggen. Ik zou informatie vragen aan je huisarts. Of als je in de buurt van de grens woont misschien een Duitse apotheek vragen.

14 dagen geleden

Ik ken het alleen bij mijn nichtje die taaislijmziekte heeft. Maar het gaat vaak met veel strijd.

14 dagen geleden

Wij hebben dat gehad maar huisarts heeft dat toen voorgeschreven in combinatie met medicijn omdat onze dochtertje moeite had met ademhalen en erg benauwd was. Volgens mij schrijven zij dit niet voor bij enkele verkoudheid.

14 dagen geleden

Ja kan ook de douche heet zetten en de badkamer vol stoom laten lopen. Niet met hem onder de douche staan natuurlijk…maar wel in de stomende badkamer gaan staan. Dan komt vaak ook wat los. Een soort Vics voor baby’s (ben de naam even kwijt, iets van luuf?) op zn borst smeren. Een rauwe ui snijden op een bordje en dat naast zn bedje zetten. Zoutoplossing in zn neusje druppelen..

14 dagen geleden

Hier werkt het uitzuig apparaat van otrivin altijd heel goed. Eerst druppelen we met zoutoplossing zodat het snot goed los is en even later zuigen we het neusje leeg. https://www.bol.com/nl/nl/p/otrivin-baby-aspirator-1-stuk-neusjesreiniger/9200000005137683/?bltgh=rvY1q5xWm6qBtp-D4UdPnQ.2_14.17.ProductImage

14 dagen geleden

We zuigen ons zoontje uit met een aspirator van Otrivin en eerst even neusje schoonmaken en druppelen met zoutoplossing (Monodose van Otrivin). Vernevelen gebeurt in het ziekenhuis, ons zoontje heeft een chronische longaandoening. Soms gebruiken we Xylometozaline maar dat is voorgeschreven door de kinderarts en mag max 1 week gebruikt worden als hij erg vol zit.

14 dagen geleden

Bij mijn zoontje is er sprake van geweest dit toe te passen op de nicu. De beademing was er net uit gehaald en er bleef veel slijm achter. Echter werd vernevelen als laatste optie gegeven en werd er eerst nog een ander medicijn gebruikt, wat ook geholpen had. Ik weet niet goed meer het nadeel van vernevelen, maar zou het hierom alleen in overleg met een arts doen.

14 dagen geleden

Hier een SEH- verpleegkundige. Ik zou je niet aanraden zelf te gaan vernevelen, zeker niet bij een verkoudheid. Vernevelen zonder medicatie is niets anders dan bevochtigen en dan kun je net zo goed even in een vochtige badkamer gaan staan of naar buiten gaan. Belangrijk is dat je het neusje goed spoelt! Gewoon met zoutoplossing. Mocht dat niet genoeg zijn kun je, op advies van een dokter, xylometazoline druppels geven. Als je baby signalen van benauwdheid vertoont zoals neusvleugelen/ intrekken/ etc (dit kun je even googlen) dan moet je naar de dokter. Die zal dan naar de longen luisteren en besluiten of vernevelen noodzakelijk is. Er kunnen ook altijd pufjes voorgeschreven worden indien nodig, maar een benauwd kind moet gewoon eerst door een dokter gezien worden.

14 dagen geleden

Reactie op Saar2307

Hier een SEH- verpleegkundige. Ik zou je niet aanraden zelf te gaan vernev ...
Hee bedankt voor je reactie! We zijn al een aantal keer bij de hap en de seh geweest. Het is dus bronchiolitis en/of kinkhoest. Pufje gekregen maar die werkt niet. Ook al een week xylometazoline gebruikt maar daar moesten we dus weer mee stoppen. Het was dus net een weekje over en nu weer begonnen.. maar als ik net zo goed naar buiten kan gaan of kan stomen in de badkamer doe ik dat! 😊

14 dagen geleden

Reactie op Annie1979

We zuigen ons zoontje uit met een aspirator van Otrivin en eerst even neusj ...
Die aspirator kende ik nog niet, ga ik proberen!

14 dagen geleden

Reactie op AnneEZ

Dat is toch voor kinderen met taaislijmziekte of andere ernstige longproble ...
Fysiologisch water. Dat is water met een beetje zout. Maar heb hier al weer wat nieuwe tips gekregen die ik eerst nog ga proberen 😁

13 dagen geleden

Reactie op onet

Hee bedankt voor je reactie! We zijn al een aantal keer bij de hap en de se ...
Die gevoeligheid op longetjes en boor verkoudheid kan best nog even blijven na bronchiolitis en als het kinkhoest is dan kan dat nog maanden door etteren. Helaas gaat vernevelen daar niet voor helpen en pufjes wss ook niet omdat kinkhoest veroorzaakt wordt door een beestje dat irriterende stofjes uitscheidt waar de longen van geïrriteerd raken. Ik zou zelf inderdaad proberen om vooral het neusje goed leeg te laten, let wel op dat je met al dat gespoel (vooral met zout) de conditie van het neusje een beetje kan aantasten dus soms is een vet zalfje erop wel even lekker. En als hij dus weer benauwd wordt WEER naar de dokter gaan, een benauwde baby moet altijd gezien worden, ookal is het de 300e keer 🫶