11 Reacties
5 jaar geleden
Ik had laatst soort gelijke situatie. Twijfelde enorm en had gelukkig daarvoor een afspraak bij de verloskundige. Dit voorgelegd en zij zei; beter van niet. Het zou in principe kunnen als de zalm 茅cht 茅cht vers is. Maar als je twijfelt zou ik het ook niet doen.
VRIEND
5 jaar geleden
Ik zou het wel eten als die vers ter plaatse en dus ook warm gerookt wordt (door en door gegaard wel te verstaan). Gerookte zalm uit een pakje mag namelijk ook als het verhit wordt. De enige reden waarom gerookte zalm recht uit het pakje (koud dus) beter vermeden wordt is omdat het lang voordien is gerookt en dus nog een poosje de kans heeft om toch een kweekbodem te zijn voor listeria.
5 jaar geleden
Bij die voorverpakte zalm, gaat het juist om de verpakking. En omdat je niet weet in welke handen het is geweest en hoe lang het overpakt is geweest. Als het vers bereid wordt is de kans op die bacterie alweer veel kleiner.
5 jaar geleden
Mijn man rookt zelf zalm op de bbq.
Met de vk overlegd en die zei dat het mocht. Het gaart langzaam. En dood dan de bacteri毛n. Ik eet alleen de zijkant, dan is het gaar. Dus dan is het eigenlijk hetzelfde als een zalm bakken. Ger zalm in de winkel is helemaal rauw.
5 jaar geleden
Ik ben kok van beroep en inmiddels zelf bijna 34 weken zwanger. Mijn advies zou zijn om even met de kok te overleggen of hij de zalm warm of koud rookt. Als hij het koud rookt kan je vragen of hij het voor je nagaard in de oven. Dan kan het helemaal geen kwaad om dat gerookte en dus gegaarde stukje zalm te eten.
Ik hoop dat je er wat aan hebt en blijf altijd naar je gevoel luisteren.
Ow en het aller belangrijkst geniet lekker van het feestje!!
5 jaar geleden
Bedankt allemaal! Ik ga voor de verwarmde versie, daar kan die kok vast voor zorgen 馃槉馃憤














