11 Reacties

5 jaar geleden

Ik zou het niet nemen..

5 jaar geleden

Ik had laatst soort gelijke situatie. Twijfelde enorm en had gelukkig daarvoor een afspraak bij de verloskundige. Dit voorgelegd en zij zei; beter van niet. Het zou in principe kunnen als de zalm 茅cht 茅cht vers is. Maar als je twijfelt zou ik het ook niet doen.

5 jaar geleden

Ik zou het wel eten als die vers ter plaatse en dus ook warm gerookt wordt (door en door gegaard wel te verstaan). Gerookte zalm uit een pakje mag namelijk ook als het verhit wordt. De enige reden waarom gerookte zalm recht uit het pakje (koud dus) beter vermeden wordt is omdat het lang voordien is gerookt en dus nog een poosje de kans heeft om toch een kweekbodem te zijn voor listeria.

5 jaar geleden

Bij die voorverpakte zalm, gaat het juist om de verpakking. En omdat je niet weet in welke handen het is geweest en hoe lang het overpakt is geweest. Als het vers bereid wordt is de kans op die bacterie alweer veel kleiner.

5 jaar geleden

Bij mijn eerste zwangerschap aan de verloskundige gevraagd en die zei dat het mocht. (niet meer dan 150 Gr per week dacht ik) toen best veel gegeten. Deze zwangerschap 1 keertje gegeten had er voorderest geen trek in. Maar de verhalen zijn wisselend of 't wel/niet mag..

5 jaar geleden

Lastig. Het schijnt als het echt echt vers is, dat het gewoon mag. Dus niet vacu眉m verpakt heeft gezeten etc. Ik ben een schijterd daarin, dus ik zou het niet doen.

5 jaar geleden

Mijn man rookt zelf zalm op de bbq. Met de vk overlegd en die zei dat het mocht. Het gaart langzaam. En dood dan de bacteri毛n. Ik eet alleen de zijkant, dan is het gaar. Dus dan is het eigenlijk hetzelfde als een zalm bakken. Ger zalm in de winkel is helemaal rauw.

5 jaar geleden

Ik ben kok van beroep en inmiddels zelf bijna 34 weken zwanger. Mijn advies zou zijn om even met de kok te overleggen of hij de zalm warm of koud rookt. Als hij het koud rookt kan je vragen of hij het voor je nagaard in de oven. Dan kan het helemaal geen kwaad om dat gerookte en dus gegaarde stukje zalm te eten. Ik hoop dat je er wat aan hebt en blijf altijd naar je gevoel luisteren. Ow en het aller belangrijkst geniet lekker van het feestje!!

5 jaar geleden

Mag gewoon als het vers en warm gerookt is , koud gerookt en niet vers zou ik niet nemen

VRIEND

5 jaar geleden

Mijn motto tijdens de zwangerschap was; bij twijfel niet doen. Ik heb alleen gerookte zalm door en door verhit uit de over (warm dus) gegeten. Niet verwarmt en alleen gerookt heb ik niet gedaan. Die paar maandjes nul risico genomen.

5 jaar geleden

Bedankt allemaal! Ik ga voor de verwarmde versie, daar kan die kok vast voor zorgen 馃槉馃憤