21 Reacties

2 jaar geleden
Oh en wat voor vis. Witvis is het meest neutraal. Zalm heeft goede vetten. Maar je kan alle vissoorten geven.
Even opletten op graatjes en zou mager en vette vis afwisselen!

2 jaar geleden
Uhm hier een tegen geluid..
Maar dan zal ik eerlijk zeggen ben dochter van de visboer😅
Hier alleen verse vis! Vis uit de supermarkt is zowiezo een no go voor mij, maar eten dat uit de diepvries komt en daarna opnieuw invriezen zou ik niet doen vis en vlees.
Ik haal het dan vers bij mijn ouders die vacumeren dit in kleine stukken en dit doe ik in de vriezer. Kun je bij de visboer vragen of thuis in kleine stukken snijden en invriezen in zakjes.
Of met verse vis het gerecht bereiden en dir invriezen. Zo vries je een product maar 1 keer in.
En aangeven dat het voor een baby is dat de graatjes er goed uit zijn
Voor vis kun je kabeljauw of scholfilet gebruiken dit is licht verteerbaar. Je kan ook zalm gebruiken, maar smaakt wat meer naar vis en is een wat vettere vis. Wat heel gezond is!

2 jaar geleden
Reactie op Mandy993
Uhm hier een tegen geluid..
Maar dan zal ik eerlijk zeggen ben dochter van ...
Dit zijn goede tips. Wij zijn er helaas in de praktijk achtergekomen dat vis (zalm) uit de supermarkt niet oké is voor baby's (wisten wij veel..). Onze dochter heeft 2x flink moeten overgeven na het eten van zalm, zelfs wanneer deze 'vers' bereid was. Wij durven voorlopig geen zalm meer te geven.
We hadden nog koolvis uit de vriezer liggen. Als we 1 portie bereiden, geven we dit meteen en gaat dit goed. Ik zal het na bereiding niet opnieuw gaan invriezen.

2 jaar geleden
Reactie op Ruelle
Dit zijn goede tips. Wij zijn er helaas in de praktijk achtergekomen dat vi ...
Aah wat sneu voor je kleine!
Altijd zo naar die kleintjes en spugen😪
Snap heel goed dat je er helemaal klaar mee bent. Ja wat ik al zei uit de supermarkt vis halen is echt een no go voor mij! Vaak wordt vis gevangen uit de noord zee en verscheept naar het buiten land om gefileerd te worden om vervolgens weer hier in de schappen te liggen onder het mom van vers... snap dat proces niet zo. Vis van een 'goede' visboer hanteert een ander proces, maar goed ik ben zeer bevooroordeeld🤭
Zo zal een slager geen vlees uit de supermarkt halen en dat doe ik dan weer wel🤣😅

2 jaar geleden
Ik zou geen diepvries vis gebruiken als je deze daarna weer wil invriezen.
Verse vis kan prima. Soorten vis die je kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld pangasiusfilet en kabeljauw.
2 jaar geleden
Reactie op Mandy993
Aah wat sneu voor je kleine!
Altijd zo naar die kleintjes en spugen😪
Snap ...
Zoals gezegd moet je weten dat verse vis in de supermarkt vis is die in het buitenland bevroren is en daarna weer ontdooid is om als "vers" verkocht te worden. De supermarkt verkoopt geen echte verse vis, dat is met de productieketens blijkbaar gewoon niet rendabel/mogelijk.
Je kunt dus beter ingevroren vis kopen (blokjes witvis of kabeljauw bijvoorbeeld, hup zo in de koekenpan zonder gedoe, dus ook als je zelf niet van de vis bent is het lekker makkelijk) dan zogenaamde "verse" want die zal nog minder smaken, meer risico's met zich meenemen, etc. Je kunt beter de ingevroren vis direct bereiden en dan opnieuw invriezen dan de "verse" die dus al ingevroren en ontdooid is en dan een poos heeft gelegen, weer bereid en bevroren is.
Of je kunt gewoon voor iets meer geld echte verse vis halen. Smaakt ook honderd keer beter.

2 jaar geleden
Reactie op Mandy993
Aah wat sneu voor je kleine!
Altijd zo naar die kleintjes en spugen😪
Snap ...
Ja precies, eigenlijk is het beter om alles apart te halen, vis van de visboer, vlees van de slager, brood van de bakker etc.. Jammer dat de boodschappen dan 2x zo duur worden 🤣 maar voor een baby wel veel beter.

2 jaar geleden
Reactie op Mandy993
Uhm hier een tegen geluid..
Maar dan zal ik eerlijk zeggen ben dochter van ...
Wat een duidelijke berichten allemaal. Bedankt voor de tips alvast!
Scheelt de vis van de visboer erg qua prijs? En dan kun je dus vragen of ze het vacumeren om dit in de vriezer te gooien?

2 jaar geleden
Reactie op Tg2
Wat een duidelijke berichten allemaal. Bedankt voor de tips alvast!
Scheel ...
Ja de prijs is wel iets duurder, maar dat merk je ook in kwaliteit en verse vis zeg maar. Zelfde als een slager of polier groenteboer etc.
Als je het in kleine stukjes in gaat vriezen dan zou ik dit na het maken van een gerecht niet opnieuw in vriezen. Ik ben daar niet zo van wat ingevroren is geweest niet opnieuw.
Je kan de gerechten ook met verse vis maken en dit invriezen dan is het kant en klaar in de vriezer en maar 1x gevroren

2 jaar geleden
Reactie op Adastre
Nog een ander geluid. Als je zelf geen vis eet, waarom je baby dan wel…? Ik ...
Dit vroeg ik me ook al af:) Vis heb je niet per sé nodig. En je baby is nog maar 8 maanden, dan is vast voedsel vooral om te oefenen.

2 jaar geleden
Reactie op Boysmom90
Pangasius filet is altijd ontdooid. Waar je het ook koopt. Dan kan je net z ...
Als je het opnieuw wil invriezen zou ik geen diepvries variant kopen.

2 jaar geleden
Reactie op Supermam83
Dit vroeg ik me ook al af:) Vis heb je niet per sé nodig. En je baby is nog ...
En toch is dit goed om te doen, tenzij je vanuit overtuigingen vegetariër o.i.d. bent. Je kindje aan zoveel mogelijk smaken blootstellen is heel goed voor de smaakontwikkeling. Minder kans dat ze het dan later niet lusten, of producten die er van afgeleid zijn. En vis is wel gezond, dus goed dat TS dit wil doen.
Mijn man heeft een hekel aan peulvruchten dus wij aten ze nooit. Maar ik zorg er wel voor dat mijn zoontje ze af en toe krijgt. Gewoon gezond, en goed voor zijn ontwikkeling.