18 Reacties

3 jaar geleden

Wij hebben gedurende de dag op schema gedaan met een marge van 30 minuten. En snachts zelf laten komen met een maximum aantal uren uiteraard. Dus dan hadden we de wekker snachts gezet. Dit vonden wij prettiger omdat we dan wisten waar we aan toe waren. En wij gaven volledige flesvoeding trouwens. Bij borstvoeding kan ik me voorstellen dat dat anders gaat.

3 jaar geleden

Mijn dochter kreeg ook flesvoeding op verzoek. In begin erg zoeken maar op een gegeven moment kwam er wel structuur. Voordeel vond ik juist dat ik niet zo vast zat aan tijden en dat wanneer ze honger had ik het gewoon kon gegeven ipv rekken tot het tijd is.

3 jaar geleden

Oké ik weet dat er hier best veel mensen zijn die groot voorstander zijn van voeden op verzoek en dat is natuurlijk helemaal goed, maar voor mij werkt het ook niet. Ik was ook na twee weken zo zoekende naar iets van houvast en structuur!! Wij doen nu ook een beetje een combi van ritme zoeken en zo goed mogelijk naar ons baby'tje kijken. Ik schrijf echt alles op in een schriftje, de voedingstijden en hoe lang hij slaapt. De dag start hier sinds een week altijd om 7.00uur met een voeding. Betekent idd dat we wakker maken als hij dat niet is. Er zullen vrouwen zijn die ons wreed vinden (hoef ik dus niet te horen), maar ik rits z'n puck a baby los en meneer wordt in rust wakker! (of slaat zelf een leer tegen z'n hoofd haha). Overdag houd ik regelmaat aan van slapen-voeden-wakker zijn. Laatste lukt niet altijd want soms ligt ie knock out in m'n armen bij het voeden. Probeer hem wel iets te prikkelen, maar wil daar niet in doordraven. Ik heb het idee (maar ben net zo goed nog zoekende hoor) dat er door de dag iedere keer op hetzelfde tijdstip te beginnen er al iets meer regelmaat komt. We maken hem voor de nacht ook wakker (als hij zelf niet komt), zo tussen 22.00-23.00 uur, afhankelijk van de laatste voeding. Overdag wil ik ook wel iets meer regelmaat eigenlijk, maar dat komt wel. Ik wil hem iig niet dwingen te wachten als hij echt honger heeft. Schrijf dus wel alles op en op gegeven moment zullen we wel wat patronen zien en kunnen we dat vast iets bijstellen.. Hier baby van bijna 3 weken!

3 jaar geleden

Slaapje tussen de middag is nu ook in donker kamertje en probeer ik wat langer te doen.. En ik wandel vaak ergens einde van de middag! Ik geloof wel in goed eten overdag is minder honger 's nachts! En heb ook het idee dat als hij vaak komt hij wat meer krampjes heeft (dat z'n darmen drukker zijn)

3 jaar geleden

Oké ik weet dat er hier best veel mensen zijn die groot voorstander zijn va ...
Heel herkenbaar. Het is zo zoekende. Zelfs met een tweede 🤪 ik hou zijn flestijden ook bij in een app (vet handig) zodat ik idd het ritme kan vinden wat hij zelf aanhoudt. Als je dat dan over een paar weken bekijkt, zal er hopelijk een patroon in zitten en kunnen we dat als ritme aanhouden. Dus in een ritme krijgen maar wel zijn eigen ritme. Ik doe ook slapen, eten, wakker, slapen aanhouden. Het is een slaapkop dus over slapen maak ik me geen zorgen. Maar ik heb ook gewoon het gevoel hoe meer voeding overdag, hoe minder hij het 's nachts nodig heeft. Al zit er nu soms al 5/6u tussen... Dat krampjes verhaal klinkt ook bekend. Heb net een andere fles gekocht want hij drinkt zó snel. Het loopt langs zijn mond, veel verslikken, boeren en de hik hebben. Daar wordt het ook onrustiger van... gedoe weer zo'n baby 🤣

3 jaar geleden

Ik deed op schema. Als hij sliep, liet ik hem natuurlijk liggen en nam ik max 5 uur tussen de voedingen aan. En als hij eerder honger had dan gaf ik natuurlijk eerder. Maar ik deed op schema, zodat hij sneller het dag en nachtritme begreep en zo sliep mijn zoon snel door. Vrolijke baby en papa en mama willen ook wat rust. 😆 En hij kwam zo ook goed aan zijn nachtrust. Maar 3 weken is daar een beetje vroeg voor natuurlijk.

3 jaar geleden

Ik deed op schema. Als hij sliep, liet ik hem natuurlijk liggen en nam ik m ...
Mijn dochter sliep na een week door dus ik vind 3 weken al lang 🤪 Heb je een voorbeeld van het schema wat je aanhield?

3 jaar geleden

Oké ik weet dat er hier best veel mensen zijn die groot voorstander zijn va ...
Wellicht is dat ook een idee... dat je gewoon elke dag begint en eindigt op dezelfde tijd. En daar tussen kijken wat ze zelf doen...

3 jaar geleden

Ik deed op schema. Als hij sliep, liet ik hem natuurlijk liggen en nam ik m ...
Gaf je borst- of flesvoeding? Deed je dan beetje van jezelf/baby en beetje op schema? Kan denk ik niet helemaal strak samen? Hoeveel weekjes zat je in een goed ritme? Haha veel vragen I know!!

3 jaar geleden

Tegenwoordig adviseren ze ook bij flesvoeding op verzoek te voeden.. Ik lees zoveel reacties van behoefte aan een schema en en structuur. Alleen je kindje is nog een hele kleine baby.. hij houdt zich sowieso niet aan de klok. Hij was in de buik gewend aan een continue stroom van voeding. Ik denk dat het vooral voor frustratie zorgt aan 2 kanten. De eerste tijd is het nou eenmaal zo dat alles wat je doet een beetje om het voeden van je kindje heen moet.

3 jaar geleden

Tegenwoordig adviseren ze ook bij flesvoeding op verzoek te voeden.. Ik lee ...
Ik weet het hoor! Ook van mn dochter. En de motivatie om te voeden op verzoek vanuit het CB snap ik. Maar ergens in mn hoofd denk ik... wij eten toch ook niet wanneer we willen? En tuurlijk is hij nog heeel klein maar alvast wat zaaien voor straks kan denk ik geen kwaad... ik denk dat elke moeder zoekende is in bepaalde dingen... en als je zelf lekker gaat op ritme en structuur (zoals ik) zal dit een ding zijn waar je al snel zoekende in zal zijn. Omdat de behoefte er gewoon is...

3 jaar geleden

Reactie op D1987

Ik weet het hoor! Ook van mn dochter. En de motivatie om te voeden op verzo ...
Ja.. Alleen onze maag is natuurlijk nog niet zo mega klein. En de bloedsuikerspiegel van baby's vraagt om heel vaak kleine beetjes. Maar ik denk zeker dat ze op een gegeven moment naar vaste momenten gaan hoor.. ons zoontje van 1 eet ook gewoon de maaltijden en 2 x iets tussendoor. Dus sowieso goed om daar langzaam naar toe te werken, maar nu snappen ze sowieso nog niks van een volgorde in dingen, dus voor je kindje hoef je het niet te doen. Maar als het voor jou fijn is kan het natuurlijk wel goed werken;-)

3 jaar geleden

Reactie op D1987

Mijn dochter sliep na een week door dus ik vind 3 weken al lang 🤪 Heb je e ...
Ik bedoelde met doorslapen meer van 19:00 tot 07:00 ofzo. 😜 Ik weet niet meer wat voor schema ik aanhield bij 3 weken. Hij huilde de hele dag, dus dat kon ook niet echt.. maar in ieder geval alle flessen tussen 07:00 en 23:00 en later is dat tussen 7:00 en 19:00/20:00 geworden.

3 jaar geleden

Ik bedoelde met doorslapen meer van 19:00 tot 07:00 ofzo. 😜 Ik weet niet m ...
Jaaaa de vlag gaat weer uit als hij van 19u tot 07u gaat slapen. Hoe heerlijk is dat?!! Wat, van 22u tot 07u zou al lekker zijn! Tot die tijd modderen we maar een beetje aan. Wat dat is tenslotte wat het is. We doen allemaal maar wat... 🤪

3 jaar geleden

Ik ben begonnen met voeden op verzoek. Maar ons mannetje huilt extreem veel en je hoort geen verschil tussen honger/ongemak/vermoeidheid bij hem dus hierdoor lag hij continu aan de borst. Hij is in een aantal weken heel snel aangekomen en gegroeid. Naar verhouding eigenlijk te snel. omdat hij zo'n onrustige baby is voed ik hem nu op advies van CB en Kinderarts om de 3 uur en snachts op verzoek om hem een ritme aan te brengen. Daarnaast houd ik ook slapen drinken spelen aan. Helaas wil het slapen nog steeds niet echt lukken maar we proberen zo veel mogelijk regelmaat aan te brengen om het rustiger voor hem te maken. Hij is trouwens 7 weken nu

3 jaar geleden

Gaf je borst- of flesvoeding? Deed je dan beetje van jezelf/baby en beetje ...
Ik gaf flesvoeding. Ik ben eigenlijk pas vanaf 10 weken begonnen met dat schema, omdat hij van tevoren altijd huilde. Ik ben toen ook begonnen met slaaptrainen. Rond 12 weken zat hij in een goed schema met eten en slapen. Maar ik deed op schema, maar als hij sliep ging ik hem niet wakker maken, dus dan schoven de voedingen een beetje op. En als hij 's morgens eerder wakker was, dan verplaatste ik de flessen ook een beetje. Maar uiteindelijk zorgde ik dat hij 's avonds de flessen op had.

3 jaar geleden

Reactie op D1987

Jaaaa de vlag gaat weer uit als hij van 19u tot 07u gaat slapen. Hoe heerli ...
Ja dat klopt, komt meestal vanzelf goed met de tijd. 🙂