12 Reacties

6 jaar geleden

Gewoon stoppen met eten en andere jam halen. Op dit moment is het nog geen ramp gezien hoever je bent.

6 jaar geleden

Dat alcohol geen kwaad kan vroeg in de zwangerschap is echt onzin! Alcohol is een no-go en vanaf het begin schadelijk voor de baby. Wat betreft de jam. Er staat dat het geflambeerd is. Wat betekent dat het verhit is en de alcohol is verdampt. Dus zou je er niet druk om maken 😊 Fijne zwangerschap!

VRIEND

6 jaar geleden

Reactie op BeGood1990

Dat alcohol geen kwaad kan vroeg in de zwangerschap is echt onzin! Alcohol ...
Hier sluit ik mij bij aan. Maar het is gebeurd, niks meer aan te doen, je wist het niet het is nu zo. Potje jam de vuilbak in en een ander kopen. Je kan niet meer doen dan je best en je best is genoeg dus niet schuldig over voelen 😘

6 jaar geleden

Reactie op BeGood1990

Dat alcohol geen kwaad kan vroeg in de zwangerschap is echt onzin! Alcohol ...
Er is ook onderzoek gedaan naar alcohol in voeding. En dat het nooit helemaal verdwijnt. Ik lees dit overal, in zoveel topics. Zou ik moeders niet bepaald aanraden.

6 jaar geleden

Er zijn veel meningen over alcohol vroeg in de zwangerschap. Maar niemand weet vaak vroeg al dat ze zwanger zijn. Ook "eet" de baby pas over een paar weken pas met je mee. Je hebt een fout gemaakt, kan de beste overkomen. Bij mijn eerste zwangerschap kwam ik er vrij laat achter dat ik zwanger was en dronk ook nog weleens. Nu een geweldige vijfjarige blakend van gezondheid en mankeert helemaal niks. Reken het jezelf niet zo aan. Vanaf nu kan je er op letten.

VRIEND

6 jaar geleden

Hey, de foto is niet helemaal scherp, maar ik lees 45% bessen. Dus de 65% rode wijn gaat waarschijnlijk over het 2e ingrediënt van de jam. Dus dan kom je op ongeveer 30% rode wijn in het geheel. Gewone wijn bevat zo'n 12 % alcohol en de wijn in jouw jam waarschijnlijk minder, omdat ze meestal niet te zware wijn voor de saus gebruiken van industriële producten en hij waarschijnlijk ook nog verhit is, dus laten we zeggen 10%. Het alcoholpercentage van de jam ligt dan rond de 3%. Je hebt niet eens de pot opgegeten in meer dan een week tijd. Stel je hebt de helft gegeten: dan heb je ongeveer een half glas rode wijn verspreid over een week binnen gekregen. Alcohol is niet goed voor zwangerschap, maar dit is echt ontzettend weinig. De kans dat je baby hier iets aan overhoudt is echt miniem, zo goed als 0. Dus geen paniek, gooi de jam weg en maak je geen zorgen. 😘

6 jaar geleden

Reactie op Boubou

Hey, de foto is niet helemaal scherp, maar ik lees 45% bessen. Dus de 65% ...
Dank je wel dames voor jullie reacties en Boubou dank je wel voor je uitgebreide berekening. De bijnaam van mijn man is Boubou, wat een leuk toeval. Dat terzijde, ik ben echt een dummie als het op alcohol aankomt. Drink het bijna nooit. Maar er staat dus idd 64% alcohol en nu lees ik zelfs iets verder 3%rum. Zie foto. Ik heb meer dan de helft op en pot was bijna leeg. Ik zal het proberen los te laten maar ik vind het moeilijk juist omdat ik nooit alcohol drink en niet weet hoe mijn lichaam het afbreekt. De kans dat er iets is is wss heel klein maar toch. Ik raad iedereen aan om echt extra op te letten

6 jaar geleden

Reactie op Sor90

Dank je wel dames voor jullie reacties en Boubou dank je wel voor je uitgeb ...
Correctie 8%rum

6 jaar geleden

Reactie op Sor90

Dank je wel dames voor jullie reacties en Boubou dank je wel voor je uitgeb ...
64% rode wijn. Daarin zit dan weer 12% alcohol. In Rum zit iets meer, maar er zit maar 8% rum in de jam. Dus je komt opgeteld maar op een kleine hoeveelheid verspreid over veel dagen. Maak je niet te druk hierover! Bespreek het anders met je verloskundige, die zal je vast en zeker ook gerust kunnen stellen!

VRIEND

6 jaar geleden

64% rode wijn. Daarin zit dan weer 12% alcohol. In Rum zit iets meer, maar ...
Ja, ook nog met de 8% rum verandert er niet veel aan mijn vorige verhaal: de 64% wijn en 8% rum gaan alleen over de saus die minder dan 55% van de inhoud is aangezien het eeste ingrediënt bessen is (45% van het geheel) en de tweede glucose fructose stroop, heel waarschijnlijk toch minstens 25%, want er zitten altijd bergen suiker in jam. Dus de alcoholsaus is echt minder dan de helft van het potje. Xxx

6 jaar geleden

Reactie op Boubou

Ja, ook nog met de 8% rum verandert er niet veel aan mijn vorige verhaal: d ...
Helemaal mee eens! En nog een aanvulling: ondanks het feit dat er altijd iets alcohol over blijft, verdampt het meeste al heel snel. Hieronder een lijstje van https://www.kennisinstituutbier.nl/content/vraagbaak-zit-er-nog-alcohol-een-gerecht-na-bereiden. Na een kwartiertje koken is er nog minder dan de helft over van de alcohol 👍 Komt helemaal goed

6 jaar geleden

Reactie op Paula

Helemaal mee eens! En nog een aanvulling: ondanks het feit dat er altijd i ...
Top Paula. Dank je wel voor de info! Begon iets meer gerustgesteld te worden totdat ik 8% rum verderop zag, oei. Toen dacht ik dit wordt erger. Ach ik moet ook eigenlijk beter opletten.