6 Reacties

één maand geleden

Hij drinkt ook heel onrustig. Slaat de fles weg met z'n hand, of begint tijdens het drinken met z'n hoofd te draaien alsof hij genoeg heeft. Maar als ik dan de fles uit z'n mond haal, gaat hij meteen zoeken en huilen. Of hij houdt z'n lippen stijf op elkaar, dat ik denk dat hij genoeg heeft, maar als ik het dan nog een paar keer probeer pakt 'ie hem wel weer (of gaat huilen omdat hij de fles terug wil) We proberen ook meerdere verschillende houdingen per fles, maar dat lijkt ook niet echt iets te doen.. 🤷🏻‍♀️

één maand geleden

Een echt schema zit er sowieso voorlopig niet in als ze zo klein zijn. Vaak zie je rond 4 maanden een soort ritme en die verdwijnt dan weer en dan rond 6 maanden heb je echt een duidelijk ritme maar soms ook niet. Je kan eventueel een andere fles overwegen ik weet niet welke je nu hebt? Speen 2 is wel snel misschien. Hierdoor raakt hij heel snel gevuld maar komt weer eerder voor het laatste beetje omdat hij dat dan toch mist. Verder kan je het beste in de nacht zijn luier bijvoorbeeld verschonen tussen de voeding door als je merkt dat hij inslaap valt. Dus eerst voeden en dan verschonen. Sowieso zijn ze op deze leeftijd onverschillig ze drinken wat ze nodig hebben. Ik zou het indd bespreken bij het consultatiebureau. Maar het klinkt gewoon normaal ! Voor nu zou ik dus gewoon 120 blijven aanbieden en in de nacht verschonen om hem wakker te maken of evt zijn sokken uit doen. Overdag denk ik dat het speentje te snel gaat en hij te snel een verzadigd gevoel heeft wat niet juist is. Misschien dus over naar een andere fles, difrax heeft bijvoorbeeld een doseer speen die heet dr 1-2-3 speen. Zelf vind ik avent altijd fijn. Heb nu Hegen ook een fijn merk. Het is even zoeken waar je kindje het beste uit drinkt.

één maand geleden

Oh en je kant evt ook therapeutisch voeden; tussen door laten boeren en heel erg recht op houden Vaak werkt laten boeren over je schouder heen goed maar je kan ook hem vast houden met je hand ondersteun je zijn gezicht en buig je hem in een zittende houding voor over. Dan kan je zachtjes op zijn rug kloppen of rondjes draaien met zijn bovenlijf.

één maand geleden

Thanks! Zittend boeren doen we al inderdaad. We hebben Dr Browns, en die speen nr 2 is op advies van de vk omdat hij dus héél lang deed over z'n fles. Ik zal het eerst even bespreken met het cb voordat ik allemaal nieuwe flessen ga kopen 🤭

één maand geleden

Verschonen deden we trouwens niet tussendoor, maar van tevoren. Dus dat is misschien nog wel een goeie! 🤓

één maand geleden

Reactie op WeS187

Thanks! Zittend boeren doen we al inderdaad. We hebben Dr Browns, en die sp ...
Mocht je de smalle dr brown gebruiken zou je ook kunnen kijken of hij beter drinkt met een difrax m of s. Dat doen we ook zo op het kdv. Is er bij hem gecontroleerd of hij een verkort tongriempje heeft? Dat kan ook nog wel eens moeilijkheden geven. Dan kost het soms allemaal meer energie. En het was inderdaad al gezegd, Google eens op therapeutisch voeden, dan word het kind echt gestimuleerd om zelf ook actief te drinken.