15 Reacties

één jaar geleden

Trouwens tummy time doet hij graag en heel goed, kan het per keer wel ruim 5 minuten volhouden soms langer dus dat doen we ook al die tijd al.. het is gewoon zo frustrerend het lijkt net of hij gewoon last heeft van de andere kant

één jaar geleden

Nog eens naar de osteopaat! Wij hadden 3 afspraken nodig. Toen was het weg en daarna geen last meer gehad.

één jaar geleden

Nogmaals ostheopaath, mijn zoontje had ook een voorkeur. Alle leuke dingen aan de andere kant gelegd, bed idd andersom opgemaakt. Allemaal niet geholpen, mijn zoontje zat klem met bevallen dus waarschijnlijk daar van. Hebben 2 of 3 behandelingen gehad, weet het niet meer zeker.

één jaar geleden

Wij zijn vier/vijf keer bij een manueel therapeut geweest ivm heel lichte voorkeurshouding. Dit vonden we iets "betrouwbaarder" dan een osteopaat, gezien toch de algehele reputatie van "de grote enge ongeschoolde osteopaat" 😅. Die therapeut heeft elke keer handmatig d'r nekwerveltje gecorrigeerd terwijl ze op haar rug laf, en nee dat was geen pretje om aan te zien. Maar gevolg was een baby die tenminste geen pijn meer heeft! Ze leek er echt wel last van te hebben. Succes ❤️. Het is geen pretje, vooral niet als je genomen acties geen resultaat vertonen...

één jaar geleden

Hier ook een zoon met een duidelijke voorkeur naar rechts en ook de fysio van een week of 5. Doe veel tummytime. Ik zag ook echt 0 verbeteringen maar opeeeens slaapt hij op zn linkerkant. Dus denk vooral beetje geduld. Maarrrr we zijn er nog nietX

één jaar geleden

Ons zoontje had ook een voorkeurs houding op rechts. Overdag hebben we er actief actie op ondernomen. Speelgoed de andere kant op, linkerkant van hem raam/licht daar ging die dan naar kijken. Met dutjes etc zijn hoofdje wel draaien. Ook wel een rolletje hydrofiel beetje onder hem gedaan aan zn rechterkant zodat het moeilijker is naar rechts gedaan. Uiteraard zaten we er dan wel bij. Maar zoals de kraamzorg zegt slapen is slapen. Dus snachts doen we het niet.

één jaar geleden

Reactie op Mama Aapie

Ons zoontje had ook een voorkeurs houding op rechts. Overdag hebben we er a ...
Oh is trouwens helemaal goed gekomen

één jaar geleden

Onze dochter had ook een overduidelijke voorkeurshouding. We zijn een aantal keer naar de osteopaat geweest om alles los te maken. Dit hielp tot een bepaalde hoogte. Uiteindelijk zijn we, toen ze iets ouder was, naar de fysio geweest. Vooral overdag veel oefenen om naar de andere kant te kijken etc. en ook een bepaalde manier van optillen aangehouden. Stukje bij beetje ging het beter. Nu is er niets meer van over Kan het niet zijn dat hij in z’n slaap gewoon zo het lekkerst ligt? Als volwassene hebben we ook een voorkeurshouding om in slaap te vallen. Qua afplatting is het niet bevordelijk, maar ja ‘s nachts ben je blij als jullie allemaal de rust kunnen krijgen.

één jaar geleden

Oh trouwens! Heb het idee dat de fysio niet heel veel deed. Ik heb een zijligkussen gekocht voor 10 euro. Daar een paar keer op laten slapen (overdag, want officieel niet veilig slapen) en daarna leek er ook verbetering in te komen. Nu gebruik ik het niet meer.

VRIEND

één jaar geleden

We hebben het idee dat ons zoontje ook een Voorkeurshouding heeft. Gelukkig hebben we dinsdag een afspraak bij de osteopaat. Wellicht kun je dat eens proberen?

één jaar geleden

Ik liep vanaf 11 weken met ons zoontje bij de fysio vanwege een voorkeurshouding naar rechts. Pas na 4maanden, heeeeel veel tummy time, speeltjes aan de andere kant, zijslaapkussen overdag en altijd zorgen dat hij de andere kant op moest kijken ging het ineens beter, nu slaapt hij sinds hij 7maanden is (inmiddels 9 maanden)bijna altijd in z’n niet-voorkeurshouding en zie ik zijn hoofdje weer prachtig rond worden. Het duurt echt lang, heb er veel stress van gehad maar zie ook dat het absoluut goed komt! voordat je zelf naar bed gaat kan je best een paar keer z’n hoofdje draaien maar laat de boel de boel als je gaat slapen, is voor iedereen beter! Je kan het zijslaapkussen ook in de box leggen zodat hij veel meer op de andere kant ligt. Dikke knuffel en veel succes! 🍀💙

één jaar geleden

En koop een zijligkussen. Na een paar keer was het aanzienlijk verbeterd. Wel onder toezicht

één jaar geleden

Al genoemd maar een manueel therapeut met voorkeurshouding als specialisatie. Voor als die niet in de buurt zit; het zal hooguit een enkele afspraken nodig zijn waarna het verholpen moet zijn. Succes!

één jaar geleden

Wij zijn bij de chiropractor geweest! Een paar minuten met een soort tril apparaatje bij z’n oor, en ik kreeg een totaal andere baby mee naar huis. Meteen helemaal rondkijken en goed bewegen. Behandeling nog aantal keer herhaalt zodat de blokkade niet terugkwam.

één jaar geleden

Hier hetzelfde gehad. En zo'n forse voorkeur dat het niet met een knuffeltje/ verplaatsen van bedje/draaien van hoofdje in slaap op te lossen is. Wij hebben zijliggingskussen geprobeerd maar het lukte hem zelfs om daarin zijn hoofd te draaien. En ik geloof er niet in dat als je baby zo graag 1 kant op wilt liggen (en anders dus wakker wordt of niet slaapt), omdat hij op die kant op slapen gewoon het lekkerste ligt. Wij zijn uiteindelijk bij 3 verschillende osteopaten geweest omdat we bij de eerste 2 geen verschil merkte. De 3e was heel goed en we merkte direct verschil!! Daarna nog een keer geweest en toen was het over. Hopelijk gaat een 2e afspraak helpen, of anders toch nog bij iemand anders proberen?