4 Reacties

2 jaar geleden

Mijn vader is geboren met een open gehemelte. Hij heeft hier tot zijn derde geloof ik operaties voor gehad en is nu bijna 70. Daarna schaamde hij zich er nog lang voor. Ik heb foto's gezien van vroeger. Het zag er niet heel erg uit. Op zijn 17e kreeg hij al een snor, waardoor ik zijn litteken nooit heb waargenomen. Hij vertelde wel dat hij de operaties als vervelend heeft ervaren: veel stil liggen en niks doen. Maar dat was in de jaren 50! Hij is verder helemaal gezond, heeft aan de uni gestudeerd en heeft er verder geen last van. Behalve dat hij wel prothese tanden heeft (4 voortanden), geloof ik. Mocht je onzeker zijn over hoe jullie kleine het zal gaan doen: er geen is geen aanleiding om je hierover zorgen te maken! 😊 Het komt allemaal goed. Verder geen ervaring betreft kinderen. Wilde je wel op deze manier "geruststellen" zover dat mogelijk is.

2 jaar geleden

Mijn vader is geboren met een open gehemelte. Hij heeft hier tot zijn derde ...
Dankjewel voor je reactie!! Stelt me inderdaad toch wel wat gerust!!☺️

2 jaar geleden

Mijn man (net 31) is er ook mee geboren, maar enkel de lip (eenzijdig) en zijn neus stond scheef/was niet goed. Hij is op zijn 18e voor het laatst geopereerd, dit was cosmetisch. Voordat hij een jaar was hebben ze de lip al gesloten. Heel veel mensen die zien het niet eens (hij heeft pas sinds een jaar of drie een baard). Het enige waar hij nog altijd van baalt is dat hij geen trompet kan spelen 😅 prioriteiten hè!

2 jaar geleden

Zeker niet leuk, maar gelukkig zijn er tegenwoordig hele goede schisis teams waarbij je goed begeleid wordt. Ze kunnen op jonge leeftijd al heel veel doen, ook op latere leeftijd mocht het nodig zijn. In Nijmegen weet ik dat ze heel goed behandelen, komt goed!