17 Reacties

vor 2 Jahren

Hoe laat gaat hij 's avonds naar bed? En als hij om 15.00 uur een fles krijgt en vervolgens gaat slapen, slaapt hij dan 3.5 uur?

vor 2 Jahren

3,5 uur slaapt hij meestal niet. Omdat ik max 4,5 uur tussen de flessen aanhoud. Dan maakte ik hem tot nu toe echt wakker. Maar 3 uur slaapt hij in de avond makkelijk. Heb geen vaste tijd voor hoelaat hij naar bed gaat. Hij kan max 1,5 tot 2 uur wakker zijn en begint dan in zijn ogen te wrijven en gapen. Maar over het algemeen in de avond ergens tussen 17.00 en 18.30 uur dat hij naar bed gaat. Voorbeeld vandaag: Wakker om 15.30 uur, direct de fles en daarna spelen/knuffelen. Om 17.00 uur was hij moe en naar bed gebracht. Slaapt nu nog steeds dat is nu bijna 3 uur. Normaal had ik hem nu wakker gemaakt.

vor 2 Jahren

Reactie op Mama-1994

3,5 uur slaapt hij meestal niet. Omdat ik max 4,5 uur tussen de flessen aan ...
Als aanvulling, dan zou ik hem nu wakker maken en vaak is hij meteen weer moe en wil naar bed. Daarna moet ik hem weer wakker maken om 23.00 uur.

vor 2 Jahren

Ik zou hem proberen de laatste fles te geven tussen 18 en 19.00 en dan laten slapen tot hij weer wakker wordt. Als je kindje goed groeit dan kan dat prima! Onze meisjes sliepen ook heel snel de nachten door en groeiden alsnog als kool

vor 2 Jahren

Ik snap het. Hij slaapt dus nog best wel veel als ik het zo lees. Normaal gesproken ben ik geen voorstander van wakker maken, maar bij jullie is dat bijna niet te voorkomen. Qua flessen zou je best van vijf naar vier kunnen gaan, maar die van 19.00 uur heeft hij nog echt wel nodig. Is onderstaand schema/richtlijn misschien een idee? Hiermee draai je de slaap, speel en flesmomenten om waardoor je hem na fles vier direct op bed kan doen en niet wakker hoeft te maken. 07.00 uur fles slapen tot max. 09.30 uur spelen 11.00 uur fles slapen tot max. 13.30 uur spelen 15.00 uur fles slapen tot max. 17.30 uur spelen 19.00 uur fles slapen tot hij zich meldt

vor 2 Jahren

Goeie tips, ga het eens proberen

vor 2 Jahren

Reactie op Mama-1994

Goeie tips, ga het eens proberen
Succes! Ik ben benieuwd of het jullie helpt.

vor 2 Jahren

Lastig… Ik heb met m’n dochter een vaste bedtijd van 19u. Daar ga je als ze ouder zijn ook naartoe werken, dus beter nu al mee begonnen dacht ik. Wij maken haar altijd uiterlijk half 6 wakker, dan oefenhapjes, pyjama/slaapzak aan, laatste fles en dan naar bed. We maken haar zeker niet om 23u wakker, want dan blijft ze op dat tijdstip wakker worden als je deze eraf wil halen. Althans, dat kan. Wat is er erg aan dat je kindje s nachts nog komt? Het hoort er immers beetje bij… ik zou zelf geen flessen gaan proppen, omdat dit ook het maagje schijnt op te rekken. Wel eens nagedacht over een droom voeding?

vor 2 Jahren

Hoe oud is jullie baby nu? Kan je al beginnen met oefenhapjes? Drinkt hij zijn flessen wel helemaal leeg? Onze dame is ook een slaapkop wij hebben het volgende schema: 6/7 uur eerste fles (210 +7) 7.30-9.00 slapen (vind mamma fijn 😉). 10.00 fruithapje 10.30 -11.30 slapen 12.00 fles 180 +6 13.30 - 15.30 slapen 16.00 fles 180 + 6 17.30 groente hapje 18.30/19 uur fles 210 + 7 (+rijstebloem) 19.30 slaapzak aan en slapen 22.00 laatste beetje fles van wat er over was. (Fles 19 uur) vaak slaapt ze dan nog half. Zit overal wel speling in van een half uurtje 😉 Misschien heb je hier ook iets aan, onze baby is nu 18 weken.

vor 2 Jahren

Lastig… Ik heb met m’n dochter een vaste bedtijd van 19u. Daar ga je als ze ...
Hij heeft er geen last van, en het is ook zeker niet proppen. Ik til hem op in zijn slaap en ga hem verschonen, dan wordt hij meestal wakker. Leg hem dan terug in bed en dan geef ik in bed de fles. Drinkt dan alles op tot de laatste druppel (180+6). Dat doet hij overdag ook. Af en toe dan laat hij max 30cc staan en geeft dan duidelijk aan dat hij genoeg heeft. Nachtvoeding is niks mis mee, maar als ik het kan voorkomen en hij geen last ervan heeft. Kies ik graag voor wat extra nachtrust. Zeker nu ik net weer ben begonnen met werken. Droomvoeding is in de slaap voeden toch? Dat lukt niet omdat we hem wel moeten verschonen bij de laatste fles, anders is zijn bedje nat de volgende dag.

vor 2 Jahren

Reactie op Babygirljune

Hoe oud is jullie baby nu? Kan je al beginnen met oefenhapjes? Drinkt hij z ...
Onze kleine is nu 16 weken, we zijn nog niet begonnen met oefenhapjes. We zouden hier volgende week mee kunnen beginnen, dan is hij 4 maanden. Echter wil ik hier nog even mee wachten want hij heeft nog totaal geen interesse in ons eten. Had begrepen dat je het beste kunt starten als ze gaan meehappen of het eten van je vork gaan kijken. Maar zal het schema in overweging meenemen. Kom er nu wel achter dat hij wat minder slaapt nu, Afgelopen dagen was waarschijnlijk zo extreem omdat hij flink ziek is geweest. Verkouden+koorts.

vor 2 Jahren

Reactie op Babygirljune

Hoe oud is jullie baby nu? Kan je al beginnen met oefenhapjes? Drinkt hij z ...
Vraagje, je mag de bereidde voeding toch max maar een uurtje bewaren. Of maak je dan de hoeveelheid opnieuw, die hij eerder heeft laten staan?

vor 2 Jahren

Haha een baby is onvoorspelbaar. Blijkt maar weer. Sinds ik dit bericht typ wil hij opeens niet meer slapen na zijn late middagflesje. Dus nu al 2 dagen om 18.00/19.00 uur de fles kunnen geven en daarna naar bed. En de kleine man slaapt al 2 dagen de klok rond. Weer een bevestiging dat ik moet loslaten om e.e.a. te sturen want hij regelt het gewoon zelf

vor 2 Jahren

Reactie op L1107

Vraagje, je mag de bereidde voeding toch max maar een uurtje bewaren. Of ma ...
Ik bewaar het gewoon langer... Collega van me is kraamverzorgster geweest, die vertelde dat 'vroeger' s ochtends de voeding voor de gehele dag al gemaakt werd. Tegenwoordig zijn er zoveel 'nieuwe' regeltjes zowel voor voor, tijdens en na de zwangerschap, vind het soms wat overdreven 🙈

vor 2 Jahren

Reactie op L1107

Vraagje, je mag de bereidde voeding toch max maar een uurtje bewaren. Of ma ...
Ons is verteld dat je het max 30 minuten mag bewaren. Ik maak dus gewoon nieuwe. Lijkt me zelf ook niet erg lekker als het er al zo lang staat!

vor 2 Jahren

Reactie op JVM8

Ons is verteld dat je het max 30 minuten mag bewaren. Ik maak dus gewoon ni ...
Nee precies.

vor 2 Jahren

Ik zou de avondfles (19:00) aanhouden, dus wel wakker maken. Dat liever dan wakker maken voor de fles van 23:00 in mijn opinie. Weet niet of dit klopt maar ik denk dat ie anders al heel vroeg de “nacht” in gaat en dan misschien een omgekeerd ritme krijgt omdat hij het lange blok “niet drinken” al na 15:00 opneemt. Dan zit je met potentieel nog meer voedingen en misschien zelfs wakkertijd in de nacht. Onze kleine drinkt ook elke 4 uur, 5 flessen pd. Avond fles is meestal tussen 19:00-20:30. Hebben hem nooit wakker gemaakt voor de late avond fles, die liet hij zelf vallen op een gegeven moment. Betekent wel dat hij in de nacht meldt (tegenwoordig slaat hij de nachtfles weleens over). In begin was dit tussen 1:00-3:00. Dit is vanzelf verschoven naar 03:00-05:30, en als ie doorslaapt meldt hij ergens tussen 6:00-7:00. Snap dat jullie inmiddels gewend zijn aan het doorslapen, maar 1 nachtvoeding is volgens mij heel netjes als ik zo alle andere verhalen lees op dit forum.