1011 Reacties

3 jaar geleden

Ik gebruik wasbare luiers. Ken je de Facebook pagina wasbare luiers al? Daar is heel veel informatie op te vinden! Wordt ook veel advies en informatie gegeven als je tegen problemen aanloopt. Qua aanschaf zou ik een consult aanraden en daarna evt huren om te kijken wat wel/ niet bevalt. Bij veel webshops kun je een consult aanvragen. Dan kun je de luiers ook in het echt zien en voelen. Ik ben zelf beginnen met prefolds en hydrofiele met een overbroekje. Droogt snel, is goedkoop in aanschaf en gemakkelijk. Gebruik nu pockets en tweedelig ( Grovia, anavy, Little lamb, Bambi Roxy pockets van ali ) . Vind het zelf niet veel werk, ipv dat ik de luier weg gooi, gooi ik hem nu in een waszak. In de wasmachine en doseren stoppen is 5min werk. Ophangen 10min werk, in de droger nog minder. En opvouwen doe ik 1x per week savonds op de bank met de tv aan. Als je eenmaal je routine en handigheid in hebt gevonden is het echt niet veel werk vind ik.

3 jaar geleden

Aangeraden wordt 20-24 luiers. Je wast dan in het begin om de dag ongeveer. Later (als je s nachts niet meer verschoont) wordt t eerder 2x per week en dragen ze alleen nog een nachtluier dan 1x per week. Hangt ook af van het weer...bij heel warm broeierig weer was ik liever wat eerder.

3 jaar geleden

Ik gebruik wasbare luiers. Ken je de Facebook pagina wasbare luiers al? Daa ...
Dank je voor je uitgebreide antwoord!! Ik heb geen FB dus kan daar helaas niet op kijken vandaar dat ik het via hier probeer :-) Maar hier kom ik al heel ver mee!!! 😘

3 jaar geleden

Aangeraden wordt 20-24 luiers. Je wast dan in het begin om de dag ongeveer. ...
Dank je wel!! Ik was het liefst één keer per week, dus dan zal de hoeveelheid luiers ook meer moeten zijn denk ik. Gebruik je 1 overbroekje per dag? Of is het echt net als wegwerp luiers, dat je na elke verschoon beurt een schone luier om doet?

3 jaar geleden

Reactie op kyraelgersma

Dank je wel!! Ik was het liefst één keer per week, dus dan zal de hoeveelhe ...
Bij newborns red je 1x per week wassen niet, hoor. Je gebruikt dan een luier of 10 per dag, dus dan zit je al op 70 luiers. En die krijg je niet in 1x in een normale trommel 😉 Wij deden een luierwas als de luieremmer vol was (dat stond gelijk aan 1 wastrommel lading). Qua overbroekjes zou ik een stuk of 5 aanraden in het begin. Je hangt ze uit na gebruik, dus wij deden 2 overbroekjes om en om op een dag. Tenzij spuitluier en er poep in het overbroekje zat.

3 jaar geleden

Bij newborns red je 1x per week wassen niet, hoor. Je gebruikt dan een luie ...
Ik heb een trommel van 10kg. Denk dat dat wel past 😂 Maar goed, je hebt dus nodig: onder luiers, overbroekjes in inleggers. Ik wil graag ook wasbare inleggers ipv wegwerp. Zijn deze ook fijn?

3 jaar geleden

Reactie op kyraelgersma

Ik heb een trommel van 10kg. Denk dat dat wel past 😂 Maar goed, je hebt du ...
Je hebt evt fleece inleggers, die kun je mee wassen! Wel even de ontlasting eraf schudden. Ik heb zelf inlegvliesjes van Little lamb, bij enkel een plasje was ik ze mee, met ontlasting gooi ik ze weg. Weet je al wat voor systeem je wilt?

3 jaar geleden

Je hebt evt fleece inleggers, die kun je mee wassen! Wel even de ontlasting ...
Oké goed om dat nog even uit te zoeken dus! Ik heb wat luiers voorbij zien komen die mijn aandacht trokken, maar ik weet niet of dat dan enkel de overbroekjes waren en ik de rest dus nog moet aanschaffen dan. Denk dat ik gewoon een proefpakket of meteen een heel compleet pakket bestel!

3 jaar geleden

Reactie op kyraelgersma

Oké goed om dat nog even uit te zoeken dus! Ik heb wat luiers voorbij zien ...
Heb je een plaatje van wat je hebt gezien?

3 jaar geleden

Ik heb ze gekocht in de overtuiging ze te gaan gebruiken, maar ze liggen bij ons stof te happen🙈 persoonlijk vond ik het te veel werk en zijn we vrijwel meteen wegwerp gaan gebruiken. Het moet je echt liggen om wasbaar te gebruiken en ondanks dat ik werkelijk dacht het niet erg te vinden om extra was te hebben, was het aanzicht van de bv poep voldoende voor ons om er vanaf te zien. Dus bij interesse😅🤭

3 jaar geleden

Wij gaan weer wasbaar gebruiken. Was om de 3 dagen (1x per week echt te weinig en gaat stinken) Ik heb zo'n 3035 luiers maar met 24 kan je al aardig uit de voeten. Kies voor 2 delig dat is het veiligste kwa evt lekkage. Investeer! Goedkoop is duurkoop. 2dehands kan prima maar dan moet je echt wel zeker zijn van de kwaliteit. Overbroekjes adviseer ik nooit 2de hands te kopen. Overbroekjes met extra gootje (Anti lek gootje) werken het fijnste.

3 jaar geleden

Reactie op Mom of only Boys

Ik heb ze gekocht in de overtuiging ze te gaan gebruiken, maar ze liggen bi ...
Welke heb je? En hoeveel? Eventueel interesse ^^

3 jaar geleden

Reactie op Mom of only Boys

Ik heb ze gekocht in de overtuiging ze te gaan gebruiken, maar ze liggen bi ...
Zou graag willen weten welke je hebt en hoeveel en zo :-) Zeker interesse dan! Kan je mij misschien mailen? info@alittlebitpregnant.nl

3 jaar geleden

Reactie op Mvjbl

Wij gaan weer wasbaar gebruiken. Was om de 3 dagen (1x per week echt te wei ...
Goedkoop is duurkoop zijn mijn man en ik het zeer zeker over eens. Geld speelt dan ook geen rol, want in elk geval is het alsnog veel goedkoper dan wegwerp. Wij hebben nu Lillydoo liggen voor de eerste weken, mochten wij dat ongeveer 3 jaar lang gebruiken kost dat €3500. Een compleet pakket wasbare luiers kost je eenmalig €200/€300 dus dat spreekt ons al aan 😂 Welke merken raad je aan?

3 jaar geleden

Ik heb zelf 32 totsbots bamboozle met verschillende overbroekjes. De overbroekjes heb ik van andere, verschillende merken. Ik heb wasbare bamboe inleggers en boosters (voornamelijk voor de nacht). Ook heb ik een rol wegwerp inleggers, dit lijkt me fijn voor een dag weg of voor het kdv. Ons kindje is nog niet geboren dus ik kan de ervaring nog niet delen.

3 jaar geleden

Reactie op kyraelgersma

Goedkoop is duurkoop zijn mijn man en ik het zeer zeker over eens. Geld spe ...
Ik ben fan van rumparooz overbroekjes. Heb voor dit kindje ook nog een paar andere merken gekocht om.uit te proberen. Luiers, petit Lulu (de maxi vooral als ze wat ouder zijn voor de nacht), bamboozle en ecoposh. Petit Lulu is one size dat is echt een voordeel. Inlegvellen van popolini, die kan je bij plas luiers mee wassen. Waszakken zijn ook fijn, ik heb 2 grote in een prullenbak van ikea. Precies genoeg voor een volle wasmachine, zak er en je hoeft niets meer aan te raken. Wasmiddel biotec voorwas en klok hoofdwas met tee tree olie in het wasverzachter bakje.

3 jaar geleden

Oja voor de nacht zijn pull up met fleece erg fijn . Ik gebruik ook graag wolbroekjes maar die zijn iets bewerkelijker met wassen enz

3 jaar geleden

Voor de psz en evt onderweg had ik bij mij dochter (vanaf 1.5 ongeveer) close pop in luiers. Wel wat bewerkelijker kwa in elkaar vouwen. Misschien dat ik die er nog bij koop maar wel met drukknopen, klittenband slijt bij deze luiers erg snel