24 Reacties

3 jaar geleden

Hey, het is een beetje uittesten. Geef je nog nachtvoedingen? Je zou eventueel dan tussendoor nog eens een temperatuur kunnen meten. Nora heeft een winterslaapzak waar de mouwen nog afgeritst zijn, daaronder draagt ze een rompertje met korte mouwen en een boxpakje. Bovendien vind ik haar vaak terug bij mij in bed na een nachtvoeding. Dus dan heeft ze mijn kachel ook nog eens..

VRIEND

3 jaar geleden

Ik heb net mijn nieuwe slaapzak binnen! (Eigenlijk niet voor mij maar voor mijn dochter..). Van Bemini. Tog 1,5 met afritsbare mouwen. Het is hier 19-20 graden dus expres geen dikkere, twijfelde zelfs tussen 1 en 1,5. Ik ga hem vandaag wassen, maar volgens mij is hij heerlijk! Romper eronder gaan we eerst proberen, daarna proberen met pyjama. Kijken wat ze fijn vindt! Deze dikte dus ook omdat ik bang ben dat ze het te warm krijgt. Ze ligt nu nog in een mouwloze 9,6 tog en vindt dat volgens mij ook prima (met pyjama uiteraard). Doe er nu wel een wollen dekentje overheen leggen).

3 jaar geleden

Ik zou eerst met alleen een romper met korte mouwen proberen. Als ie het koud heeft, wordt hij wel wakker. Te warm kan gevaarlijk zijn. Dus beter een laagje erbij dan een laagje eraf. Voelen of zijn nekje niet te warm is, lichaamstemperatuur zegt niks over of hij het fijn heeft qua temperatuur.

3 jaar geleden

Onze dochter heeft een romper met korte mouw, shirt lange mouw, broek en sokjes aan in een 3.1 tog Hema slaapzak met mouwen. En dan ligt ze ook nog onder een lakentje en dekentje. 🙊 Maar ik moet zeggen dat ik me af vraag of die tog waarde wel klopt, want zo dik is die slaapzak nou ook weer niet. 🤷🏼‍♀️

3 jaar geleden

Romper korte mouwen met herfstslaapzak van puckababy.

3 jaar geleden

Ligt aan je kindje als je slaapzak 2.5tog heb zou ik er alleen romper lange mouw onder doen en evt sokjes. En snachts een voelen in nekje of die warm of koud voelt

3 jaar geleden

Reactie op MHD-24

Onze dochter heeft een romper met korte mouw, shirt lange mouw, broek en so ...
Ik weet niet hoe oud je dochter is, maar waarom gebruik je een lakentje en dekentje? Ik heb dat met 4 weken al uit mijn zoon zijn bedje gehaald, ik vind dat heel gevaarlijk (en niet nodig) met een slaapzak.

3 jaar geleden

Reactie op MHD-24

Onze dochter heeft een romper met korte mouw, shirt lange mouw, broek en so ...
De tog ligt niet aan dikte alleen, maar aan de warmte die die vasthoud dit is afhankelijk van gebruikt materiaal en hoe "luchtig" dit is. Zie het als soort isolatie materiaal die heb je ook in verschillende diktes merken en maten, maar materiaal zegt over meer over werking als dikte;)

3 jaar geleden

Gebruik je geen laken en deken meer met een slaapzakje?

3 jaar geleden

Ik weet niet hoe oud je dochter is, maar waarom gebruik je een lakentje en ...
Prima toch dat je dat zelf met 4 weken er uit hebt gehaald. Maar het verschilt erg per kind of het gevaarlijk/niet nodig is. En ik vind het voor mijn kind wel nodig en niet gevaarlijk. 😉👍🏻

3 jaar geleden

Reactie op MHD-24

Prima toch dat je dat zelf met 4 weken er uit hebt gehaald. Maar het versch ...
Ja het is niet mijn advies, maar een algemeen advies ivm wiegendood. Maar nodig is het echt niet, je kan gewoon de slaapzak aanpassen op de temperatuur van de kamer. Maar wat je ermee doet moet je natuurlijk zelf weten.

3 jaar geleden

Ik deed een romper plus een pakje maar dat was echt te warm (slaapzakje van 2.5 tog). Heb hem nu weer even onder een lakentje + dekentje. Maar denk dus dat alleen een romper wel voldoende is.

3 jaar geleden

https://www.24baby.nl/baby/verzorging-baby/togwaarde/ Ik vond deze site wel handig omdat per kledingstuk ook duidelijk wordt hoeveel tog het ongeveer is. Hier afgelopen nacht de teddy slaapzak van puckababy voor het eerst aangehad (3,5 tog) en romper korte mouwen. Rond de 19/20 graden op de slaapkamer. Bij het laatste flesje temperatuur gemeten en 36.2 ze voelde wel warm en sliep prima 🤔 Dacht nu ze een lekker warme slaapzak heeft kan het raam op een kiertje open (slaapt nog bij ons op de kamer) maar houden het nog maar bij overdag luchten

3 jaar geleden

Ja het is niet mijn advies, maar een algemeen advies ivm wiegendood. Maar n ...
Daar ben ik van op de hoogte. Je toon is helaas wat negatief/oordelend, maar ik ga er maar vanuit dat je het goed bedoelt. 😉 Ik heb zo mijn redenen om het wel te gebruiken en je kan er vanuit gaan dat ik echt wel de veiligheid op 1 heb.

3 jaar geleden

Mijn toon is helemaal niet negatief/beoordelend. Natuurlijk bedoel ik goed, je wil er toch alles aan doen om wiegendood te voorkomen neem ik aan? Maar vergeet maar wat ik heb gezegd, dit bewijst maar weer dat je bijna niemand goedbedoeld advies kan geven hier.

3 jaar geleden

Hier slaapt hij in 2,5 tog met body lange mouw. Kamer is tussen de 17-19 graden ongeveer. Is het frisser dan doe ik een pakje bij aan. Of gaat in de dag de verwarming even op.

3 jaar geleden

Dankjewel voor alle tips! Ik heb hier zeker iets aan gehad. Ik ben inmiddels geslaagd voor een slaapzakje, en vanavond slaapt hij daar voor het eerst in 🤞🏻

3 jaar geleden

Ik weet niet hoe oud je dochter is, maar waarom gebruik je een lakentje en ...
Het ligt er denk ook aan hoe beweeglijk je kind is. Bij ons heeft hij tot 11 weken een laken en deken gehad. Hij sliep in een fedde en kees slaapzak (met ritsjes Bij zn armen) ivm zichzelf wakker zwaaien. Die slaapzakkem zijn 0.3 tog. Behoorlijk koud als je dan geen laken en deken hebt ;) Hij lag bij ons stil en op onze kamer. Nu wel de overstap naar een winterslaapzak zonder deken en laken.

3 jaar geleden

Reactie op Mammie90

Het ligt er denk ook aan hoe beweeglijk je kind is. Bij ons heeft hij tot 1 ...
Ja, maar dan doe je toch gewoon een dikkere slaapzak aan? 😅 Maar iedereen moet doen wat hij of zij zelf wil, ik zou het persoonlijl te gevaarlijk vinden.