14 Reacties

4 jaar geleden

Een dekentje als in een dekbedje?

4 jaar geleden

Een dekentje als in een dekbedje?
Ja met daarin een vellux deken.

4 jaar geleden

Ik weet niet of dat wel zo veilig is voor die hele kleintjes, maar goed dat zal de kraamzorg dan wel weten :). Die hele kleintjes dragen vaak een rompertje (lange of korte mouw afhankelijk van het weer) en een pakje aan 1 stuk met voetjes. Dan had die van mij in ieder geval aan.

4 jaar geleden

Ik weet niet of dat wel zo veilig is voor die hele kleintjes, maar goed dat ...
Bedankt voor je reactie! Donderdag hebben we een intake gesprek met de kraamzorg, ik ga het dan even na vragen.

4 jaar geleden

Ik heb een koekadekentje gekocht voor in haar bedje. Een donsdekentje heb ik ook altijd gehoord dat dit niet zo veilig is in het begin. En ga dit ook eerst gebruiken in co sleeper. En daarna als ze naar haar eigen kamertje gaat in haar gewoon bedje gebruiken. Beneden in het park heb ik een fijner dekentje omdat het beneden warmer is met haar naam op.

4 jaar geleden

De kraamzorg zal je waarschijnlijk een vellux deken met daaronder een katoen lakentje aanraden, dit is ademend en door de dubbele laag van het vellux dekentje (dubbel gevouwen) is het veilig om een kruik te gebruiken, die je de eerste week echt wel nodig hebt. Om te slapen heb ik altijd boxpakjes gebruikt, of gewoon de lekkere makkelijke kleertjes die hij al aan had. 10x aan en uit kleden om weer te gaan slapen is namelijk echt niet fijn voor een baby😊 Ik zou anders eens Google op een baby bed veilig opmaken, vind je nog wat handige tips om dit goed kort te doen 😁

4 jaar geleden

Reactie op Irene94

Ja met daarin een vellux deken.
Dat mag niet ? Is niet veilig. Je hoort een lakentje met daarover en dekentje te gebruiken

4 jaar geleden

Hetzelfde geld voor de wieg/ co sleeper. Een wieg lakentje met een wieg dekentje

4 jaar geleden

Dat ligt echt geheel aan het kind. Mijn dochter lag in het ziekenhuis op een warme molton met kruiken, toegedekt met een molton EN laken. Kind tot 3x toe janken. Bleek ze het gewoon veel te warm te hebben. Ze wurmt zich altijd onder dekens en lakens uit. Dus ik deed gewoon lange mouw romper met een broekje en een lakentje. En nog kroop ze eronder weg. Dus kijk vooral naar je kindje en voel in het nekje (handjes en voetjes zijn geen graadmeter namelijk)

4 jaar geleden

Ik heb om dezelfde reden ook een Vellux dekentje met een katoenen overtrekset erom heen. Heb 17 januari de intake met de kraamzorg, ben benieuwd of het goed genoeg is. Volgens de website veiligheid.nl mag het. Ik ben van plan verder nog een Puckababy piep te gebruiken en mijn kindje aan te kleden met romper korte mouw/lange mouw en een boxpakje met voetjes eraan. Dan kom ik aan de juiste TOG waarde. En het fijne is dat mocht het warmer of kouder zijn, je het dekentje dubbel kunt doen of alleen de overtrekset kunt gebruiken.

4 jaar geleden

Reactie op Lin 93

Ik heb om dezelfde reden ook een Vellux dekentje met een katoenen overtreks ...
Mag ik vragen waarom je kiest voor de puckababy? Niet iedere baby heeft dag nodig toch? Tenminste dit is mijn mening.

4 jaar geleden

Wij hadden laken met dekentje. Baby is geboren is mei. Eerste weken in zijn eigen kleren in bed. Dus 24 uur lang hetzelfde aan. Na een maand pas pyjamas gekocht. Al gauw lag die alleen onder een lakentje omdat het te warm was. En zelfs een tijdje alleen met romper onder lakentje. Het ligt echt aan het weer en jouw baby. Googel even op tog waardes. Ik zou alleen niet te duren dingen kopen. Wij moesten al met 4 maanden over op de slaapzak omdat meneer zich omdraaide en zijn hoofd onder de lakens kwam.

4 jaar geleden

Mag ik vragen waarom je kiest voor de puckababy? Niet iedere baby heeft dag ...
Klopt! Ik heb er twee gekregen van een vriendin, dus ik dacht ik probeer het gewoon. De geborgenheid leek me fijn en ook dat een kleintje zichzelf niet meer wakker kan slaan leek me handig. Ik zie dat heel veel kindjes er bij gebaat zijn. Mocht ons kindje het niks vinden vliegt ie net zo makkelijk de deur weer uit hoor.

4 jaar geleden

Reactie op Lin 93

Klopt! Ik heb er twee gekregen van een vriendin, dus ik dacht ik probeer he ...
Ja dan kan je het inderdaad proberen! Ik vond ze erg duur dus wij hebben het gedaan zonder. Ik merk om mij heen dat sommige vriendinnen zo vele dure en in mijn ogen onzin dingen kopen omdat ze gek en onzeker worden gemaakt door anderen. En dat is soms helemaal niet nodig ;)