14 Reacties

4 jaar geleden

4 jaar geleden

https://www.brendakookt.nl/2019/11/06/groene-lasagne-met-pestosaus/ Deze is echt favoriet hier! De pestosaus maken in dit gerecht is best “moeilijk” maar kun je makkelijker maken door geen boter, bloem en melk te gebruiken, maar kant en klare bechamelsaus te kopen en daar de pesto doorheen doen. Tip: hoeveelheid pesto verdubbelen 😋😋 Verder is het alleen ff de groentes koken, alles in een ovenschaal doen en de oven doet de rest :)

4 jaar geleden

Uiensoep! Perfect met het koudere weer ook, al eten wij het echt het hele jaar door. Helemaal niet moeilijk te maken, alleen erbij blijven als je de uien bakt in het begin, want je wil ze niet te bruin hebben. Of verbrand natuurlijk haha. Hier een fijn recept, de cognac kun je achterwege laten of vervangen door zoet fruitsap (denk perzik/abrikoos, bijv dubbeldrank): https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R312842/gegratineerde-uiensoep

4 jaar geleden

Spaanse tortilla? Ui bakken met aardappel (voorgekookt of kant en klaar zakje uit de koeling vd supermarkt). Evt. nog champignons of paprika toevoegen, maar kan prima zonder. Dan in blokjes gesneden tomaten erbij, geklutste eieren en geraspte kaas. Deksel op de pan, zodat het ei kan stollen. Eten met mayonaise en ketchup.

4 jaar geleden

Reactie op Elimara

Uiensoep! Perfect met het koudere weer ook, al eten wij het echt het hele j ...
Ik doe er altijd (veel) kerriepoeder over.

4 jaar geleden

Reactie op Ama Ryllis

Ik doe er altijd (veel) kerriepoeder over.
Ter vervanging van de cognac bedoel je? Of sowieso? Klinkt hoe dan ook als een goed idee, ga ik proberen!

4 jaar geleden

Reactie op Elimara

Ter vervanging van de cognac bedoel je? Of sowieso? Klinkt hoe dan ook als ...
Sowieso, heb nog nooit met cognac gemaakt. Stoof de ui in combi van olijfolie en roomboter, klein beetje knoflook erbij, veel kerrie en dan rustig stoven. Groentebouillon erbij. Kleine side note, ik ben dol op kerrie. Gooi het ook altijd over mijn gebakken ei.

4 jaar geleden

Stamppot!

4 jaar geleden

Ik heb vanmiddag nog Thaïse rode curry gemaakt van zo’n verspakket van Albert Heijn! Wij aten het met kip, maar je kan het perfect weglaten of vervangen door bv. vegetarische wokstukjes.

4 jaar geleden

https://uitdekeukenvanfatima.nl/recipe/auberginecurry-met-rijst/ Onze zoon eet met alles mee. Ik kijk alleen naar het zout gehalte. Hij kan tegen een beetje ui etc. Mocht je interesse hebben deel ik wat meer linkjes! :)

4 jaar geleden

Vanavond maak ik "kip" kasimir. Saus van 50gr boter, bloem 50gr (dan wat kerriepoeder) en een halve liter groentebouillon. Daar in gaat even gebakken rode paprika en vega kipstukjes, een blik ananas stukjes (met sap), 3 bananen in plakjes en cashewnoten! Dit serveren met witte rijst! ❤️

4 jaar geleden

Ken je Vegatopia?

4 jaar geleden

Vanavond wordt het risotto met zongedroogde tomaat en spinazie. Morgen een quiche met kerrie boontjes, of misschien een aardappel-kaas-ui omelet met gepocheerde groente en gekruide tempeh :)

4 jaar geleden

Reactie op Ukkie21

Vanavond maak ik "kip" kasimir. Saus van 50gr boter, bloem 50gr (dan wat ke ...
Klinkt heerlijk! 🥰(Al zou ik de banaan dan weglaten)