9 Reacties

2 jaar geleden

Het gaat heel geleidelijk bij ons. Van oefenhapjes naar steeds grotere hapjes, broodje erbij, fles eraf. Nu net 6 maanden en z'n ritme verandert super snel! Ontbijt nog alleen een fles, als brood beter gaat komt daar straks een broodje bij. Fruit als tussendoortje voor z'n slaapje Tussen de middag een fles en een half broodje. Fles ook wel is om 11 uur afhankelijk van z'n slaapje. Tussendoortje nu nog een fles na z'n 2de slaap. Tussen 15 en 16 uur. Groente rond 17-1730 uur Voor bed nog een fles.

2 jaar geleden

Vanaf 6 maanden ga je geleidelijk aan melk vervangen door vast voedsel. Je kindje geeft zelf snel genoeg aan dat er minder melk nodig is. Ik heb zelfs niet eens bewust afgebouwd. Het liep ineens gewoon zo. Je kan 100 gram fruit geven (is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid), een boterham met boter (begin evt met geroosterd brood of brood gedipt in thee of voedingsmelk) en langzaam opbouwen met warm eten (probeer eerst alles puur aan te bieden en daarna pas gemengd). En uiteindelijk kom je op een punt dat je denkt er is geen behoefte aan melk, maar de tijd tot het avondeten is te lang dus dan komt er een tussendoortje. Tot 1 jaar geef je eerst melk en dan vast voedsel nu melk de hoofdvoeding is. Je zal echter merken doordat er steeds meer vast voedsel bij komt dat de melk geleidelijk aan minder wordt. Ik begon met wakker-melk-spelen-vast voedsel. Ik ben begonnen met gepureerde groente (pure smaken. Ik ben zelf pas rond 8 maanden begonnen met aardappel etc, maar dat is een persoonlijke keuze), een paar weken later gepureerd fruit en kort daarna tarwebrood. Zo wist ik dat als hij ergens niet goed op reageerde waar het dan aan lag. Laat je niet gek maken door afbouwschema’s en hoeveelheden. Het ene kindje eet heel snel heel veel en het andere kindje heeft er nog weinig interesse in. Ik vind dit zelf echt een periode om goed je kindje te volgen. Er zijn nu veel grotere ontwikkelingen en niet elk kindje heeft focus op dezelfde ontwikkeling op hetzelfde moment. Het is geen enkel probleem als het langer duurt met eten erin krijgen. Rond 8 maanden moet je er wel echt wat hapjes inkrijgen, maar dat gaat nog steeds om een paar eetlepels. De belangrijkste regel is eigenlijk: eten is leuk 😄

2 jaar geleden

Ik kreeg deze praatplaat opgestuurd van de GGD. Vond ik best handig. Ik plaats hem in 3 delen. Hopelijk is het leesbaar

2 jaar geleden

Deel 2

2 jaar geleden

Deel 3

2 jaar geleden

En deze zat erbij voor 12 maanden. Succes!

2 jaar geleden

Wij geven 4 flessen melk waarvan 1 pap. Hij krijgt dagelijks 1 bruin tarwe broodje zonder korst met geprakte banaan of ander beleg. Tussendoor een fruithap. Af en toe een slokje lauwe thee, water of diksap. Tussendoor soms griekse yoghurt. In de avond warme hap a 200 gram. Soms vis kip of gehakt er door.

2 jaar geleden

Reactie op Venkel

Ik kreeg deze praatplaat opgestuurd van de GGD. Vond ik best handig. Ik pla ...
Ik geef onze kleine drie flessen en dat vind iedereen weinig. Ben blij met je sheets. Het valt nog mee zo te zien

2 jaar geleden

Wij geven echt voornamelijk nog melk. 4 flessen van 180ml rond 8/12/4/7 uur, soms in de avond nog een halve extra. Tussen fles 1 en 2 of 3 en 4 een groente- of fruithapje. En dat is het. Denk dat we komende tijd wat meer gaan opbouwen, brood proberen en echt structureel in de ochtend fruit en eind van de middag groente. Slokje water proberen. Ze vindt het wel heel interessant allemaal namelijk, die hapjes. En sommige smult ze ook echt van!