11 Reacties

2 jaar geleden

Mijn dochter had dit ook. En de onrust in de avond komt echt door prikkelverwerking en het hebben van ‘huidhonger’. Ik dacht toen ook aan reflux, krampen, vastzittende wervels, etc. maar in de avond wilde ze gewoon bij ons zijn. We hadden haar veel op de borst en in de draagzak. Is ze dan wel rustig? Anders zou ik dat eens proberen. Je kan het sowieso altijd even voorleggen bij het CB, om iets fysieks/medisch uit te sluiten.

2 jaar geleden

Klinkt als verborgen reflux. Dan komt de voeding telkens omhoog, maar spuugt ze het niet per se altijd eruit. Zoals je zegt, spugen maar weer doorslikken. Mijn zoontje heeft dit ook. Door het zuur wilde hij niet plat liggen en alleen een beetje rechtop bij ons zitten. Op den duur is alles geïrriteerd door het zuur en doet dus enorm veel pijn. Mijn zoontje krijste urenlang, radeloos werden wij ervan! Wat ik aan mijn zoontje merkte: - Heel onrustig drinken - Continue willen drinken (melk verzacht de pijn maar zorgt ook voot extra druk op de maag, vicieuze cirkel) - Veel verslikken en hoesten buiten de voedingen om. Omdat de melk dan dus omhoog kwam - úrenlang krijsen, echt van de pijn - Schor van het vele krijsen en doordat het zuur op den duur de stembanden aantast. - Heel vaak de hik - Altijd onrustig en niet tot nauwelijks slapen, behalve bij papa, mama of grote broer op de borst. - Absoluut niet plat willen liggen. Hiervoor hebben wij reflux hellingskussens aangeschaft. Uiteindelijk hebben wij medicatie gekregen (ranitidine), wat ervoor zorgde dat alle (pijn)klachten als sneeuw voor de zon verdwenen. Baby is nu het zonnetje in huis!

2 jaar geleden

Mijn dochter had dit ook. En de onrust in de avond komt echt door prikkelve ...
Ze ligt savonds echt van 19:00 tot dat ze eindelijk slaapt bij mij of mijn man. Of indd in de draag zak. Dat gaat goed alleen dat spugen en de hik blijft continu.

2 jaar geleden

Verborge reflux! Overleg even met cb of je doorverwezen kan worden naar de kinderarts.

2 jaar geleden

Ik heb een beetje hetzelfde alleen heb niet het idee dat hij extreem veel spuugt. Wij zijn naar de osteopaat geweest en bij ons komt het door de bevalling allemaal blokkades in zijn nekje. Waardoor hij continue in de overlevingsmodus zit en gespannen is.. dit uit zich continue door zijn schrikreflex en ineens uit het niets echt krijsen. Hij wilt hierdoor ook niet weg gelegd worden.

2 jaar geleden

Reactie op sw89

Ik heb een beetje hetzelfde alleen heb niet het idee dat hij extreem veel s ...
Lang niet alle kindjes met verborgen reflux spugen!

2 jaar geleden

Klinkt idd als verborgen reflux. Laat het eens goed nakijken bij een arts, vraag desnoods of ze je doorverwijzen.

2 jaar geleden

Hmm, klinkt eerder als reflux ... Ik zou eens een arts raadplegen want ik herken je verhaal volledig. De dag ging redelijk maar de hele avond tot de nacht was echt verschrikkelijk en bleek reflux te zijn. Hij heeft aangepaste melk gekregen en alles gaat veel beter

2 jaar geleden

Meiden bedankt voor jullie reacties! Ik heb het ziekenhuis gebeld en we mogen vanmiddag langs komen. Ik hoop dat ze ons kunnen helpen want een kleintje die huilt en je ziet dat ze er last van heeft is totaal geen pretje 😞.

2 jaar geleden

Klinkt als reflux.

2 jaar geleden

Hmm, klinkt eerder als reflux ... Ik zou eens een arts raadplegen want ik h ...
Welke melk?😄