56 Reacties

2 maanden geleden

Ik had gegeven moment ook super veel moedermelk in de vriezer liggen. Er poeder van laten maken is heel duur en niet mogelijk in Nederland, tenminste dat was 1,5 jaar geleden zo. Pannenkoeken van maken, tja daar heb je geen 50 liter voor nodig 😅 Verder kwam ik ook niet en mijn dochter wilde alleen vers. Uit de vriezer vond ze niet lekker. Uiteindelijk gedoneerd, 3 moeders kunnen helpen.

2 maanden geleden

Zalf / creme heb ik ook gehoord. En in het badje doen.

2 maanden geleden

Ik heb gedoneerd! Niet via de officiele route zodat het in ziekenhuizen terecht kwam maar aan een stel in mijn wijk met een tweeling. Kon het dus zo bevroren meegeven steeds, ideaal.

2 maanden geleden

Ik had ook een enorme voorraad. M'n dochter dronk helaas geen melk wat ingevroren was geweest. Ik heb bij badjes een zakje melk toegevoegd, zalfje gemaakt, verwerkt in haar eten en uiteindelijk wat gedoneerd. Via een hele verre kennis die zelf geen borstvoeding had.

2 maanden geleden

Voor nu natuurlijk nog te vroeg, maar wij gebruiken hier vriezer melk in zijn bordje pap in de ochtend, bakken er soms pannenkoekjes meer voor hem, of gebruiken het in een smoothie! Met 50 liter! (Wat goed trouwens!) Zet dat natuurlijk geen zoden aan de dijk, daar valt natuurlijk niet tegenop te bakken 😅🙈 In het badje doen wij ook soms, is heel goed voor het huidje, eczeem plekjes, wondjes e.d. Hopelijk vind je er een goede bestemming voor, weggooien is ook zo zonde 😅🙈

2 maanden geleden

Reactie op Dolfijnenzijncool

Ik had gegeven moment ook super veel moedermelk in de vriezer liggen. Er po ...
Ik dacht dat ik misschien zelf poedermelk kan maken ervan. Maar ik heb geen idee hoe. Ik heb internet al afgeschuind. Mocht iemand een goed recept weten graag 😅

2 maanden geleden

Reactie op Eeneneen

Voor nu natuurlijk nog te vroeg, maar wij gebruiken hier vriezer melk in zi ...
Hoelang heb jij het bewaard in de vriezer dan? De oudste meld in mijn vriezer is 2 maanden oud. We geven gemengde flesjes, dus oud en nieuwe melk samen.

2 maanden geleden

https://mamaduizendpoot.com/moedermelk-als-medicijn-met-het-recept-voor-moedermelk-creme/ Dit kun je er in ieder geval mee maken ^^ Poeder durf ik niet te zeggen, ik weet wel dat je de melk nog prima minimaal een jaar kan bewaren in de vriezer, mits die niet te vaak open gaat tenminste.

2 maanden geleden

Ik had mijn derde ook 75 liter gedoneerd. Hij moest voor 2 maanden over op speciale sondevoeding i.v.m. dieet en heb de melk uit de vriezer gedoneerd aan een tweeling. Bij mijn eerste die 3 maanden in het ziekenhuis lag heb ik ook gedoneerd. Uiteindelijk daar 3 babies mee kunnen voeden voor een tijdje. Je blijft natuurlijk gewoon kolven dus ik vond het niet nodig om zo’n enorme voorraad die 3 vriezers in beslag nam te bewaren. Ik heb uiteindelijk 13 maanden gekolfd en heeft denk ik 15 maanden moedermelk gehad met uitzondering van de speciale dieet momenten. En daarna overgestapt op volledige sondevoeding.

VRIEND

2 maanden geleden

Ik heb een sieraad laten maken van mijn borstmelk, maar daar heb je niet veel melk voor nodig. Als je kleine vast voedsel mag, kun je het gebruiken om de pureetjes mee te verdunnen zodat ze een fijnere dunne consistentie krijgen. Bij groente met veel zetmeel gaat er bijvoorbeeld best wat vocht bij om het papperig te krijgen. Je kunt het ook verwerken in smoothies, papjes, havermout, alles wat aangelengd moet worden of melk zou bevatten. Ik hoor ook goede dingen over je kindje baden in (warm water met) melk bij huiduitslag of eczeem, en dat het bruikbaar zou zijn bij ontstoken oogjes etc, maar heb zelf alleen de laatste geprobeerd en kamille thee werkte daar tig keer beter... Met deze hoeveelheden zou ik echt kijken of je kunt doneren. Aan de andere kant hoef je niet veel te kolven als je weer naar werk moet.

VRIEND

2 maanden geleden

Reactie op SuKoSu

Hoelang heb jij het bewaard in de vriezer dan? De oudste meld in mijn vriez ...
Tussen de 4 en 12 maanden, afhankelijk van hoe vaak de vriezer open gaat

2 maanden geleden

Ik zag op TikTok elke keer over vriesdrogen. https://milksy.nl/ Miss investeren waard?

2 maanden geleden

Deze is fijn hoor! Het lijkt ook te helpen tegen eczeem. Mijn dochter heeft een heerlijk zacht en gezond huidje.

2 maanden geleden

Op facebook heb je het borstvoeding forum daar staan recepten met wat je allemaal kan maken

2 maanden geleden

Reactie op Hepziba

Tussen de 4 en 12 maanden, afhankelijk van hoe vaak de vriezer open gaat
Mag toch maar Max 6 maanden??

2 maanden geleden

Reactie op SuKoSu

Hoelang heb jij het bewaard in de vriezer dan? De oudste meld in mijn vriez ...
Wij volgen de richtlijnen van la leche League, en die zeggen dat het minimaal een jaar bewaard kan worden! 🙂 Het ligt hier wel in een diepvriezer (-18) en eentje die verder zelden open gaat. Als we eens een zakje nodig hebben pakken we ook eerst de oudere zakjes, ik denk dat de oudste melk er nu 6 maanden in ligt en die is echt nog prima 😊

2 maanden geleden

Voor zo ver ik weet doen ze het vriesdrogen van moedermelk alleen nog maar in Amerika. Schijnt behoorlijk prijzig te zijn. Zelf vriesdrogen zonder voedingsstoffen te verliezen is vrij ingewikkeld. Zelf heb ik 80 liter gedoneerd aan een mama die dat heel hard nodig had vanwege ziekte en dat was heel fijn om te doen

2 maanden geleden

Reactie op Tigerlilly

Ik zag op TikTok elke keer over vriesdrogen. https://milksy.nl/ Miss inv ...
Op zich een leuke tip maar Wat duur!!!!!! Voor 10 liter laten drogen ben je €350,- kwijt. Wat bizar dat daar niet meer markt voor is en de prijzen een beetje gedrukt wordt.

2 maanden geleden

Hoe kan het dat zij 12 maanden hanteren dan? Elke andere search (medela, Voedingscentrum, ouders van nu) adviseert maximaal 6 maanden.