30 Reacties

2 jaar geleden

Pick up put down is hier een gigantisch succes. Met 4 maanden begonnen omdat ze toen opeens stopte met zelfstandig in slaap vallen. Binnen een week lukte dat weer én ze slaapt nu van 19/20-7 aan een stuk 🥳🥳 (Eerste avond wel een uur bezig geweest, de avonden erna steeds korter)

2 jaar geleden

Hier 6,5 maand. Bezig met de chair methode. Zelfstandig in slaap vallen lukt weer, alleen slaapt ze maar 20 minuten.. nieuwe uitdaging😂

2 jaar geleden

Pick up up put down was hier een drama, dan houden we dr alleen maar wakker. Voor de nacht valt ze meestal zelf in slaap, ledikant staat naast ons bed. Eerst even rustig knuffelen, in bedje leggen, even jammeren, ik blijf erbij en valt ze binnen een kwartier in slaap. Snachts loopt mijn man met haar of krijgt ze de borst, niet echr zelfstandig dus. Overdag huilt ze even boven in bed (iedere 5 min. even troosten) maar meestal valt ze tijdens het wandelen in slaap. Het zijn hazenslaapjes. Ik heb een kindje dat wiegen niet fijn vind, dan raakt ze helemaal overstuur. Maar nu nog aan de borst in slaap vallen afleren..

2 jaar geleden

Ik ben een tijdje geleden begonnen met een ritueel, waaronder het zingen van slaap kindje slaap wanneer mijn kindje (nu 4,5 maand) in mijn armen lag. Ik zong het liedje toen ongeveer 326 keer totdat hij in slaap viel. Nu zing ik het 2 keer en leg hem ondertussen in bed. Hij begint al met zn ogen te tollen als ie het hoort namelijk. Ik ga vervolgens in een stoel op de kamer zitten tot ie in slaap valt. Moet vaak nog even een paar keer de speen opnieuw geven. Ene keer duurt dat 20 minuten, een andere keer 3 en soms lukt het pas als ik hem nog even kort oppak. Maar, ik merk dat het steeds beter gaat. Succes!

2 jaar geleden

Wij doen mee!!! Zoontje is bijna 5 maanden . Ik heb al een tijdje de pick up put down methode geprobeerd maar niet consequent genoeg. Nu hij ook s nachts na de voeding van ongeveer 2u elke 45 minuten wakker wordt, is het echt tijd voor verandering. Bovendien start hij in november rustig in de crèche en daar zal hij ook niet gewiegd worden. Motivatie genoeg dus, nu volhouden 💪💪

2 jaar geleden

Al een eerste ervaring: slaaptraining werkt alleen bij "uitgeslapen " kindjes. Gisteren waren de dutjes overdag echt niet goed gegaan , bij (vroege) bedtijd totale crisis en terugleggen ging gewoon niet want leidde echt tot hysterisch huilen. Vandaag ook 45 minuten bezig geweest maar het huilen was rustiger, hij was veel sneller te troosten en deed echt heel hard zijn best om zelf in slaap te vallen ❤ dus nog heel veel hulp nodig gehad maar wel een veel beter gevoel bij dan gisteren.

2 jaar geleden

Wij zijn 2 weken geleden begonnen (toen 4,5 maand) met de methode van het boekje slaap kindje slaap. Vast ritueel, vaste zin die je zegt, bij huilen na 1,3,5 minuten kijken en die zin herhalen. Wonder boven wonder lukte het hem na 2 dagen om zelf in slaap te vallen!

2 jaar geleden

Wij zijn begonnen met eerdt tijd op zn kamer door brengen en een positieve associatie. Ook hebben we een heel rustig kamertje voor hem (geen jedee of dat bij draagt ik denk van wel) het duurde 5 dagen. Huilen troosten ik heb hem geen moment alleen laten huilen in zn bedje en steeds gepalt en bij stilte weer weg gelegd. Over zn hoofdje vrijwen en na 5 dagen viel hij zelf in slaap. Toen eerd hij nog wel is wakker na een paar minuten. Maar na 2 weken ging het prima. Nu is hij ruin 1,5 en heeft altijd zin om naar zn bedje te gaan. Hij geeft het zelf al aan wanneer hij moe is

2 jaar geleden

Doen jullie je slaaptrainingsmethode dan bij elk dutje? En wat als het na bvb een uur niet lukt? Een oververmoeid kindje kan toch helemaal niet meer slapen? En wat als ze snachts wakker worden? Doe je dan ook slaaptraining of je ‘oude’ manier?

2 jaar geleden

Reactie op Leenp

Doen jullie je slaaptrainingsmethode dan bij elk dutje? En wat als het na b ...
Wij zijn met de avonden begonnen. Toen die goed gingen ook overdag toepassen. We hoeven haar nu soms niet, en meestal 1x hooguit 2x terug te leggen.

2 jaar geleden

Reactie op Leenp

Doen jullie je slaaptrainingsmethode dan bij elk dutje? En wat als het na b ...
Ik dacht er meteen full force voor te gaan en alle dutjes aan te pakken. Daar kom ik nu al op terug 🙈 vannacht na de Nachtvoeding van 1u uitzonderlijk niet tijdens de fles in slaap. Ik dacht, we maken er dan meteen weer een leermoment van. Dit resulteerde in een klaarwakkere baby die pas om 3u weer ging slapen, na eindeloos gewieg 😀 nu dus oefenen met ochtenddutje, middag en avond. Niet het dutje van 16u want dat is hier het moeilijkste en heeft hij echt nog wel nodig. Ook na de Nachtvoeding, - moest hij niet in slaap vallen bij de fles - maak ik er voorlopig geen strijd meer van. Ochtenddutje gaat trouwens het makkelijkste om iets nieuws aan te leren lees ik overal.

2 jaar geleden

Die van ons slaapt al n poosje zelfstandig in en door (nu bijna 5 maanden, deed het al bij 3 denk ik). Wat hier werkte: witte ruis opzetten (doen we nu nog steeds), muziekje aan (zo’n trekding) bij het weglopen. Hij was in t begin best lang wakker nog maar lag hij niet te huilen, hij valt steeds sneller in slaap (nu minder dan 5 min). In het begin deden we altijd laten liggen maar even sussen, aai over de bol, speentje erin en weer gaan. Vaak moesten we dan wel paar keer, als we pech hadden n keer of 7 op n avond. Maar werd steeds minder! Nu leggen we m neer, lopen weg, en horen m pas 12 uur later weer 🥰 Succes!

2 jaar geleden

Reactie op Leenp

Doen jullie je slaaptrainingsmethode dan bij elk dutje? En wat als het na b ...
Wij zijn ‘s avonds begonnen. Hij krijgt wel nog steeds een fles ‘s nachts (heeft pepti ivm kma, is nogal licht verteerbaar) dus dan passen we het niet toe. Overdag alle keren, was zo gepiept

2 jaar geleden

We zijn nog maar 5 dagen bezig dus ik verwacht geen wonderen. Maar dit drama had ik ook niet verwacht. Elke dag erger, gewoon ontroostbaar hysterisch huilen. We proberen de pick up, put down methode maar veel put down is er niet bij omdat hij wel 40 minuten aan een stuk gilt. Dit deed hij vroeger nooit. Vind het zo zielig voor hem maar ja, op de crèche (binnen 2 weken 😥😥) gaan ze hem ook niet wiegen. Bovendien wordt hij als hij gewiegd is elke 20 wakker, in paniek dat hij niet meer op de arm ligt... Vraagje aan de meer succesvolle mama's: hoelang proberen jullie? Want wij zijn nu gemakkelijk een uur bezig en dan slaapt hij nog niet. We gaan dus elke keer ver over de wakkertijd. Hij deed vroeger alleen al hazenslaapjes, je kan dus al raden dat hij nu zeker niet langer slaapt.

2 jaar geleden

Reactie op AnnieD

We zijn nog maar 5 dagen bezig dus ik verwacht geen wonderen. Maar dit dra ...
En als je m wat minder vaak oppakt?als hij heel hard gilt natuurlijk wel, maar hier merkten we dat juist dat oppakken m uit zn slaap modus haalt. Bij ons werkte veel beter om m zachtjes weg te leggen, weg te lopen. Zodra hij begint te jengelen weer naar boven zodat t geen gehuil wordt en hij zichzelf overstuur maakt. Dan weer speentje erin, knuffeldoekje teruggeven, muziekje weer aan en weer naar beneden. Zeker in t begin duurde dat wel n paar uur met n keer of 7 naar boven maar werd steeds minder. We deden dit ook alleen voor zn avondslaapje en niet bij elk slaapje, anders wordt het miss zo’n moeten. Overdag sliep hij heel vaak gewoon in de box of in de wandelwagen of bij mij. Ging t avondslaapje eenmaal goed ging hij ook overdag op deze manier naar bed en eigl pas sinds deze week merk ik dat hij beter gaat op 3 dutjes naar bed ipv overdag beneden. Al typend bedenk ik me dat ik t dus alleen savonds zou proberen zodat er niet teveel druk op ligt, en overdag gewoon met de flow. En pick up heeft hier dus alleen averechts gewerkt maar zoveel mogelijk echt laten liggen. Succes!

2 jaar geleden

Reactie op AnnieD

We zijn nog maar 5 dagen bezig dus ik verwacht geen wonderen. Maar dit dra ...
Misschien nog even toevoegen dat ik er ook geen echt gevecht van wil maken, en hem mogelijks een afkeer bezorgen van de co-sleeper. Na een uur gaan we dus de kamer uit, in een rustig hoekje zitten en valt hij op mn schoot in slaap.

2 jaar geleden

Reactie op Lausjeboompjebeestje

En als je m wat minder vaak oppakt?als hij heel hard gilt natuurlijk wel, m ...
Bedankt voor je reactie. Het is idd een moeilijk evenwicht tussen meteen "ingrijpen" (tutje geven, aaien, hij houdt graag mn hand vast) en volgens de methode 100sec wachten. Maar als ik wacht dan escaleert het gehuil elke dag meer en meer. We wandelen ook elke dag minstens 2uur en dan valt hij wel zelfstandig in slaap, dat succes mogen we dus wel vieren en voor de rest ga ik je raad volgen.

2 jaar geleden

Dat het thuis nog niet lukt, is geen garantie dat het op de kinderopvang ook niet lukt en vice versa. Sowieso moeten de meeste kinderen echt wel even wennen aan de opvang (of welke andere nieuwe situatie) en zelf slaap je ook minder goed of niet als je in een onbekende situatie komt. Succes!

2 jaar geleden

Inderdaad goed om een goede week uit te kiezen, ook een niet zo drukke week voor je kindje. Hier lukte het in slaap wiegen op een gegeven moment niet meer, ze werd te bewegelijk en mama's haren en neus werden erg interessant en toen gingen we haar gewoon steeds sneller in bedje leggen. Dus in plaats van slapen leg je haar vlak voor dat ze in slaap valt in bedje. Met een goed avondritueel (waarbij ze lekker rustig worden en ontspannen naar bedje) is het hier goed gekomen. En altijd wegleggen als ze rustig zijn, rustige ademhaling etc. Succes!! 🍀🍀🍀

2 jaar geleden

Reactie op AnnieD

Bedankt voor je reactie. Het is idd een moeilijk evenwicht tussen meteen "i ...
Wij hebben ook nooit gewacht.. bij de eerste jengel gewoon naar boven. Eerst omdat ik dat gewoon niet kon 😇 maar ook omdat ik weet dat t dan alleen maar erger wordt.. en t lijkt te werken omdat hij dan ook niet overstuur raakt en idd geen nare associaties krijgt, en weet dat we er nog steeds zijn enzo.. naar mijn idee werkt dat juist ☺️ bij mijn kleintje dan ☺️