12 Reacties

één jaar geleden

Onze kleine man was dol op wortel en pompoen. Ik maakte vaak zelf een pastasaus van gestoomde wortel/pompoen met courgette en wat Italiaanse kruiden. Daarna lekker blenderen met wat pasta of rijst. Hij vond het altijd heerlijk!

één jaar geleden

Hier was pasta altijd een hit. En ik kocht een zak diepvries gegrilde groente, quinoa of couscous en zalm. Vond ie heerlijk. Vlees gaf ik volgens mij pas later.

één jaar geleden

Ken je het boek easy peasy? Ik maakte alles in de stomer van avent, topding! In cupcake bakjes in vriezen. Groente en aardap bij elkaar en klaar voor de dag. Ik maakte vaak wat vooruit en kookte dan wat anders voor onszelf. Heb nu 2 hele goede eters. Als kleintje moesten ze 1 hap en nu 5, als je het niet lekker vindt. Paar dagen achter elkaar hetzelfde geven helpt voor de smaakontwikkeling. Succes!

één jaar geleden

Ik maakte vaak avocado hapje, maar het duurde wel even voor hij het lekker vond. Heeft tijd nodig voor ze wennen aan de smaken. Grappige is nu nog steeds al we winkel gaan rent hij meteen naar de avocado’s, omdat hij avocado Shake wil maken (avocado+halfvolle melk). Zoete aardappel, pompoen en zalm was ook altijd goed

één jaar geleden

Jaa hij vind alle potjes heerlijk! Maar zou graag zelf "potjes" willen maken. Dus gewoon agv en andere recepten indd!

één jaar geleden

Ik maak hapjes van ongeveer 200 gram waarvan 1/3e koolhydraten (rijst, pasta, couscous of aardappel) en 2/3 groente. Heel soms wat vlees erdoorheen. Alleen nog wat basilicum gedaan qua kruiden.

één jaar geleden

Het basis kookboek Opperdepop van Lars Hamer was hier vanaf de eerste hapjes echt een succes!

één jaar geleden

Reactie op Mama1512

Ik maak hapjes van ongeveer 200 gram waarvan 1/3e koolhydraten (rijst, past ...
Oke maar wat maak je dan? Hier wordt ik niet wijzer van ahah

één jaar geleden

Oh, hier eet kleintje van 10 maanden mee met wat wij eten. Dus gooi gewoon wat op zijn bordje en hij pakt het er zelf vanaf. 🙂 Daar heb ik geen kookboek bij nodig 🤷🏼‍♀️

één jaar geleden

Ca: 75 gram groente, 75 gram gekookte aardappels/macaroni/rijst/mihoen en 50 gram vlees (eerder kip, gisteren voor het eerst gehakt). Ik maak meestal porties voor 3 dagen van wat wij die dag ook eten, voor vandaag en morgen, de derde gaat in de diepvries. Tot op gisteren zonder kruiden etc. Dus als wij sperzieboontjes eten voor hem ook, na het koken vis ik er de porties voor hem uit en ‘kruid’ die van ons eventueel. Aardappels koken zonder zout. Lekker simpel en dus zoutloos: gekookte kip, aardappelen met sperzieboontjes of wortel of aubergine of broccoli of bloemkool. Ik gebruikte eerst de staafmixer maar nu steeds minder/grover. Gisteren voor het eerst zelfgemaakte pastasaus gegeven: ongekruid gehakt, ienie beetje ui (meegebakken), champignons (meegebakken), gele en rode paprika (gedeelte meegebakken en rauw), courgette (voorgekookt) en verse tomaten (stukjes en ook gedeelte gepureerd voor de verse saus). Verse bieslook en één basilicumblaadje uit de tuin, gedroogde peterselie uit potje. Alles in een pannetje nog even laten pruttelen. Daarna gekookte fusilli (durum), beetje saus erop waardoor het samen beter grove pureerd en daarna nog ongepureerde saus erbij. Bij mijn dochter ook altijd zo gedaan, het woord ‘lusten’ spreken wij niet uit in dit huis, je kan iets minder lekker vinden. Het enige waar we merkten dat mijn dochter (3) moeite bij heeft is gekookte witlof (ik zag haar kokhalzen, ze zei niets). Dus dat geef ik haar ook niet zo snel meer. Voor de rest eet ze alles, maar ook alles, gekruid/ongekruid, pittig, gekookt/rauw (groenten met snijden bijv, sinds kort onthoudt ik haar de sperziebonen/schijnt heel slecht te zijn), olijven, fetakaas, radijs, spruitjes, alle groenten eigenlijk. Hopelijk doet onze tweede dat straks ook, maar tot nu toe nog wel. We zijn met 6 maanden ook bewust begonnen met groentenhapjes, fruit kregen ze pas weken later (niet voordat ze de groenten gewoon goed (voor hun leeftijd) aten. M’n dochter heeft denk ik twee potjes gegeten van ‘Naturnes bio’, toen ik die kocht (twee voor €1,- via Scoupy) was ze 15 maanden en hebben nog maanden in de kast gestaan voordat ze op waren🙈. Lang verhaal kort: koken zonder toevoegingen(zout), gepureerd/geprakt met eventueel beetje water om het smeuïg te maken. Eventueel verse kruiden (basilicum, peterselie, bieslook, tijm, rozemarijn, enz).

één jaar geleden

Reactie op D81

Ca: 75 gram groente, 75 gram gekookte aardappels/macaroni/rijst/mihoen en 5 ...
Wauw dankje voor je uitgebreide antwoord! Vraagje, sperziebonen schijnen slecht te zijn??

één jaar geleden

Wauw dankje voor je uitgebreide antwoord! Vraagje, sperziebonen schijnen sl ...
Ja, in rauwe peulvruchten zit de gifstof ‘lectine’. Gekookt zijn ze niet schadelijk voor de gezondheid. Je kan er op googelen.