12 Reacties

12 dagen geleden

Grote kans dat als je het niet doet, het ook niet gaat lukken als het wel nodig is. Dus ik zou het wel doen. Dan zou ik nu al wel beginnen, want het advies is tussen de 4-6 weken beginnen

11 dagen geleden

Het zal misschien niet vaak voorkomen, maar het kan wel zijn dat je in het komende jaar of zo toch een keer een avondje weg wil met vrienden of familie? Of een andere verplichting waar de kleine niet mee kan. Dan moet je partner toch kunnen voeden. Hier is het ook eens voorgekomen dat ik zo ziek was met buikgriep dat ik 24 uur niks kon, en mijn partner alle voedingen deed. Maar ik snap ook dat als je geen nood er in ziet, dat kolven echt wel een gedoe is

11 dagen geleden

Ik geef/gaf ook fulltime borstvoeding maar ben toch wel blij dat onze dochter een fles pakte als ik indd even weg wilde na een lange tijd. We hebben gewoon 1 keer per aantal dagen een fles geprobeerd aan te bieden. Deze bleef ze pakken. Alleen mijn vriend heeft haar gevoed via de fles, de rest heb ik allemaal zelf gedaan totdat ze uiteindelijk met vast voedsel begon. Maar ik vond het, ondanks dat ik bijna alle voedingen zelf heb gedaan, wel handig. Wat als ik ziek was geworden, een situatie binnen de familie had gehad waardoor ik niet had kunnen voeden etc?

11 dagen geleden

Hi, ik ben zelf preverbaal logopedist en zou zeker adviseren om elke dag de fles aan te bieden (met gekolvde melk). Wanneer je dan geen borstvoeding kan geven (vanwege wat voor reden dan ook) kan iemand anders wel de fles geven. Je kindje is nu 7 weken dus het aanleren zal nu nog gemakkelijk gaan. Let wel binnenkort nemen de automatische reflexen af en wordt het lastiger om de fles aan te leren.

11 dagen geleden

Ik zou het wel doen....ik vond het ook fijn dat ik kon gaan sporten (dus kolven) en dan kon mijn man een fles geven. Vond hij ook fijn om te doen, toch weer een bindingsmomentje. Ik kolfde sochtends na de eerste voeding, want ze dronk dan maar 1 kant leeg. Dus ik bouwde langzaam een klein voorraadje. Als ze soms clusterde vond ik het ook fijn dan mn man even een fles kon doen zodat ik even rust kreeg. Succes!

11 dagen geleden

100% wel. Ik ken meerdere mensen in mijn omgeving met kindjes die flesweigeren. Dit is heel erg onhandig. Wij deden het niet elke dag, maar wel regelmatig. Gelukkig een makkelijke drinker, dus afwisselen is nooit een probleem geweest hier, maar je weet maar nooit.

11 dagen geleden

Ik zou het zeker wel aanleren en regelmatig blijven aanbieden. Lijkt me heel gezond dat je zelf ook eens een avondje weggaat of een middagje voor jezelf hebt en je kind niet helemaal afhankelijk is van jou.

11 dagen geleden

Als je fulltime thuis bent, snap ik de overweging om het niet te doen. Het 'gedoe' van kolven en flesjes etc weegt dan zwaarder voor mij als 2 avondjes de deur uit in het 1e halfjaar.

11 dagen geleden

Mijn kind weigerde de fles van 13-20 weken. Ik werkte toen nog niet maar heb wel een begrafenis en een 12,5 jarige bruiloft gemist. En kon dus ook niet gaan eten ofzo met vrienden.

10 dagen geleden

Ik zou het toch echt doen. Je weet nooit wat er kan gebeuren en flesweigeren is echt zo ontzettend stressvol. Ik gaf ook fulltime borstvoeding, was tot 4 maanden thuis. Ik moest in het begin wel de fles geven, omdat ik ‘s avonds niet genoeg produceerde. Na een tijd ging dat goed, toen een maand geen fles gegeven. Had ik met kerst een wijntje gedronken, wilde ze erna opeens drinken. Nouuuuuu ik kon wel janken, ze wilde de fles niet. Schreeuwde moord en brand. Van mijn vriend weigerde ze ook. Na meer dan een uur schreeuwen heb ik maar borstvoeding gegeven. Schuld gevoel van hier tot Tokyo natuurlijk. Gelukkig duurde het weigeren maar een week. Nu drink je misschien nooit alcohol, maar er is altijd wel iets te bedenken waardoor een fles handig is.

10 dagen geleden

Reactie op Septemer2022

Als je fulltime thuis bent, snap ik de overweging om het niet te doen. Het ...
Ik denk dat je wel iets vaker een keer weg bent? Al is het maar naar een winkel en je kind heeft opeens super veel honger… of zoals hierboven al genoemd, je bent een keer ziek. Of je moet onverwachts weg. Ik zou echt zsm beginnen met oefenen en regelmatig ook. Mijn zoontje wilde opeens de fles niet meer een paar weken voordat ik weer begon met werken, omdat we die te weinig hadden aangeboden. Nou, ik kan je vertellen, op de dag dat ik moest werken wilde hij hem nog steeds en het was echt drama die eerste paar dagen voor mijn zoontje en man! Dat wil je echt voorkomen.😬

10 dagen geleden

Ik doe het niet. Bij de eerste wel gedaan, maar niet volgehouden. Die nam met een maand of 7 dus geen fles meer. Maar toen was dat ook al niet meer zo'n ramp. Met 14 maanden weigerde hij ook de borst (toen was ik al 4 maanden zwanger). De jongste is nu 3 maanden. Ik geef volledig live bv en kolf niet, ook ivm overproductie en bijbehorende borstontsteking waar ik snel last van heb. De jongste is zo'n makkelijk kind, die sleep ik gewoon overal mee naartoe haha 😉. En ik heb verder niet zoveel sociale activiteiten, dus ik geloof het wel zo :)