67 Reacties

één maand geleden

Wat een leuk topic! Ik ben benieuwd!

één maand geleden

Ik heb geen aparte ruimte om te kolven. Dus ik kolf in de keuken van mn werk. Er is wel een aparte ruimte maar dat zit vol schimmel dus no way dat ik daar 3x per dag ga kolven. Dan maar waar collegas t zien. (Werk met 5 vrouwen.) Ik geef het een 1.

één maand geleden

Tot nu toe vooral de wc omdat de enige kolfruimte steeds bezet is. Ik geef het ook een 1

één maand geleden

Ik zit in een kantoortje wat op dit moment niet gebruikt wordt. Soms zit er ineens toch iemand te werken en dan zit ik in een lege vergaderruimte. Er is geen stromend water, dus moet met al mn spullen naar de keuken om af te spoelen. Het is dat de ruimtes wel op slot kunnen, dus ik geef het een 4.

één maand geleden

Wat een leuk topic! Mijn vorige werkgever was een grote internationale profit organisatie. Daar hadden ze twee speciale kolfkamertjes met comfortabele leunstoelen en er was stromend water. Ik geef dit een 9! Bij mijn huidige werkgever (in de zorg) zit het wat anders. Ik moet nog bevallen maar ik heb dit eigenlijk nog niet besproken. Ik verwacht dat het een flexkantoortje wordt die op slot kunnen. Ik kan dan achter het bureau kolven. Niet ingericht op kolven maar de deur kan wel op slot. Schoonspoelen zal in de gezamenlijke keuken moeten. Ik denk dat ik deze plek een 5,5 geef 😁

één maand geleden

Gedeelde EHBO kamer/kolfruimte. Er staat een simpele stoel, een bed, een aanrecht met stromend water en een koelkast. En kan op slot. Het blijft qua sfeer een beetje een gekke plek, maar voldoet op zich aan alle eisen, dus ik geef het een 8,5.

één maand geleden

Reactie op Sanne35

Tot nu toe vooral de wc omdat de enige kolfruimte steeds bezet is. Ik geef ...
Bij ons kun je de ruimte reserveren. Ik weet alleen nog niet hoe en weet ook niet waar die is in het gebouw😅

één maand geleden

Ik werk nog niet maar geef mijne een 10! Twee aparte kolfruimtes beschikbaar met stromend water, een heerlijke stoel en een koelkast in beide kamers. En dat naast onze gebedsruimte 🤭👌 Zal er zeker vele keren gebruik van maken!

één maand geleden

Ik zal mijn (originele) plek ook even delen. Mijn kolfruimte bij mijn dochter was een klein kantoortje in een bouwkeet op een bouwplaats. Hij kon op slot, rolluiken voor de ramen en had een koelkast. Direct bij de deur was een keukentje met warm en koud water, afwasmiddel, etc. waar niemand op uit keek. In eerste instantie klinkt een kantoortje in een bouwkeet niet zo fijn maar ik vond het veel fijner dan de officiële kolfruimte op ons kantoor. Daar is alleen een koelkast en een stoel. Als ik iets wou afwassen moest ik zo ongeveer het hele pand door en ook regelmatig dat het hokje gebruikt werd als bel ruimte en de deur op slot zat. Kolven kon ik dan vergeten, terwijl ik even later wel een afspraak had staan. Zelfs nadat ik briefjes had opgehangen met ‘hier niet bellen/teamsen/etc.’ 😅

één maand geleden

Reactie op Sanne35

Tot nu toe vooral de wc omdat de enige kolfruimte steeds bezet is. Ik geef ...
Ik snap dat je maar op de wc gaat kolven als er geen alternatief is. Maar er zou een alternatief moeten zijn. Op de wc ga je toch ook niet koffie drinken?

één maand geleden

Reactie op bubble2024

Ik snap dat je maar op de wc gaat kolven als er geen alternatief is. Maar e ...
Nou, ik lees dat er wel een kolfruimte is maar dat ie dan bezet is. Is de ruimte dan bezet met iemand anders die kolft? En hoe zijn de regels daarin, weet iemand dat? Moet je verplicht een ruimte alleen krijgen, of is een kolfruimte waar bijvoorbeeld nog een andere collega zit te kolven wel volgens de regels?

één maand geleden

Een oude patiënten kamer (ziekenhuis), met een deur die niet op slot kan dus blaadje op de deur. Oude harde stoel en een patiënten bed in de kamer. Nog een brancard met een massage matras erop. Wasbak aanwezig. Koelkast in de eigen koffiekamer. De ruimte is te reserveren, maar dit is niet ziekenhuisbreed bekend. Dus al meerdere keren gehad dat er of iemand al aan het kolven was, of op het massagematras lag terwijl ik zelf had gereserveerd. Waardoor 1x met een andere dame gekolft heb op de kamer. Meerdere keren op mijn werkplek, samen met mannen want ik had geen personeel dat mij over kon nemen. Of in een kleedhokje voor de patiënten op mijn afdeling, wv de deur ook maar aan 1 kant op slot kan, naast een toilet. Ik geef het een 5,5. Kan beter. Kan slechter. Ik ben ermee bezig via de OR

één maand geleden

Reactie op Beanie85

Nou, ik lees dat er wel een kolfruimte is maar dat ie dan bezet is. Is de r ...
Klopt! Er is dus wel een ruimte maar die is bijna structureel bezet en niet te reserveren

één maand geleden

Nu nog zwanger, maar mijn werkgever heeft twee omgebouwde invalide toiletten tot kolfruimtes gemaakt. Met een bankje, stromend water, een koelkastje, wat sfeer aankledin, en een prima werkend reserveringssysteem. Wat mij betreft een dikke 9. Veel gebruik van gemaakt bij de vorige kolfperiode. Ik vond toen alleen de bank er niet zo hygiënisch uitzien.

één maand geleden

Ik geef de mijne een 8. Een prima ruimte met stoel, tafeltje en aanrechtje met kraan en koelkast. Volgens mij ben ik de enige die hem gebruikt, is altijd beschikbaar. Nadelen: het licht gaat na 10 minuten uit en voor de bewegingssensor moet ik opstaan en naar de deur lopen 😜 plus de receptie maakt gebruik van de koelkast voor hun lunchspullen. Op zich niet erg, maar vandaag klopte ze gewoon aan omdat ze iets uit de koelkast moest. Eh die deur zit niet voor niets op slot?! 🤣

één maand geleden

Een gesprekskamer op de afdeling, waar dus regelmatig aangeklopt is of ik al klaar was. Maar die ruimte kan wel op slot en er is een kraan. Of onze koffiekamer, met briefje op de deur. Wordt (buiten de pauzes om) ook voor andere dingen gebruikt, dus heb al vaak met collega’s in dezelfde ruimte gekolfd. Toen deze twee bezet waren ook eens een berghok gebruikt, maar daar viel helemaal iedereen binnen. 😅 De officiële kolf ruimte zit in een ander bouwdeel, het is niet praktisch om daar helemaal heen te gaan en er is niet eens een kraan, dus moet dan naast de koffiemachine afwassen

één maand geleden

Ik mocht kolven bij een huis op het terrein van mijn werk. Een rustige slaapkamer was "mijn kolfruimte", en ik mocht gebruik maken van het hele huis incl keuken/koelkast: de eigenaren waren overdag aan het werk en niet thuis. In "mijn kamer" had ik een hele chille stoel en uitzicht op een bosrand, incl vogelgefluit. Echt een 10, ik vond het zo'n fijne plek!

één maand geleden

Ik kolf op mijn vaste werkplek gewoon op mijn eigen kantoor, kan op slot (met nog een briefje "niet storen" die ik op de deur hang). De koelkast staat in het kantoor van mijn team, naast mijn kantoor. Ik heb geen stromend water, maar ik leg de kolf vaak gewoon in de koelkast tot volgend gebruik, in een koeltasje. Niet precies volgens de regels maar voor mij prima, dus ik geef het een 7. Echter moet ik voor mijn werk regelmatig op andere plekken zijn (vergaderingen, cursussen, werkbezoeken etc.) En heb ik op de gekste plekken gekolfd, in de auto, op de wc, in een kleedruimte waar iedereen in en uit liep en midden in het bos. Gelukkig heb ik een elvie kolf en hebben mensen vaak niet eens door dat ik aan het kolven ben, maar deze plekken geef ik gemiddeld een 3.

één maand geleden

Ik kolf nu niet meer want dochter is inmiddels ruim 2. Echter was dit de mooiste kolfplek die ik had; tijdens een lesdag tussen de reanimatie poppen 🤣 (ik werk in t zkh, tijdens mn normale werkdagen kolfte ik in een lege patiëntenkamer)

één maand geleden

Zelf ingericht 🤩 (in totaal heb ik 4 kolfruimtes ingericht op mijn werk, waar ik wel een beetje trots op ben). Uiteindelijk zelf deze ruimtes maar 3 maanden gebruikt, toen was ik er wel klaar mee (dat lag zeker niet aan de ruimtes 😄).