57 Reacties

2 jaar geleden

Wij hebben dat bijna 1,5 jaar gedaan. Ik volgde de richtlijnen van mckenna, die kun je online wel vinden!

VRIEND

2 jaar geleden

Zoek op Facebook de groep: veilig samen slapen (AP). Daar gaat een wereld voor je open😊. En wat Anoniem nr zoveel zegt!

2 jaar geleden

Kleine slaapt overdag in zijn ledikant op zijn eigen kamertje en snachts bij mij. Nu 8 maanden en we slapen beide heel goed, ik ben ook alleenstaand mama. Ik kan veel sneller in slaap vallen, hoef mijn bed niet uit voor speen geven etc. Vanaf 4 maanden slaapregressie bij mij standaard in bed gekomen en zoveel rust heeft mij en hem dat gegeven. Nu hij begint te draaien een bedhek gekocht zodat hij er niet uit kan vallen. Ook een warme slaapzak van puckababy voor hem gekocht en voor mezelf een warme pyjama en 1 persoons dekbed. Met zijn handje zoekt hij soms snachts mijn arm en valt meteen weer inslaap en tja dat sochtends wakker worden zó gezellig. Ik denk dat hij er voorlopig nog lekker bij ligt. De tips van de andere zou ik zeker ook opvolgen.

2 jaar geleden

Mijn dochtertje is nu 7 maanden en ook uit haar wiegje gegroeid. We hebben haar ledikantje uit de babykamer nu naast mijn bed gezet. Dus ze slaapt ook nog gezellig bij ons op de kamer. En als mijn man in het buitenland is (en dat is vaak) dan ligt ze lekker op zijn kant van het grote bed.

2 jaar geleden

Was nog niet klaar met mijn bericht... Maar ik zou niet weten wat de nadelen hiervan zijn? Als het voor de moeder en kind zijn goed werkt dan is het toch prima?! Met mijn zoontje zo ook gedaan en die ging vanzelf naar zijn eigen kamertje rond zijn peutertijd. Hij is nu 6 jaar

2 jaar geleden

Voor veilig samen slapen kan je kijken naar mckenna. Het is echter altijd heel goed letten op de veiligheid. Je kunt het niet half uitvoeren zonder risico. In ieder geval niet doen als je vermoeid bent, alcohol gebruikt of bepaalde medicatie of ziek bent. Je slaapt dan namelijk te diep. Is wel een mogelijk nadeel dat je veel lichter slaapt. Ook moeten ze wel een bedje gewend zijn als ze naar de opvang gaan (is niet echt een nadeel, maar wel een aandachtspunt)

2 jaar geleden

Grote voordeel vind ik dat we beiden veel beter slapen. Vaak kijkt hij 's nachts of ik er nog ben en dan slaapt hij weer verder. Plus ik hoef m'n bed niet meer uit om te voeden. Nadelen ervaar ik niet echt. Soms een slapende arm, maar das voor mij geen reden om ermee te stoppen.

2 jaar geleden

Ik was ook van plan om samen te gaan slapen. Toen het er twee bleken te zijn dacht ik meteen: die hebben elkaar, die kunnen samen op een kamertje (ik heb boven altijd de deuren open). Nu denk ik: ik zie het wel. Als het nodig is om een bedje bij mij neer te zetten, prima. Hebben ze (en daarmee we) het nodig om lekker bij mij in bed te koesen, ook prima. Zie wel hoe het lopen gaat.

2 jaar geleden

Reactie op Bowden

Kleine slaapt overdag in zijn ledikant op zijn eigen kamertje en snachts bi ...
Aaaah ik vind dit zo prachtig om te lezen😍

2 jaar geleden

Was nog niet klaar met mijn bericht... Maar ik zou niet weten wat de nadele ...
Slaapt hij dan in een baby nestje als babytje of gewoon zo op je bed? Jaa lijkt mij ook super gezellig❤️

2 jaar geleden

Reactie op newmommy😍

Voor veilig samen slapen kan je kijken naar mckenna. Het is echter altijd h ...
Ik heb tot nu toe 2 keer even een middagdutje gedaan terwijl hij met mn moeder was, ik slaap dan opeens veeeel dieper dan als ik met hem slaap! Vind dat wel een geruststelling dat ik dus toch ergens wat alert ben. Ik ga even kijken en lezen!

2 jaar geleden

Reactie op Ama Ryllis

Ik was ook van plan om samen te gaan slapen. Toen het er twee bleken te zij ...
Wat spannend 2 en super leuk! Mag ik een brutale persoonlijke vraag stellen? Ben jij toevallig fries? Niet veel gebruiken t woord koesen! Vind t zo leuk!! Ik ben zelf geboren in Friesland vandaar dat ik t ook gebruik😆💕

2 jaar geleden

Reactie op Lou-ann21

Wat spannend 2 en super leuk! Mag ik een brutale persoonlijke vraag stellen ...
Haha, ja klopt!

2 jaar geleden

Reactie op Lou-ann21

Slaapt hij dan in een baby nestje als babytje of gewoon zo op je bed? Jaa l ...
Volgens de richtlijnen van mckenna/veilig slapen nooit in een nestje of op een matrasje oid. Altijd op hetzelfde oppervlakte als de moeder

2 jaar geleden

Ik snap nooit zo goed waarom een nestje afgeraden wordt. Ik zou denken dat dat randje een bescherming geeft tegen er per ongeluk bovenop rollen.

2 jaar geleden

Reactie op Ama Ryllis

Ik snap nooit zo goed waarom een nestje afgeraden wordt. Ik zou denken dat ...
Een babynestje mag je ook overdag enkel gebruiken onder toezicht. Als ze nog niet zo sterk zijn kunnen ze tegen de rand draaien (ook een pasgeboren baby kan dat) en niet voldoende kracht hebben om terug te draaien.

2 jaar geleden

Reactie op newmommy😍

Een babynestje mag je ook overdag enkel gebruiken onder toezicht. Als ze no ...
Ok, gaat dus echt puur voordat ze zelf kunnen draaien.

2 jaar geleden

Reactie op Ama Ryllis

Ik snap nooit zo goed waarom een nestje afgeraden wordt. Ik zou denken dat ...
Omdat dat de kans op rebreathing vergroot. Als je de richtlijnen van mckenna volgt rol je niet op je kind. Enkele voorwaarden zijn dat de moeder bv geeft, niet onder invloed van t 1 of t ander en een aangepaste slaaphouding. Google ze even zou ik zeggen!

2 jaar geleden

Reactie op Lou-ann21

Slaapt hij dan in een baby nestje als babytje of gewoon zo op je bed? Jaa l ...
Ik heb bij mijn zoontje en nu dus met mijn dochtertje dat ze gewoon op bed liggen met kussen aan de zijkant van het bed zodat ze er niet uit rollen. Op dit moment lig ze naast mijn bed in de ledikantje🤗 Maar zodra mijn man in het buitenland is voor zijn werk lig ze in het grote bed op zijn kant

2 jaar geleden

Hier slapen we sinds dag 2 samen in 1 bed (de kraamverzorgster kwam ermee, ik wist niet eens dat samen slapen een optie was), ze is nu bijna anderhalf jaar oud. "5 keer veilig samen slapen volgens McKenna - Kiind" https://kiind.nl/5-keer-veilig-samen-slapen-volgens-mckenna/ "Waarom samen slapen met je baby juist veilig is - Kiind" https://kiind.nl/samen-slapen-is-veilig/ De eerste maanden/het eerste jaar sliep ik zonder hoofdkussen, dat was niet altijd even prettig. Ik heb een stuk of 7 fleecedekentjes in bed liggen, want ze pikt dekentjes vaak in waardoor ik anders in de kou kom te liggen. Nu kan ik steeds een nieuwe over me heen trekken. Nadat ze ging rollen is het bed in een hoek gezet zodat 2 kanten tegen de muur stonden. De twee andere kanten zijn voorzien van een bedhekje. Vorige week voor het eerst meegemaakt: ik was verkouden en moest een paar keer 's nachts hoesten, waar ze dan wakker van werd. Ze sliep daarna gelijk weer, maar ik vond het toch zielig. Verder alleen maar voordelen. Als je elkaar overdag niet zoveel hebt gezien, haal je die tijd samen 's nachts in. Gelijk weten hoe het met haar gaat (temperatuur, ademhaling, honger). Met nachtmerries of andere ongemakken 's nachts ben ik er gelijk bij. Ze gaat heel graag naar bed. Voor elke leeftijdsfase zijn het weer andere voordelen. Alle ze klein zijn hoef je het bed niet uit (of overeind te komen) als er iets is. Nu ze groter is heeft ze alle ruimte waardoor ze beter slaapt.