8 Reacties

2 jaar geleden

Wat is de reden dat dat niet zou mogen? En wat is dan het alternatief? Puur uit nieuwsgierigheid. Ik smeer mijn zoontje gewoon in met Zwitsal zonnebrandcrème. Heb ook nooit gehoord dat het niet mag.

2 jaar geleden

Als ik mijn zoon niet insmeer verbrandt hij binnen no-time. Dat lijkt mij helemaal niet wenselijk. Vanwaar de discussie in uw omgeving?

2 jaar geleden

Ik heb ooit gelezen dat baby's nog geen pigment aan kunnen maken en dus direct verbranden. Het best is natuurlijk je kindje uit de zon houden, maar soms gaat dat niet en dan lijkt het mij toch heeeel verstandig om je kindje wel in te smeren!

2 jaar geleden

Reactie op Deems1991

Ik heb ooit gelezen dat baby's nog geen pigment aan kunnen maken en dus dir ...
Ja en buiten dat om komt uv straling ook in de schaduw dus ook daar kans op verbranden

2 jaar geleden

Ik gebruik op zonnige dagen ook een zonnebrand crème factor 50, ook al houd ik haar uit de directe zon. Baby’s zijn nog zo gevoelig… ook in de schaduw kunnen ze verbranden

2 jaar geleden

Reactie op Colet

Wat is de reden dat dat niet zou mogen? En wat is dan het alternatief? Puur ...
Dat een baby huid hier te gevoelig voor zou zijn. Ik hou zelf baby's altijd in de schaduw met zonnebrand voor maximaal een half uurtje/ 3 kwartier

2 jaar geleden

Ik smeer mijn zoontje gewoon in, wat een lariekoek toch allemaal weer. Het is gezond om lekker de buitenlucht in te gaan met je baby. En dan is insmeren en de schaduw heel belangrijk. Je baby laten verbranden, volgens mij is dat pas schadelijk.

2 jaar geleden

Als je kindje een gevoelige huid heeft dan kan een chemische filter een slecht plan zijn. Maar je hebt ook prima zonnebrand met een minerale filter. Die smeert stroever en laat zo'n witte laag achter, maar over het algemeen zijn die wel veel vriendelijker voor de huid. Beter idd dan schadelijke uv stralen. Mijn oudste is van november dus ik heb de eerste maanden weinig te smeren gehad, maar ik ben nu in juli uitgerekend en als ik straks ga wandelen en mn kindje ligt met blote beentjes en armpjes in de wagen ivm een hittegolf ofzo, dan ga ik haar echt wel insmeren.