45 Reacties

茅茅n jaar geleden

Wij gaan risotto met champignons, erwtjes en courgette eten. Dat maken we dan met zoutloze bouillon. Verder ben ik hier ook nog heel erg zoekende in. Wij beginnen net aan de fase dat hij wat grotere stukjes kan eten. Dus als dat vanuit de pot zou kunnen, enigszins aangepast zou dat top zijn.

茅茅n jaar geleden

Wij hebben de natriumarme kruiden voor kip, vis en vlees van Verstegen. Maken zelf pastasaus van tomatenblokjes en kruiden. En ik zoek de pakjes/zakjes/versgerechten uit op het 'als laatste toevoegen van de kruidenmix'. Zodat ik er eerst wat voor de kids uit kan scheppen en daar wat andere kruiden bij doe. Verder ingredi毛nten met veel zout vervangen door iets anders, onbewerkt vlees bijvoorbeeld ipv hamblokjes.

茅茅n jaar geleden

Reactie op Momo96

Wij gaan risotto met champignons, erwtjes en courgette eten. Dat maken we d ...
Oh dat klinkt erg lekker het water loopt mij in de mond馃構 Echt even wennen h猫 deze nieuwe fase.

茅茅n jaar geleden

Reactie op Bananana

Wij hebben de natriumarme kruiden voor kip, vis en vlees van Verstegen. Mak ...
Goed idee die kruiden ik ga ze even bestellen. Nog tips voor een lekkere pastasaus?

茅茅n jaar geleden

https://familieoverdekook.nl/macaroni-met-gehakt-en-tomatenpuree/ Deze macaroni is hier altijd een succes. Laten de sambal, suiker en ei achterwege maar rest is top :)

茅茅n jaar geleden

Afgezien van spinazie zijn aardappels en groente allemaal nog lekker zonder zout (nootmuskaat doet ook veel). Voor de rest proberen wij veel nieuwe recepten en die maken we zoutloos. Als je een gerecht niet kent met zout dan mis je het ook niet. Dit is altijd een succes (gebruik monchou en kruidencurry). Je kunt de groenten vervangen voor wat er goed verkrijgbaar is. https://www.boodschappen.nl/recept/braadworstjes-met-zoete-aardappel-pastinaak-en-bietjes/

茅茅n jaar geleden

Ik volg! Wij kookten voorheen eigenlijk altijd uit zakjes. Dus ik vind dit zo lastig.. Is het ook een kwestie van wennen? Ik vind veel gerechten nog echt niet smaken, terwijl ik wel kruiden gebruik. Onze zoon vindt t overigens gelukkig wel lekker.

茅茅n jaar geleden

Wij gebruiken vaak de verstegen blend zonder zout en alle kruiden er al in. Heb je veel verschillende soorten van o.a. voor pasta, lasagne, couscous, zalm, poke bowl, hutspot, noem maar op. Je kunt zelf natuurlijk ook kruiden mixen samenstellen, maar daar ben ik te lui voor.

茅茅n jaar geleden

Ik volg! Wij kookten voorheen eigenlijk altijd uit zakjes. Dus ik vind dit ...
Ik ook met name als we lasagna eten of wraps met gekruide kip dan loop ik even vast.

茅茅n jaar geleden

Wij gebruiken vaak de verstegen blend zonder zout en alle kruiden er al in. ...
Ga ik naar kijken! Ik dacht alleen zonder toegevoegd zout morgen op m鈥檔 werk even voor zitten 馃檲馃榾

茅茅n jaar geleden

Reactie op ckp1986

Goed idee die kruiden ik ga ze even bestellen. Nog tips voor een lekkere pa ...
Zeker! Spagetti bolognese 馃 Van origine hoort daar gehakt / wortel / ui / bleekselderij in. Goed fijnsnijden en aanbraden. Meng dat met passata, beetje tomatenpuree en wat Italiaanse kruiden en eventueel champignons. Klein beetje bouillon erbij en een tijdje op het vuur laten staan. Zoooo lekker 馃槑 Wij maken altijd een hele grote pan zodat we een paar keer in kunnen vriezen 馃槒

茅茅n jaar geleden

Curry's en sauzen maken we zelf. Kleine moeite. Google maar eens op boemboe zelf maken. Pastasauzen ook. Kwestie van de uien, tomaat en knoflook grillen en vervolgens in de blender met kruiden. Wij koken zoutloos omdat ik een nieraandoening heb en ondertussen zijn we er echt heel goed in. Als mensen bij ons komen eten hebben ze nooit behoefte aan zout in een gerecht. Het kost inderdaad wat meer experimenteer-werk, maar ik vind het hartstikke leuke om dingen zelf te maken (bijvoorbeeld ook deeg voor pizza's) en het is makkelijk omdat de kleine met alles kan mee eten.

茅茅n jaar geleden

Ohja, zoek eens op recepten van de hellofresh. Vroeger deden we thuis ook alles uit zakjes en pakjes, maar die recepten hebben mij geleerd hoe je met kruiden en simpele ingredi毛nten sausen, curry鈥檚 en nog veel meer kan maken. Wel wordt er vaak een bouillonblokje gebruikt maar die kan je ook zoutarm doen ;) Hellofresh heeft ook recepten die familie- en kindvriendelijk zijn zegmaar

茅茅n jaar geleden

Ik kan de kookboeken Spice Wise aanbevelen. Dat zijn drie boeken met allerlei kruidenmengelsels zonder zout. Zodat je allerlei gerechten ook aan je kindje kan geven (mits niet te pittig) 馃榿

茅茅n jaar geleden

Ik kook alles gewoon zonder zout etc en schep het voor mn dochter op in een apart bakje en dan doe ik voor onszelf wat meer kruiden als het nodig is. Maar wij eten zelf ook liever zo weinig mogelijk zout, went super snel hoor en is veel gezonder 馃構

茅茅n jaar geleden

Ik kook alles gewoon zonder zout etc en schep het voor mn dochter op in een ...
Ze eet al met ons mee vanaf 6mnd, met de Rapley methode 馃槉

茅茅n jaar geleden

https://www.lifesabout.nl/category/zonder-pakjes-en-zakjes/ Hier staan veel leuke recepten op die je zonder zout kunt maken.

茅茅n jaar geleden

Hier doen we ook gewoon zelf achteraf zout toevoegen

茅茅n jaar geleden

Reactie op SwanFlower88

Zeker! Spagetti bolognese 馃 Van origine hoort daar gehakt / wortel / ui / ...
Hi ik wil vanmiddag jouw pastasaus maken 馃構 wat voor bouillon doe jij erbij? Runderbouillon? En dan wortel ui en Bleekselderij fijnsnijden aanbraden dan gehakt erbij? En de rest erbij? Zoiets 馃檲馃槄 ik ben niet zo鈥檔 held in de keuken.

茅茅n jaar geleden

Reactie op ckp1986

Hi ik wil vanmiddag jouw pastasaus maken 馃構 wat voor bouillon doe jij erbij ...
Hey! Is het al gelukt? 馃槂 Uit m鈥檔 hoofd voor ca vier personen: 2 ui 2-3 wortels 3 stengels bleekselderij Eventueel champignons 400 ml passata 1 eetlepel tomatenpuree Ca 100 ml groentebouillion 300 gr gehakt Idd eerste drie groentes op lijstje fijnsnijden. Kan ook met zo鈥檔 keukenmachine. Groente aanbraden ca 10 min, gehakt erbij, gehakt garen. Pureer erbij, 1-2 min bakken, passata en bouillon erbij. Eventueel wat oregano. Laat ca half uur pruttelen zodat smaken goed kunnen mengen. Laatste 10 min gesneden champignons erbij :) Niet moeilijk, you can do this! En mocht je nog bijv tomaatjes hebben liggen kan je die er ook doorheen doen, nog meer groente 馃槢馃榿