15 Reacties

één jaar geleden

Niemand? 🙈

één jaar geleden

Misschien zijn z’n darmen er nog niet helemaal aan toe? Heb je zelf de wortel gemaakt of uit een potje? Je zou ook eventueel naar de Rapley methode kunnen kijken waarbij je hele stukken geeft ipv gepureerd voedsel… zo kan hij wel wennen aan de structuur/smaak. Rapley methode is sowieso echt pas vanaf 6 maanden.

één jaar geleden

Heb trouwens geen ervaring met een kindje met KMA maar heb zelf KMA…

één jaar geleden

Misschien zijn z’n darmen er nog niet helemaal aan toe? Heb je zelf de wo ...
Zelf gewoon geprakt. Hebben ook al bloemkool, broccoli, peer en banaan geprobeerd, maar nog niks waarvan we zeggen hey dit ging echt goed. Rapley gaan we doen om deze reden inderdaad, maar dan krijgt hij natuurlijk niet zoveel binnen. Is buik technisch erg fijn en houdt hem mentaal wel even tevreden, maar om te zorgen dat hij goed blijft groeien gaan we nu maar flessen ophogen denk ik 😅 had je hier als baby ook last van, dat je darmen in het algemeen later rijpten of lang gevoelig bleven?

één jaar geleden

Melk bevat sowieso meer kcal dan hapjes dus ik zou voor het gewicht eerder naar de melk kijken. Misschien op 6 maand nog eens proberen?

één jaar geleden

Ik heb het hier toevallig 2 weken geleden met onze kinderarts over gehad omdat meneertje net 4 maanden werd. Zij gaf aan dat als hij hier nog niet zelf achter vroeg om het nog even uit te stellen omdat het gebleken is dat kindjes met KMA vaak terug meer huilen/krijsen van zodra ze met vaste voeding beginnen. Ik heb het dus nog wat uitgesteld omdat ik er ook zelf niet klaar voor ben om terug getriggerd te worden door het gekrijs 😅🙈

één jaar geleden

Reactie op Nouckk

Ik heb het hier toevallig 2 weken geleden met onze kinderarts over gehad om ...
Ah thanks…onze kinderarts is niet zo’n allergie expert dus riep ja hoor begin maar lekker, maar wij ervaren dus inderdaad wat jullie kinderarts zei. Dan toch maar even extra melk zoals MTKR zegt en zoet houden met iets om slechts op te sabbelen…

één jaar geleden

Mijn zoon was een kma baby, ik mocht pas met vast voedsel beginnen vanaf 6 maanden van de kinderarts.

één jaar geleden

Zelf gewoon geprakt. Hebben ook al bloemkool, broccoli, peer en banaan gepr ...
Het is bij mij redelijk vastgesteld, in de jaren 80/begin jaren 90 waren ze helaas nog niet zo snel (ik was gewoon een huilbaby werd gezegd) maar heb nu nog steeds zeer gevoelige darmen. Ik zou inderdaad ook de flessen ophogen. Melk zou tot 1 jaar de hoofd voeding moeten zijn en met Rapley geef je hem een prachtige introductie tot vast voedsel!

één jaar geleden

Het is bij mij redelijk vastgesteld, in de jaren 80/begin jaren 90 waren ze ...
Ah dat moet lastig zijn geweest voor je ouders…Bedankt Maevey :)

één jaar geleden

Onze zoon heeft geen KMA, maar wel heel veel last gehad van verborgen reflux. Onze kinderarts gaf aan dat kinderen die ergens "last" van hebben, vaak ook veel last hebben van de normale baby dingen, zoals ook krampjes. Er werd ons geadviseerd om echt te wachten tot 6 maanden met hapjes. Overigens haal je uit die hapjes echt verwaarloosbaar weinig calorieën, dus daar hoef je het niet voor te doen! Ohja, en onze zoon ging niet zo goed op de groentes die veel gas veroorzaken, zoals bloemkool, bonen, etc..

één jaar geleden

Heel herkenbaar! Hier ook kma en hapjes uitspugen en van het inimini beetje dat ze kreeg dikke ellende. Gestopt en toen bij 6 maanden weer geprobeerd. Ging niet. Daarna bij 8 maanden weer en toen ging het stukken beter! Nu 15 maanden en nog steeds wel een zoektocht naar wat gaat en wat niet. Ook bij een diëtiste en is super fijn. We introduceren nu per week een nieuw product, verder niks wat ze niet gehad heeft. Zo weten we zeker of het nieuw geïntroduceerde goed gaat. Wat zegt jullie diëtiste? Snap dat je je zorgen maakt om de afbuigende curve.

één jaar geleden

Ons zoontje had er ook veel moeite mee. Vanaf zes maanden met regelmaat geprobeerd. Een paar hapjes per keer. En wel genoeg flessen gegeven. Als je erin zit denk je echt: dit komt nooit goed. Maar toch….hij is nu elf maanden en eet zo lekker! Fruit, groenten, brood en een koekje. Na Wortels was het bij ons ook krijsen. Na één hap spinazie deed hij zijn mond niet meer open. Maar nu met een aardappeltje en een ei eet hij het en kunnen zijn darmen het verdragen. En dat geld ook voor de wortel. Hopelijk lukt het bij jou ook steeds beter….

één jaar geleden

Hier ook een kindje met KMA. Rond 6 mnd begonnen en was ook geen succes, heb nooit afgedwongen en soms zelfs een paar dagen gewoon gelaten en niet aangeboden. Langzaamaan ging het steeds beter en nu met 9 mnd eet ze fruit, brood en groente! Ik liet haar in het begin zelf dingen pakken en proberen, nu wissel ik dat af met eten van de lepel en dat gaat goed. Hapjes zijn in het eerste jaar nog bijzaak, het groeien gaat voornamelijk van de melk. Succes 😘

één jaar geleden

Reactie op LvHT

Heel herkenbaar! Hier ook kma en hapjes uitspugen en van het inimini beetje ...
Echt goed om te horen dat een aantal maanden extra bij jullie zo’n verschil maakt!! Diëtiste gaat er eigenlijk vanuit dat het de komende maand al wel wat beter gaat en het plan was om ipv eerst veel soorten groente en fruit snel calorierijke dingen te introduceren zoals aardappel en pap ivm de groei. Maar jullie ervaringen bieden hoop!