4 Reacties

4 jaar geleden

Ze mogen er niet naar vragen en je er niet op afwijzen. Dat laatste is lastig hard te maken, maar je bent dus niet verplicht op vragen antwoord te geven die gerelateerd zijn aan de zwangerschap. Succes!

4 jaar geleden

Eerlijkheid duurt het langst dus gewoon melden zou ik doen als je ook al wat verder ben. Beken ik heb vacatures laten lopen omdat het voor mij niet goed voelde om te solisiteren tijdens mijn zwangerschap maar zit nu met 37 weken midden in een procedure. Deze zeiden ook dat ik gewoon had moeten schrijven toen ze hem de eerste keer online hadden gezet en dat zwangerschap bij geschiktheid altijd wat mee te puzzelen was.

4 jaar geleden

Ik heb pas tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek aangeven dat ik zwanger was. Toen hadden ze al kenbaar gemaakt mij graag in dienst te willen nemen. Ik zou het zelf niet eerder aangeven en dat hoeft ook niet. Verder heeft het niets met eerlijkheid te maken als je het wel of niet vertelt tijdens het solliciteren. De realiteit is nou eenmaal dat een behoorlijk aantal werkgevers vrouwen niet aannemen of hun contracten niet verlengen vanwege hun zwangerschap. Het zou niet zo moeten zijn, maar het gebeurt vaak zat.

4 jaar geleden

Je hoeft niet aan te geven dat je zwanger bent als je dat niet wilt. Een goede werkgever zou daar niet om moeten geven maar ik snap je onzekerheid. Helaas ben ik een keer aan de kant gezet vanwege een zwangerschap dus ik zou zeggen: hou het nog even stil. Het voelt misschien alsof je verplicht bent het te vertellen omdat je ze anders "oplicht" maar aan de andere kant beslissen ze dan misschien makkelijker om iemand anders aan te nemen omdat jij straks met zwangerschapsverlof gaat.