6 Reacties

4 jaar geleden

Hoi hoi, gefeliciteerd! Ik ben zelf moeder geworden van een tweeling (al 6 jaar oud). Ik denk dat het een keuze is die jullie zelf moeten afwegen, waar voelen jullie je goed bij? En uitproberen, waar hebben jullie kindjes straks behoefte aan. Mijn persoonlijke ervaring was dat mijn tweeling goed sliep bij elkaar in een bedje. Ik heb ze niet in een wiegje gehad maar direct in een ledikant. Ik legde ze lepeltje lepeltje op hun zij te slapen. Om te voorkomen dat ze ‘op elkaar’ konden rollen legde ik 3 opgerolde handdoeken (50x100 cm) in het ledikant. Een aan de buitenzijde van beid en een handdoek tussen de twee in. Elk slaapje wisselde ik de kant waar ze op sliepen (ene keer beide op de linkerzijde, volgende slaapje beide op de rechterzijde) Voor mijn tweeling werkte dit heel goed. Ze werden juist heel rustig van elkaars aanwezigheid. Maar zoals ik al zei. Vooral zelf uit proberen wat voor jullie en jullie zoontjes gaat werken :)

4 jaar geleden

Reactie op Suus_momof4

Hoi hoi, gefeliciteerd! Ik ben zelf moeder geworden van een tweeling (al 6 ...
Dankjewel voor je tip ;)

4 jaar geleden

Heehee, Zelf geen tweeling, maar wel voorkomend in de familie. Zij sliepen beide in een apart bedje, maar wel de bedjes tegen elkaar aan. Was voor hun voldoende en dicht genoeg bij elkaar. Denk inderdaad dat het afwegen is wat je zelf prettiger vindt.

4 jaar geleden

Reactie op xLissx

Heehee, Zelf geen tweeling, maar wel voorkomend in de familie. Zij sliepen ...
Ja je hebt gelijk gewoon uitproberen wat het best is voor de twee kan het altijd nog veranderen

4 jaar geleden

Mijn zusjes zijn apart wel in dezelfde kamer in een ledikantje gelegd. Dit ging super ook met het voeden erg fijn, omdat ze altijd om de beurt wakker werden. Ik zou zeggen kijk wat jezelf prettig vind, in het begin kan je de kamer nog binnen lopen zonder dat de ander wakker word. Zodra ze kunnen brabbelen maken ze elkaar wel wakker 😂

4 jaar geleden

Reactie op XMiniMeX

Mijn zusjes zijn apart wel in dezelfde kamer in een ledikantje gelegd. Dit ...
Ik heb mijn meiden juist bewust altijd tegelijkertijd gevoed. Ik kolfde en gaf borstvoeding in de fles. De meiden wilde in het begin niet aan de borst. En toen ze goed genoeg dronken wilde ze niet meer van de fles af 😂. En wilde heel graag borstvoeding geven. Om niet in een cyclus te zitten waarin ik alleen maar aan het kolven zou zijn en daarna een voor een nog de baby’s moest voeden heb ik gestuurd op een gelijk schema. Zodat ik af en toe zelf ook nog even kon bijkomen tussen de voedingen door in het begin 🙈 Je hebt minder een op een tijd tijdens de voeding, maar heb zelf in het begin ook heel erg gekeken maar wat is praktisch en voor mij het beste haalbaar. Als ik zonder energie stort heb die kleine wondertjes ook niets aan mij ;) Maar zo doet iedereen het op zijn eigen manier :)