60 Reacties

2 jaar geleden

Wat vervelend dat je deze angst ervaart! Misschien helpt het als je weet dat de Omikronvariant geen negatieve effecten op de zwangerschap lijkt te hebben? https://www.rijnmond.nl/nieuws/1469156/rotterdamse-gynaecoloog-omikron-minder-gevaarlijk-voor-zwangere-vrouwen

2 jaar geleden

Je bent goed beschermd en je leeft er ook naar. Meer kun je niet doen😘 vervelend inderdaad dat je die angst zo ervaart, hoop dat je die snel los kunt laten, je bent goed bezig 😊

2 jaar geleden

Ik heb delta gehad toen ik 4 weken zwanger was en net vorige week omikron toen ik 16 weken zwanger was. Was verder niks aan de hand, had minder klachten dan mijn man en aan de pretecho van afgelopen vrijdag was te zien dat de kleine nog vrolijk aan het bewegen was!

2 jaar geleden

Ohja, nog even toevoeging, ik leef ook wel niet zo voorzichtig als jij. Voor mij persoonlijk vind ik het psychisch erger om sociale activiteiten te missen en in angst te leven voor corona. Dat zou juist een negatieve invloed hebben voor mijn lichaam en misschien de baby. Maar kijk vooral wat voor jou prettig is, dat is voor iedereen anders. Hoop dat je in ieder geval wat angst kan loslaten dat corona tegenwoordig geen invloed op de baby heeft. (Zie ook de sites van rivm etc)

2 jaar geleden

Ik heb 2 weken geleden corona gehad toen was ik 8 weken zwanger. Het viel mij hartstikke mee. Zou er niet te angstig voor raken hoor! Geniet van je zwangerschap🧡

2 jaar geleden

Ik zou een goed ffp2-mondkapje dragen, want ventilatie en volle ruimtes zijn wel een dingetje. Daarnaast inderdaad in je achterhoofd houden dat zeker omikron niet het eind van de wereld is. Een vriendin van me had het met 20 weken zwanger gekregen. Ze was een paar dagen goed beroerd en daarna nog anderhalve week wat slapjes. Maar ondertussen goed hersteld en haar kleintje doet het ook prima.

2 jaar geleden

Ik heb Corona gehad toen ik 10 weken zwanger was. Vond het wel eng maar is hartstikke goed verlopen. Wel wat ziek geweest maar niet doodziek en gelukkig geen koorts. En de baby heeft het ook hartstikke goed doorstaan.

2 jaar geleden

oooh wat een geruststellende reacties allemaal dankjewel!! Ik was echt bang voor reacties dat het gevaarlijk is of dat je door de zwangerschap veel zieker ervan wordt... geeft me wat meer rust dit. Ik blijf gewoon zo gezond mogelijk leven en mondkapjes dragen en alles goed ontsmetten, meer kan ik inderdaad niet doen😅

2 jaar geleden

Ik heb nu voor de 2de keer Corona in m'n zwangerschap. Nu vooral heeeeeeeeeeeeeeel moe en energieloos. Volgende wk bij de 20 weken echo, ga ik wel vragen of ze eerlijk willen zijn over de risico's voor de baby

2 jaar geleden

Ik heb in mijn 16de week corona gehad. Was wel echt 4 dagen goed ziek en nog 1,5 week er na snel moe. Werd ook door de huisarts gebeld of het goed met mij ging. Hij vertelde mij dat als je benauwdheid hebt tijdens corona dat ik langs moest komen. Dit omdat de zuurstof gehalte in je lichaam goed moet blijven. Hier zou je dan wat voor kunnen krijgen. Verder hoef je, je echt geen zorgen te maken. Ga lekker naar je werk, geniet van de collega's en pronk lekker met je zwangerschap 😇 (dat laatste zeiden mijn collega's, ik werk met alleen maar mannen)

2 jaar geleden

Ik heb mij hele zwangerschap gewoon buiten de deur gewerkt (vitaal beroep), 3x in de week in een volle trein gezeten en op bouwplaatsen gelopen waar mensen deden alsof corona niet bestaat en geen corona opgelopen. Laatste maand voor mijn verlof thuis gaan werken om het risico te beperken en heb ik corona opgelopen in de supermarkt want ik heb die week verder niemand gezien of gesproken... Botte pech, slechte timing. Wat ik wil aangeven, Je kan het altijd en overal oplopen, als je voorzichtig bent, als je niet voorzichtig bent. Probeer realistisch te blijven en was je handen, draag een mondkapje daar waar nodig en dan doe je alles wat je kan. (Wat je al doet als ik het zo lees) De huidige variant valt gelukkig mee qua ziekteverschijnselen en daarmee is het risico voor je ongeboren kind ook veel kleiner...

2 jaar geleden

Ik ben trouwens niet ziek geweest van de corona, 2 vaccinaties en een booster gehad. Heb drie keer me neus gesnoten, wat extra uitgeslapen en was doorheen. Was toen 34 weken zwanger.

2 jaar geleden

Ik heb op dit moment ook corona, ben dan wel al 22 weken zwanger. Ik ben ook 3x gevaccineerd. Heb alleen een snotneus en lichte hoofdpijn, dus het valt allemaal reuze mee. Ik denk dat het ook niet meer de vraag is óf je corona krijgt, maar wanneer. Je bent gevaccineerd dus goed beschermd!

2 jaar geleden

Hier nu corona (19wk), alleen 1 vaccin gehad, janssen voor mijn zwangerschap. En heb alleen een snotneus, beetje neusverkoudheid. Geen koorts gehad, niet eens verhoging.

2 jaar geleden

Ik heb gelukkig heel mijn zwangerschap geen corona gehad (maar ik ben er nog niet, week 35 nu). Het enige wat je kunt doen is een FFP2-masker opdoen op kantoor/in de trein, zorgen dat je altijd desinfecterende handgel bij je hebt, proberen 1,5 meter afstand te houden en ook buitenlucht is goed voor je weerstand. Een FFP2-masker is ter bescherming voor jezelf én de ander. Die andere mondkapjes bieden vooral bescherming aan anderen. Ik denk dat je bij je collega's ook best kan aangeven dat je ze het liefst op afstand houdt, omdat je geen risico wil nemen. Verder zal ik je vooral niet te druk maken! Je hebt alle vaccinaties, dus als je het krijgt denk ik dat het bij milde klachten blijft :)

2 jaar geleden

Hoi, ik heb 2x Corona gehad. Een keer met 20 weken en net hersteld van de tweede keer en nu ben ik 39 weken zwanger. Eerste keer had ik geen klachten en vorige week was ik er goed ziek van. Ik ben niet gevaccineerd en leef wel heel gezond. Het kan je gewoon overkomen. Bij mij zeiden ze juist dat ik ook er “blij” mee kon zijn omdat nu de baby anti stoffen mee krijgt en daardoor er beter bestand tegen is als die zo de wereld op komt! Ik voelde me beroerd en koortsig, moest aan de bel trekken bij 39 graden of hoger maar verder het gewoon beschouwen als een griepje. Het duurde 3/4 dagen en toen was ik weer fit (wel moe!). Je baby kan zoveel aan! You can do this.

2 jaar geleden

Ik heb toen ik 26 weken zwanger was ook corona gehad. En dat wa snog tijdens de Delta variant. Mijn schoonouders en mijn man waren best ziek. Mijn man had ook een longontsteking opgelopen. Ik heb toen als zwangere alleen maar last gehad van verkoudheid en druk op mijn borst. Na de besmetting kreeg ik wel last van een raar, dreunend geluid in mijn oren. Dat heeft een aantal maanden geduurd. Maar voor de rest is alles goed verlopen en onze kleine is gezond ter wereld gekomen. Ik zou proberen je niet al te druk te maken. Als je het krijgt dan is het zo. De omikron variant is ook heel erg mild. Hou dat in je achterhoofd

2 jaar geleden

Ik ben nu 21 weken zwanger en heb corona. Vaccinaties en booster gehad. Ik had op mijn werk aangegeven voorzichtig te willen zijn omdat ik echt geen corona wil, kreeg hier veel begrip voor. Ik leef gezond, houd afstand, vermijd drukke plekken, maar het helaas niet het gewenste effect gehad... Nu vooral koorts, moe en verkouden. Je kunt het overal oplopen, maar doe vooral waar jij je goed bij voelt en leg dit uit aan mensen. Als jij je niet prettig voelt bij een bepaalde situatie is dit niet fijn.

2 jaar geleden

Ik heb vorig jaar april met 12 weken zwanger Corona gehad. Ik had er gelukkig geen last van, alsof ik een verkoudheid te pakken had. Je kindje zit best veilig in je baarmoeder hoor! En je bent gevaccineerd, dus daarmee als het goed is ook extra beschermd!

2 jaar geleden

Reactie op xLise

Ik heb gelukkig heel mijn zwangerschap geen corona gehad (maar ik ben er no ...
Rivm raadt het ffp2 masker af als je zwanger bent. Voor sommige groepen mensen wordt het gebruik van een FFP2-maskers zelfs afgeraden, personen met een longaandoening of zwangeren, omdat het kan leiden tot benauwdheid.