31 Reacties

één maand geleden

Is er ook zo’n onderzoek naar met verlof gaan? Want dat is me toch een drama hier. 😅

één maand geleden

Wat is het doel van dit onderzoek en wat is Parents Inc? Krijgt 24Baby hiervoor betaald?

één maand geleden

Reactie op Lace

Wat is het doel van dit onderzoek en wat is Parents Inc? Krijgt 24Baby hier ...
Het doel van het onderzoek is meer inzicht krijgen in wat jonge ouders nodig hebben op de werkvloer. Parents Inc is een stichting die bedrijven adviseert op dit gebied. 24baby krijgt geen financiële vergoeding voor het uitvoeren van dit onderzoek. Dit vermelden we er altijd bij 😊

één maand geleden

Hai, gaat het om jonge ouders of nieuwe ouders?

één maand geleden

Ik ben letterlijk weg gepest. Andere collega was ook zwanger iets verder dan mij had geen klachten. Ik had HG. Werd niet serieus genomen tot collega zei je meld je nu 100% ziek. Vervolgens kreeg ik bloedvergiftiging toen m’n dochter geboren was dus moest een curretage ondergaan want, heb placenta resten in mijn baarmoeder. Vervolg: duurde langer voor ik weer aan het werk kon ivm herstel (en had al een trauma bevalling). Geen 1 collega heeft gevraagd hoe het met me ging, 1 collega zei zelf: wat voor operatie krijg je dan? Toen was ik er al klaar mee. Vervolgens hebben ze mij na m’n verlof zonder overleg allemaal avonden diensten gegeven (ik ben vpk). Daar was ik het absoluut niet mee eens. Collega die de avonden werkte pakte mij ochtenden allemaal af… ik heb toen ontslag genomen. Had toen al een andere baan weer gevonden.

één maand geleden

Misschien de vraag over partner niet mandatory maken? Niet iedereen heeft een partner. Ook miste ik een beetje vragen over kinderopvang bij teruggaan aan het werk.

één maand geleden

Ik kreeg een depressie. Half jaar thuis gezeten en keihard gewerkt om weer aan het werk te gaan. Maar was echt heel zwaar allemaal.

één maand geleden

Reactie op Eppetie

Hai, gaat het om jonge ouders of nieuwe ouders?
Uhm, joejoe?

één maand geleden

Reactie op Eppetie

Uhm, joejoe?
Hi! Fabienne is vrij in het weekend 😌. Ik zal haar na het paasweekend vragen te reageren!

één maand geleden

Reactie op Micky | 24baby

Hi! Fabienne is vrij in het weekend 😌. Ik zal haar na het paasweekend vrag ...
Oh sorry, wist niet dat er maar 1 moderator mocht reageren :). Ik wacht af!

één maand geleden

Reactie op Eppetie

Oh sorry, wist niet dat er maar 1 moderator mocht reageren :). Ik wacht af! ...
Ha! Alle mods / admins mogen reageren hoor :)! Fabienne is ons hoofd campagnes en is bezig met dit onderzoek. Zij heeft dus de info om deze vraag te beantwoorden en ik helaas op dit moment niet. Anders had ik je vraag natuurlijk kunnen beantwoorden 😎

één maand geleden

Tijdens en na de zwangerschap van mijn eerste werkte ik in de gehandicaptenzorg. Dat was lichamelijk zo zwaar dat je bijna geen andere keus had dan met 34 weken te stoppen en je dus officieel na de geboorte nog 10 weken bevallingsverlof over had. Dat is natuurlijk al mega kort, maar nu was het daar ook nog zo dat als je met verlof ging, het niet zeker was of je na die tijd op je eigen woning terug kon, want daar was immers een vervanger voor jou. Ik kwam dus terug van verlof (wat ik al mega spannend vond nadat m’n hele leven was veranderd) en ik moest op een nieuwe groep met nieuwe collega’s en totaal onbekende cliënten. Niemand die vroeg hoe het met me was, of ik het zag zitten, niks. Ik voelde me zo alleen en verloren en miste mijn ‘eigen’ collega’s en cliënten enorm. Uiteindelijk kon ik toch terug omdat daar toevallig weer iemand zwanger werd en we onderling hebben geregeld dat ik dan haar weer kon vervangen, dat was een gelukje (of beter gezegd mijn redding want het ging echt niet goed). Ik heb huilend op kantoor gezeten en letterlijk gezegd ‘Je krijgt een kind, je hele wereld staat op z’n kop, dan moet je weer beginnen met werken wat al een grote stap is en dan óók nog op een nieuwe groep, dat is gewoon teveel.’ Er werd zeer begripvol gereageerd… en niets mee gedaan. Het is tot op de dag van vandaag niet veranderd en er zijn al veel goeie krachten vertrokken hierdoor, waaronder ik😇

één maand geleden

Oh oeps! Een formulier😂

één maand geleden

Maar er wordt helemaal niet gevraagd in het formulier hoe je de terugkeer ervaart?

één maand geleden

Reactie op H0805

Maar er wordt helemaal niet gevraagd in het formulier hoe je de terugkeer e ...
Hoi! Ik heb even snel gekeken en zie toch wel een hoop vragen die gaan over de ervaring bij terugkeer (je tevredenheid hierover, verwachtingen, of de verwachtingen uitkwamen, wat anders ging dan verwacht, getroffen maatregelen, grootste uitdaging, wat de overgang makkelijker zou maken, aanvullende ervaringen). Welke vraag had jij graag gezien?

één maand geleden

Reactie op Mamanoniempje

Tijdens en na de zwangerschap van mijn eerste werkte ik in de gehandicapten ...
Hey ik heb je een vriendschap verzoekje gestuurd. Ik werk in de ghz en ik loop ook best wel tegen dingen aan.. misschien zou jij mij tips kunnen geven. 😮‍💨🥰

één maand geleden

Reactie op Eppetie

Uhm, joejoe?
Hoi Eppetie, Ik hoop dat je een fijn Paasweekend hebt gehad ;-) Alle ouders mogen in principe meedoen, het onderzoek focust zich vooral op ouders die in het afgelopen jaar terug aan het werk zijn gegaan.

één maand geleden

Reactie op Meringue04

Misschien de vraag over partner niet mandatory maken? Niet iedereen heeft e ...
Goede suggestie, dank je wel! Ik heb de vraag over een partner niet meer mandatory gemaakt. Kinderopvang is zeker interessant voor een vervolgonderzoek. Omdat al best veel mensen het formulier hebben ingevuld, voeg ik die nu niet meer toe (dit zou de betrouwbaarheid beïnvloeden omdat niet iedereen die vraag dan heeft beantwoord)

één maand geleden

Reactie op Roos | 24Baby

Hoi! Ik heb even snel gekeken en zie toch wel een hoop vragen die gaan ove ...
Wat gek ik heb die vragen allemaal niet gekregen?

één maand geleden

Reactie op H0805

Wat gek ik heb die vragen allemaal niet gekregen?
Ik zie het al, ik had nee ingevuld dat ik nog niet terug ben op werk maar dat ben ik sinds twee dagen wel haha