28 weken vervangende taken doen

deeeeemi_
3 maanden geleden
Volgen
Hi, ik heb net gebeld met de ggd om informatie te krijgen over of het advies nog steeds van kracht is om met 28 weken vervangende taken te doen als je in de zorg etc werkt. hij kon mij hier echter niks over vertellen. Kunnen jullie mij hier verder mee helpen? Ik werk in de kinderopvang.
Reageer
Typ hier je reactie
6 reacties
Marchaa
3 maanden geleden
Het ligt eraan hoe je je voelt. Mijn leidinggevende (ook kinderopvang) gaf aan dat er nu weer een nieuwe regeling is en je ervoor mag kiezen km toch te blijven werken
xwensje
3 maanden geleden
Ik werk ook in de kinderopvang en mij is de keuze gesteld; blijven werken op de groep of vervangende werkzaamheden doen! Ik werkte op een BSO met kinderen van het Speciaal Onderwijs. Pittige kinderen, ook fysiek zwaar. Ik ben nu 28+5 en doe sinds deze week administratieve werkzaamheden op kantoor. Niet mijn favoriete ding, maar alles voor mijn gezondheid en veiligheid en die van de baby!
Huplakee88
3 maanden geleden
Ligt er aan waar je werkt. Ik werk ook ik de zorg, maar moest gewoon <1,5m van patienten doorwerken hoor 🤷‍♀️
Grace93
3 maanden geleden
Ik werk(te) in de zorg, op 1,5 afstand blijven was geen optie. In het ziekenhuis waar ik werkte was de regel vanaf juli 2021 vervangende werkzaamheden niet meer van toepassing. Ik werd ook in zorg gezet bij covid besmette patiënten net zoals patiënten met kinkhoest etc. Wel heb ik af en toe patiënten geruild met collega's onderling omdat ik het pak en zware fysieke werkzaamheden gewoon niet vol kon houden.