243 Reacties

4 jaar geleden

Hier ook zojuist een mail ontvangen met een aangepast controle schema. Ik zou komende week een controle hebben met 24 weken, volgens het schema zou dit nu naar 27 weken gaan. 7 weken zonder controles vind ik absurd lang. En 3 weken terwijl je al 37 weken bent is te belachelijk. Snap echt dat er maatregelen moeten komen, maar dit gaat ten koste van de zorg.

4 jaar geleden

Ik ben ook per mail geïnformeerd, heb aankomende maandag m’n 1e echo. Daarbij staat er nadrukkelijk geschreven dat mijn partner niet mee mag. Ik baal als een stekker 😢

4 jaar geleden

hoe zit het met de 20weken echos dan ?😕

4 jaar geleden

hoe zit het met de 20weken echos dan ?😕
Gaan door, maar wel zonder partner.

4 jaar geleden

Bij onze praktijk hebben ze de afspraken ingekort zodat je minder mensen tegen komt in de wachtkamer. En ook het fysieke contact wordt ingeperkt. Maandag gaat mijn afspraak wel gewoon door maar ook uitdrukkelijk het verzoek gekregen om alleen te komen.

4 jaar geleden

Reactie op Purrie 1987

Gaan door, maar wel zonder partner.
oke thanks ken je dat ergens vinden misschien op het internet of? want verschilt dat per regio of geld dit voor iedereen?

4 jaar geleden

Hier ook een mail gehad. Ik vind minder controles niet zo erg, misschien dat het uitmaakt dat het niet de eerste zwangerschap is bij mij. Ik ben inmiddels 38+2 en wat mij betreft zingen we het wel uit zonder controle tot de bevalling, lekker rustig ;)

4 jaar geleden

oke thanks ken je dat ergens vinden misschien op het internet of? want vers ...
Dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. Volgens mij wordt dit wel het landelijke beleid. Stond voor nu in ieder geval bij mij op de mail vanuit mijn eigen verloskundige .

4 jaar geleden

Reactie op Purrie 1987

Hier ook zojuist een mail ontvangen met een aangepast controle schema. Ik z ...
Fijn dat het aangepaste beeld wel herkenbaar is. Ik snap het overigens helemaal, dat een aanpassing nodig is om risico’s te beperken! Dus niemand mee etc snap ik ook volledig. Maar,...ook eens met wat je zegt over de zorg risico’s, juist omdat dit niet mijn eerste ZW is en ik dus ‘weet’ wat de risico’s zijn. Plus, ik vind persoonlijk echt een verschil zitten in het laatste trimester waarbij de zorg en de zorgen letterlijk anders is.

4 jaar geleden

Ik heb indd ook een e-mail gehad van de verloskundige dat als je ziek bent even moet bellen want dan wordt de afspraak verplaatsen. Ze gaan geen handen meer schudden en de partner mag mee mits hij niet ziek is. Voor de rest mag er even tijdelijk niemand meer mee. Ik ben nu ziek 😔 dus ga het aankijken en dinsdag even bellen omdat ik donderdagavond weer een controle heb staan.

4 jaar geleden

In onze regio (Denbosch) schrappen de verloskundig praktijken alle controles tussen 16 en 27 weken... Ook doen ze alleen termijnecho’s en 20-weken echo’s. Partner mag niet mee. Zelf moet ik bijna bevallen (39+3) en ga ik vanuit de verloskundige alleen telefonische nazorg krijgen.

4 jaar geleden

Wat doe jij met alle vrije tijd die je krijgt door ‘vlos’ te schrijven in plaats van verloskundige?? 🤷🏼‍♀️🧐 Hier geen handen schudden, niet te vroeg in de wachtkamer plaatsnemen, maximaal met 2 personen naar controles, en bij verkoudheidsklachten van mij of partner huisarts bellen voor advies en daarna de verloskundige bellen voor overleg.

4 jaar geleden

Bij ons in een Gents ziekenhuis blijven de controles voor zwangere vrouwen dringend. Ongeacht hoeveel weken je bent. Ik heb vorige week een controle gehad op 35 weken en heb pas een controle op m'n 38 weken. Maar dat vind ik niet zo erg, mocht hij zich zorgen maken dan zal de dokter me wel vaker laten komen. En als er iets is, dan ga ik gewoon zelf langs of bel ik eens. Maar zonder m'n partner op controle zou ik niet mee om kunnen. Toch zeker niet als hij zich kerngezond voelt.

4 jaar geleden

De verloskundige hier belde en zei dat ze proberen de afspraken te verzetten en de hoogzwangere controles laten ze staan. Mijn controle van komende maandag wordt samengevoegd met die van vrijdag want dan heb ik een groeiecho. Alle echo afspraken blijven staan zoals gepland.

4 jaar geleden

Ja ik kreeg net een mail vanuit de verloskundige! Ik haal er wel uit dat controles etc echt alleen zijn zonder partner. Hopelijk geldt dit niet voor de echo’s.. ik heb 3 april mijn termijn echo.. ik zou het echt niet leuk vinden als mijn partner niet mee mag 😭. Begrijp de maatregelen zeker hoor maar toch...

4 jaar geleden

Reactie op Marleendnb

Ja ik kreeg net een mail vanuit de verloskundige! Ik haal er wel uit dat co ...
Ik zou het daar ook echt moeilijk mee hebben. Want ik vind dat de partner even veel recht heeft om er bij te zijn als wij zelf als zwangere vrouw.

4 jaar geleden

Hier maandag 37 weken. Ben ook gebeld, afspraak gaat door, alleen bloeddruk en buik voelen en verder telefonisch eea bespreken. Oja, niemand verder mee.

4 jaar geleden

Hoe langer ik er over nadenk, hoe idioter ik het ga vinden. Werk zelf in de tandheelkunde, alles gaat gewoon door, halfjaarlijkse controles enz. En nu gaan ze controles voor de gezondheid van je kindje en van jezelf uitstellen..... omgekeerde wereld is het...

4 jaar geleden

Ik ben ook net gebeld. Aangezien ik morgen 33 weken ben gaan mn controles gewoon door, maar zonder partner, alleen bloeddruk, gewicht en baby voelen. Vragen gaan via de mail. Ze wilde eerst dat ik in het ziekenhuis zou bevallen, maar dat advies wordt nu mss ingetrokken. Mocht het ziekenhuis worden, mag er niemand mee, behalve partner. Daarnaast moet mn sociaal leven plat gelegd worden.

4 jaar geleden

Hier nemen ze paar dagen van te voren contact op. Als het geen noodzakelijk controle is bestaat de kans dat ze verzetten. 20 weken echo , groeiecho gaan wel door maar je MOET alleen komen. Als controle wel nodig is dan alleen bloeddruk en buik meten meer niet. Mijn geslachtsbepalingsecho gaat zeker niet door. Ze proberen zo min mogelijk mensen in wachtruimte te hebben door anders te plannen. Is tot 31 maart van kracht mits er iets veranderd vanuit rivm.