140 Reacties

één jaar geleden

Wat heftig! Vrijwillig een gezonde foetus bij 21 weken weghalen.. Daar kan ik met mijn hoofd niet bij 😭🤯

één jaar geleden

Ik snap vanwege jouw situatie dat je moeite hebt met haar beslissing. Maar het is dat: háár beslissing. Neem even afstand van haar, als je haar nu niet kan steunen. Dat lijkt me voor iedereen beter.

één jaar geleden

Het is haar beslissing, daar heb jij, even bot gezegd, niets over te zeggen. Net zoals zij niets te zeggen heeft over jouw kindje. Als ze je steun nodig heeft dan kun je misschien denken aan de redenen waarom ze hiervoor heeft gekozen. Als dat niet helpt focussen op het gezin dat je zelf gaat starten. Of je haar wel of niet als meter gaat vragen staat, als je het mij vraagt, los van de abortus. Ik dacht, maar kan het mis hebben, dat een abortus zo laat in de zwangerschap alleen nog kan door medische redenen trouwens.

één jaar geleden

Jeetje wat heftig. Kan me voorstellen dat het van zo dichtbij erg moeilijk voor je moet zijn! Ik weet niet zo goed welke tips ik je kan geven. Ik wil je veel sterkte wensen met deze situatie ❤

één jaar geleden

Ik zou afstand nemen. Zij zou dat als goede vriendin ook moeten begrijpen dat dit voor jou nu niet fijn is om zo dicht bij betrokken te zijn.

één jaar geleden

Jezus wat heftig 😨 was me er helemaal niet van bewust dat dat zo laat nog mag en kan. Met 21 weken wisten wij al 3 weken dat we een meisje kregen en voelde ik al getrappel en hadden we al een naam 😳 moet er niet aan denken. Kan me heel goed voorstellen dat je het daar moeilijk mee hebt!

één jaar geleden

Ik vind een abortus bij 21 weken ook heel erg heftig. Wat mij betreft mag de grens wat naar beneden bijgesteld worden. Maargoed, ze zal vast en zeker een goede reden hebben hiervoor en er goed overna hebben gedacht. Uiteindelijk staat het wat mij betreft los van jouw zwangerschap en ook los van het zijn van meter. Ik kan me goed voorstellen dat je het lastig en heftig vindt, maar het is niet aan jou. Mogelijk heeft ze het er zelf ook moeilijk mee en heeft ze jouw steun wel heel erg hard nodig. Ik zou toch proberen om verder te kijken dan de abortus.

één jaar geleden

Je schrijft ‘Er is vanalles gebeurd waardoor ze het kindje heeft laten weghalen’. Ik kan me hierdoor voorstellen dat ze de beslissing niet ‘zomaar’ heeft genomen. Een medische reden of wellicht een zeer heftige privé situatie. Ik snap dat je het heel heftig vindt maar ik kan me voorstellen dat het voor jouw vriendin geen makkelijk besluit is geweest. Gelukkig mag iedereen die beslissing voor zichzelf nemen. Je kan haar steunen en aangeven dat je het moeilijk vindt. Die gevoelens mogen naast elkaar bestaan. Veel sterkte ❤️

één jaar geleden

Voordat ik advies wil geven mist er één belangrijk punt in mijn ogen in dit verhaal: laat ze het weghalen vanwege iets wat ontdekt is bij bijv. nipt of 20 weken echo? Of is er een andere reden? Voor mij is dit relevante info in het verhaal.

één jaar geleden

Ik dacht dat je maar tot 12 weken abortus mocht doen! In schrik hier echt van 😖

één jaar geleden

Wat naar. Kan me voorstellen dat het in je hoofd blijft zitten. Maar kun je iets begrijpen van haar beweegredenen? Heb je erover gepraat? Het zal voor haar ook geen makkelijke beslissing zijn geweest. En bedenk dat het voor haar misschien net zo is: zij denkt misschien wel telkens aan het gezonde en gewenste kindje in jouw buik :( Ik denk dat jullie veel te bespreken hebben en misschien ook samen kunnen beslissen of je elkaar in de komende maanden juist wel of juist niet wil zien omdat het misschien wel voor jullie allebei te moeilijk is. Sterkte daarmee en kies waar je zelf het meest rust bij voelt ♡

één jaar geleden

Met alle respect maar deze beslissing ligt volledig bij jouw vriendin. Een abortus, of eigenlijk geplande vroeggeboorte, kan met dit termijn vrijwel alleen op medische grond. En ja, ik begrijp echt wel dat het voor jou extra hard aankomt omdat je ook zwanger bent, maar om nu te zeggen dat je haar nooit meer in de ogen kan kijken vind ik echt heel erg.

één jaar geleden

Reactie op Wendyyyyyy

Ik dacht dat je maar tot 12 weken abortus mocht doen! In schrik hier echt v ...
Ja Nederland is het enige land in de EU dat abortus zo ‘ver’ in de zwangerschap toestaat (om niet medische redenen). Ik vind dat ook echt heel erg heftig. Voor medische gevallen vind ik dat de grens zo goed is, maar ik vind dat er voor alle andere gevallen een grens zou moeten zijn van maximaal 12 weken.

één jaar geleden

Reactie op Zwaantjee

Met alle respect maar deze beslissing ligt volledig bij jouw vriendin. Een ...
Dat is niet waar. Je mag ook om sociale redenen nog tot 22/24 weken zwangerschap abortus laten plegen. Bijvoorbeeld omdat je financieel in de knel zit. True story.

één jaar geleden

Ja Nederland is het enige land in de EU dat abortus zo ‘ver’ in de zwangers ...
Ja precies! 22 weken.. this al een heel (klein) mensje 🥺😢

één jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties. De 20 weken echo was perfect normaal, er waren geen medische redenen. Er is daar ´vanalles gebeurd´ op privé gebied tussen haar en haar vriend. Het zijn inderdaad niet mijn zaken en ik heb er niks over te zeggen, maar het raakt me toch harder dan ik dacht.

één jaar geleden

Reactie op Lien3

Bedankt voor jullie reacties. De 20 weken echo was perfect normaal, er ware ...
Ik snap wel dat het je raakt, extra als het dus om privé redenen is. Het is, zoals je zelf hier ook aangeeft, haar keuze. Dit draait hard gezegd niet om jou. Ik zou mijn eigen gevoelens hierover aan de kant zetten (hoe moeilijk ook) en haar steunen als ze daar behoefte aan heeft. Either way is op dit termijn (of welk termijn dan ook) abortus ondergaan niet makkelijk. Je kan op een later moment jouw gevoelens erbij uiten, maar nu heeft ze je misschien wel harder nodig dan je denkt. Ik zou dit dus vooral om haar laten draaien, niet om jou.

één jaar geleden

Reactie op Lien3

Bedankt voor jullie reacties. De 20 weken echo was perfect normaal, er ware ...
Dan snap ik eerlijk gezegd wel dat je het heel heftig vindt. Persoonlijk zou ik altijd voor mijn kindjes kiezen boven mijn partner. Ik vraag me ook af of ze het met deze partner gaat redden. Een kindje is voor altijd ❤️ heftig hoor een bijna levensvatbaar kindje laten aborteren terwijl je het kindje al voelt schoppen en het kindje jou kan horen etc. Hartverscheurend. Stond ze 100% achter haar keuze of ook veel twijfel? Dit zou in NL wel verboden moeten worden. Begrijp me niet verkeerd ik ben pro-abortus en pro-keuze. Maar met deze termijn vrijwillig een zwangerschap afbreken vind ik wel erg ver gaan. Aan de andere kant is en blijft het wel haar keuze. Lukt het je er met haar over te praten? Veel sterkte

één jaar geleden

Dat is niet waar. Je mag ook om sociale redenen nog tot 22/24 weken zwanger ...
Ik heb een rekenfout gemaakt zie ik. Ik ging uit van 22 weken (en dan min twee vanwege de nauwkeurigheid), maar het is inderdaad 24 weken -2.

één jaar geleden

Reactie op Lien3

Bedankt voor jullie reacties. De 20 weken echo was perfect normaal, er ware ...
Welke keuze jij, ik of 101 vrouwen op dit forum zouden maken is niet relevant. Jouw vriendin heeft deze beslissing gemaakt en dat is haar recht. Desondanks is het niet gek dat dit ook bij jou emoties losmaakt. Kun je met haar praten over de situatie?