9 Reacties

2 jaar geleden

Er is geen enkele indicatie dat het vaccin een effect heeft op de vruchtbaarheid. Zeer kort vanwaar deze foute info komt: informatie over het vaccin is fout geïnterpreteerd door mensen die geen wetenschappers zijn. Ik wil gerust meer in detail gaan als je meer info wil. Er is wel indicatie dat het virus veel lange termijn effecten kan hebben. Recent nog is er uit onderzoek gebleken dat een besmetting de placenta kan beschadigen en je kindje zo in gevaar kan brengen. In jouw geval zou ik helemaal niet twijfelen en het vaccin nemen.

2 jaar geleden

En uiteraard: heel veel succes met jullie traject!

2 jaar geleden

Ik heb een vriendin die een IVF traject volgt en kon zich perfect laten vaccineren. Ze moest wel enkele weken (ik denk 2 maar ben er niet meer zeker) wachten eer ze na het vaccin weer een terugplaatsing mocht hebben.

2 jaar geleden

Reactie op Popo

Er is geen enkele indicatie dat het vaccin een effect heeft op de vruchtbaa ...
Maar zeker weten doen ze het ook niet. Het is namelijk nieuw.

2 jaar geleden

Ik zou vooral je eigen gevoel volgen. Als jij je er niet goed bij voelt , dan niet doen ! Wil je het wel , dan gewoon doen. Iedereen heeft hier een mening over, maar niemand moet je kunnen beïnvloeden. 😊

2 jaar geleden

Reactie op JVGM

Maar zeker weten doen ze het ook niet. Het is namelijk nieuw.
Niks is ooit zeker... Dat is 1 van de wetenschappelijke principes: het onzekerheidsprincipe. Je kan nooit bewijzen dat een bepaalde zaak iets niet doet of niet bestaat. Bewijs me bijvoorbeeld dat God niet bestaat...dit is niet mogelijk. Wat je wel kan doen; - risico analyse op basis van kennis van het immuunsysteem en geselecteerde antigenen. Je kan genoom-wijd kijken of je gekozen vaccin-deeltje lijkt op menselijke eiwitten om problemen uit te sluiten. - massale data analyse op basis van gevaccineerden Dit komt zo dicht mogelijk bij 'zeker' als mogelijk is, en dat hebben ze gedaan. Sorry om dit te moeten zeggen, maar de commentaar 'het is nieuw' toont aan dat je geen idee hebt waar je het over hebt en welk onderzoek de goedkeuring van een vaccin voorafgaat.

2 jaar geleden

Reactie op Popo

Niks is ooit zeker... Dat is 1 van de wetenschappelijke principes: het onze ...
Haha. Ik weet zeker wel waar ik het over heb. Maar ik ben hier niet om met jou deze discussie aan te gaan. Jij zei dat er geen enkele indicatie is om aan te nemen dat het iets met je vruchtbaarheid doet. Dat betekend niet dat het veilig is. Dat weten ze namelijk nog niet zeker omdat het proefvaccins zijn. Dat houdt in dat de analyses waar jij het over hebt gebaseerd zijn op enkele maanden onderzoek. Inhoudelijk kan ik er nog veel over zeggen maar daar vraagt dit toppic niet om.

2 jaar geleden

Hoi @lievexx, ik ben onlangs zwanger geworden met IVF. Bij mij werd aangeraden alleen 3 dagen vóór en ná terugplaatsing geen vaccinatie te nemen. Ik heb ongeveer 3 weken voor de terugplaatsing mijn eerste vaccinatie gehad, en zwanger geworden! Voor mij voelde het goed om te nemen, zeker omdat de risico’s van corona als je zwanger bent gewoon veel groter zijn. Maar inderdaad doen wat goed voor jou voelt.

2 jaar geleden

Ik heb zwanger 6 weken met een ivf traject. En ben van mening om geen vaccin te nemen:). Dan maar 9 maanden niet uit eten of naat de bios. Ik denk er wel over om na mijn bevalling te vaccineren.