12 Reacties

één jaar geleden

Maar het is toch beter dat er wel folders liggen en dat er aandacht aan gegeven wordt, dan dat het helemaal de doofpot in gestopt wordt? Ik begrijp niet helemaal waar je frustratie vandaan komt. Tuurlijk het is vervelend dat niet iedereen een oplossing krijgt voor de pijn, maar juist het feit dat ze er folders voor neerleggen is iets positiefs. Ik groeide namelijk op met het idee dat pijn tijdens menstruatie normaal was. Vriendinnen van mij vielen letterlijk flauw van de pijn en kregen de boodschap om maar een paracetamol te nemen. Ik vind het juist iets positiefs dat er meer aandacht aan gegeven wordt en dat meer vrouwen achter de oorzaak van hun pijn kunnen komen, dan als de aandacht er niet voor is. Het is altijd vervelend dat niet alles een oplossing heeft, maar om dan boos te worden over de folders vind ik een beetje gekkig? In de meeste gevallen is er namelijk een oplossing voor de pijn..

één jaar geleden

Maar het is toch beter dat er wel folders liggen en dat er aandacht aan geg ...
Dit. Ik denk dat het goed is dat er aandacht voor is en zulke folders een gesprek kunnen starten. Dat er voor sommige klachten/vrouwen vervolgens geen oplossing is, is op zn zachtst gezegd vervelend, maar dan heb je er iig wel wat voor geprobeerd en aangedaan. Is het dan maar normaal? Nee, maar het is wel uitgezocht. Ik snap je frustratie ook niet helemaal?🙈

één jaar geleden

Ik begrijp je frustratie niet. Al zou er 1 meisje geholpen worden door naar de huisarts te gaan hierdoor, is het al fantastisch. Daarbij; ik word wel altijd met zulke klachten serieus genomen door de huisarts. Misschien een andere huisarts overwegen? Heb je bij de huisarts je frustratie geuit?

één jaar geleden

Ik snap je reactie wel hoor. Er zullen inderdaad wel wat meer vrouwen naar de arts hiermee gaan, en ook worden geholpen. Dat is positief. Maar de SUGGESTIE wordt gewekt dat er voor alles een oplossing is, en als je zelf in een case zit waarbij er geen oplossing werd gevonden, dan is het erg frustrerend om te zien dat men voorspiegelt alsof alle issues op te lossen zijn met een bezoek bij de dokter! Ik heb zelf ook een hele frustrerende zoektocht achter de rug i.v.m. hevige menstruaties, en ik ben ook naar huis gestuurd met een "helaas pindakaas". Dan is het beter dat er op die posters iets staat als "we kunnen MISSCHIEN helpen", ik denk dat dat al eerlijker is tegenover die groep bij wie geen oplossing is gevonden.

één jaar geleden

Eerlijk gezegd begrijp ik reactie echt niet. Ik sluit me aan bij de reacties die aangeven dat het juist beter is dit te benadrukken zodat er misschien maar 1 iemand mee geholpen is! Je geeft aan dat de folders je het gevoel geven dat er overal een oplossing voor is. Denk dat het vooral je eigen onzekerheid is om dat soort aannames te doen. Want je doet echt letterlijk zelf die aannames! Het is natuurlijk nogal gekkig om een folder of de medische wereld achter de folder de schuld te geven wanneer je het gevoel hebt niet of niet voldoende geholpen te worden. Ik neem aan dat we allemaal wel weten dat we met dat soort problemen niet gelijk gerust gesteld zijn met een folder? Ieder mens is anders dus wanneer het een keer anders loopt dan gehoopt is het niet echt nodig om zo gefrustreerd te zijn. Denk dat het goed is om je af te vragen waarom je je over simpele dingen als een folder jezelf zo frustreert..

één jaar geleden

Hmmm ik zie het niet zo 🤗. Vind het juist wel mooi dat er op deze manier aandacht voor is! Ik dacht namelijk als puber dat het wel normaal was om hevige menstruatie klachten te hebben (krampen, soms zelfs flauwvallen, koorts, doorlekken). Maar later begreep ik dat het absoluut niet normaal is dat het maandelijks (zo) pijn doet. Tuurlijk zullen sommige vrouwen met hele hevige klachten misschien nooit écht een oplossing vinden, maar voor heel veel vrouwen geldt (in ieder geval voor een ruime meerderheid) dat er wel een oplossing voor ze is. Misschien niet via de reguliere weg, maar anders wel via de alternatieve weg. Zelf heb ik ervaring met accupunctuur in combinatie met osteopathie en in combinatie met een psoasmassage. Na hele heftige menstruaties en maandelijks letterlijk ziek er van zijn, ben ik dit gaan doen. Tuurlijk werkt dat niet bij iedereen, maar ik bleek er serieus baat bij te hebben en merkte enorm verschil na een aantal behandelingen. Ik kreeg veel minder last van stolsels en veel minder buikpijn. Ik geloof echt niet (meer) dat het normaal is om pijn te hebben tijdens seks of menstruatie, terwijl veel vrouwen dit wel zo ervaren. Uitzonderingen zullen er altijd blijven. Maar in de regel is het gewoon niet “normaal”.

één jaar geleden

Huh ik denk niet dat ik het hiermee eens ben. Dit is gewoon een aanbod tot hulp en het bewustmaken van twee heel veel voorkomende issues waar voor veel vrouwen/meisjes misschien nog een taboe over is. In een vertrouwelijke omgeving als die van de huisarts kan daar op deze manier juist bewustzijn voor worden gecreëerd en hulp aangeboden. Alternatief is dat er helemaal niks gebeurt en die vrouwen gewoon aan hun lot worden overgelaten. Ik zie het probleem niet, vind die posters juist goed en zie soortgelijke dingen ook bij mijn dokter en gynaecoloog in de wachtkamer 😅

VRIEND

één jaar geleden

Ik begrijp wel wat je bedoelt: de gekozen teksten suggereren een hoge mate van maakbaarheid en ik ben het met je eens dat dit voorbijgaat aan de realiteit dat deze problemen vaak niet (volledig) door een simpel consultje verholpen kunnen worden. Aan de andere kans ben ik het eens met de andere forumleden dat aandacht voor deze problemen belangrijk is en dat het sommige mensen wellicht over de streep trekt om toch te proberen medische hulp voor hun menstruatie en pijn tijdens de seks te zoeken en dat dit ook een waarde heeft. Misschien zijn de exacte zinnen wat ongelukkig gekozen. Maar goed zo een groot onderwerp in een paar woorden op een poster/folder... de nuance gaat dan natuurlijk verloren.

één jaar geleden

Reactie op Boubou

Ik begrijp wel wat je bedoelt: de gekozen teksten suggereren een hoge mate ...
Ik denk dat de nuance ook wel in een gesprek naar voren zal worden gebracht zodra de desbetreffende persoon al om hulp heeft gevraagd en dan is het al 1 stap in de goede richting 🙌 Posters zijn er voor de eerste roep om aandacht..

één jaar geleden

Posters dienen om aandacht te vestigen op iets, om bewust te maken, op te roepen tot actie. Ze zijn heel in your face. Dat is eigenlijk altijd zo. Kijk naar posters voor bevolkingsonderzoek darmkanker/borstkanker/baarmoederhalskanker en je zou bijna denken dat niemand dat nog kan krijgen, laat staan ernstig ziek van zijn, zware behandeling zal moeten krijgen of sterven aan één van deze als je maar gescreend wordt. De realiteit is ook anders. Nuance is iets wat je niet met een poster kan aanbrengen, maar met diezelfde poster kan je wel op tafel gooien dat het oké is om erover te praten/ernaar te vragen.

één jaar geleden

Sorry, ik begrijp echt niet waar je je druk over maakt...

VRIEND

één jaar geleden

Omdat het ook niet een normale cyclus is als er hevige pijn is en je aan de bel moet trekken. Maar daarbij hoort de arts ook verder te kijken dan zijn neus lang is. Ik weet niet hoe mijn cyclus straks zal zijn na de bevalling, maar toen ik eindelijk in een traject zat was mijn menstruatie normaal/zoals het hoort. 1 dag krampen met wat ongemak en daarna smooth sailing voor 4 dagen. Weinig last en het bloedverlies was ook te doen. Daarbij deed ik toen ook aan zaden rotatie om mijn hormonen in balans te krijgen. Toen pas ervaarde ik dus dat het ook anders kon. Ipv rare spotting meerdere keren per maand en hevig bloedverlies als het er wel was. En tig keer heb ik als tiener tegen mijn moeder gezegd dat het niet klopte, dat er iets mis was. Het had mij heel wat ellende bespaard als wij toen al te horen kregen dat ik PCOS heb en dat het daardoor niet klopte. Dat mijn menstruatie idd niet normaal was. Dus ja mensen weten niet hoe een normale cyclus/menstruatie hoort te zijn en accepteren de pijn. Omdat we vrouw zijn en niet miepen en doorgaan. Of denken dat er toch niet geluisterd wordt...