11 Reacties

2 jaar geleden

Ja, ik had een pap3a2. Het is nog geen kanker en ik heb dat ook niet gehad. Ze hebben het bij mij weggebrand waar ik overigens niets van heb gevoeld, ook niet van de verdoving. Daarna ben ik nog twee jaar gevolgd en steeds pap1. Daarna ga je gewoon het bevolkingsonderzoek in en daar was ik negatief vorig jaar. Dus ik ben gewoon vrij. Je bent er echt nog op tijd bij en ze gaan behandeling met je bespreken en je behandelen. Daarna word je nog een aantal jaar opgevolgd. Ik vond het toen ook heel erg spannend, maar ik begreep toen ook dat je bij deze pap gewoon nog heel veel kan doen en dat dit ook vaak werkt. Sterkte ermee

2 jaar geleden

Hier was toevallig net nog een topic over met veel geruststellende verhalen. Lees dat ook even. Sterkte.

2 jaar geleden

Hi! Wat vervelend voor je. Ik had een jaar na m鈥檔 tweede bevalling Pap3b. In het ziekenhuis hebben ze nog een grondiger uitstrijkje gedaan en daarbij kwam Cin3 uit. Ze hebben van mijn baarmoedermond een deel weggesneden/gebrand dmv een lisexcisie. Daarna bleef ik 1,5 jaar om de 3-6 maanden onder controle bij de gynaecoloog en daarna (toevallig werd ik toen ook 30) gewoon weer bij de huisarts. Ik vond het toen ook heel angstig en verdrietig. Ik weet niet wat ik kan zeggen om dat gevoel bij je weg te halen, maar uiteindelijk is hier alles goedgekomen en heeft het zkh erg goed geholpen.

2 jaar geleden

Hier ook gehad inmiddels 5 jaar geleden. Bij mij is ook een stuk weggesneden onder een roesje en ruggenprik. Daarna controles en was alles weer goed. Inderdaad niet op Google kijken, maar de positieve verhalen lezen. Het hoeft echt geen kanker te betekenen. Het heeft bij mij ook geen effect gehad op zwanger kunnen worden (waar ik eerst bang voor was). Inmiddels een zoontje en nu weer zwanger van de tweede. Heel veel sterkte de komende tijd, het komt vast goed!

2 jaar geleden

Ik heb in andere topics al m'n goede afloop gedeeld. Had hoge waardes en uiteindelijk maar 1 behandeling nodig gehad om alle controles erna goed uit de bus te komen. Sterkte. Het is even een achtbaan, maar t kan echt goedkomen!

2 jaar geleden

Ik zie dat je steeds nieuwe topics opent met een andere naam. Misschien goed om met een professional over je angst te praten? Ik heb het je in je eerdere topics ook al aangegeven, hoe moeilijk ook maar je kunt niets anders dan de biopten afwachten. Probeer afleiding te zoeken, doe leuke dingen enz. Ik snap je paniek, maar het helpt je echt niet. Sterkte!

2 jaar geleden

Ik heb een paar jaar geleden pap3b gehad. Zelf geloof ik niet in iets weghalen, je lichaam heeft een ziekte of afwijking en deze vraagt om genezing. Door deze manier van denken heb ik de genezing in natuurgeneeskunde gezocht. Mijn gynaecoloog was er van overtuigd dat er geen kans van slagen was om het op deze manier te genezen. Toch is het gelukt en na 6 maanden waren de cellen hersteld. Of het geluk is geweest dat durf ik niet te zeggen maar uit ervaring kan ik wel zeggen dat een afwijkende pap vaak goed te genezen is en zo te lezen hier op het forum op meerdere manieren.

2 jaar geleden

Reactie op Annette1990

Ik zie dat je steeds nieuwe topics opent met een andere naam. Misschien goe ...
Hoe zie je dat? En verdwijnen die oude dan ook weer? Ik kan een niet terug vinden.

2 jaar geleden

Reactie op Hazel-mae

Ik heb een paar jaar geleden pap3b gehad. Zelf geloof ik niet in iets wegha ...
Oe dit vind ik wel een risicovolle uitspraak als er geen nuance bij gegeven wordt. Het is namelijk afhankelijk van hoeveel onrustige cellen je hebt, of het lichaam deze zelf kan wegwerken. De gynaecoloog geeft hierover advies, bij de 茅茅n is het mogelijk om wat vaker op controle te gaan en bij de ander zijn er gewoonweg teveel onrustige cellen en zit je te dicht op kanker om het af te wachten (dat was in mijn geval). Om die reden heb ik dus wel een behandeling gehad waar cellen zijn weggehaald en vervolgens was t bij alle nacontroles goed, zelfs nu 10 jaar later nog.

2 jaar geleden

Ik heb 2,5 je geleden een pap3a2 uitslag gehad bij m鈥檔 eerste uitstrijkje. Onrustige cellen, geen kankercellen! Het bleek cin2 te zijn na de punctie. Ik mocht zelf de keuze maken om te kiezen voor een afwachtend beleid of een Letz-ingreep. Omdat het weefsel snel bloedde bij aanraking en de gyn eigenlijk een cin3 had verwacht heb ik gekozen voor de ingreep. Controle half jaar later pap2. Nu door zwangerschap niet de vervolg controle kunnen doen dus dat wordt na de bevalling. Heb vertrouwen! Deze uitslag wil nog niet zeggen dat er kankercellen zitten, maar wel dat het goed in de gaten gehouden moet worden en eventueel moet worden ingegrepen. En dat is precies waarom het bevolkingsonderzoek er is! 馃憤馃徎馃槝

2 jaar geleden

Reactie op Madeliefde81

Oe dit vind ik wel een risicovolle uitspraak als er geen nuance bij gegeven ...
Een risicovolle uitspraak? Ik deel mijn ervaring en sluit geen enkele behandeling uit. Daar is niks mis mee.