12 Reacties

3 jaar geleden

Ik was ook erg angstig voor mijn bevalling. Een geboorteplan opstellen gaf mij ook wel wat rust. Ik heb wel zwangerschapsyoga en een cursus gevolgd maar om eerlijk te zijn heb ik daar echt niet veel aan gehad tijdens de bevalling. Je lichaam neemt vanzelf een fijne houding aan waarin je de wee毛n op gaat vangen en ook je ademhaling gaat automatisch en als het goed is helpt je verloskundige je hier ook mee. Wel kan je proberen om alvast een diepe buikademhaling te oefenen omdat deze effectief kan zijn bij het wegpuffen van je wee毛n. Ik had alleen rugwee毛n en die kreeg ik niet weggepuft helaas. Uiteindelijk is mijn bevalling alsnog ge毛indigd in het zkh met een morfinepompje (echt goddelijk) en wee毛nopwekkers. Toch kijk ik er erg positief op terug. Laat het op je af komen en probeer in de wee毛n mee te gaan en je er niet tegen te verzetten (makkelijker gezegd dan gedaan, i know). En weet dat als je echt teveel pijn hebt, er genoeg middelen zijn om deze te verminderen. Ik wil de volgende keer in ieder geval weer in het zkh bevallen 馃槉

3 jaar geleden

Helaas weinig tips.. ik ben nu 37 weken zwanger van de tweede. En net zo angstig als bij de eerste keer. De eerste keer was ik bang van wat gaat er gebeuren. En nu voor de tweede keer. Ben ik net zo goed bang. Want ik weet juist wat er gaat gebeuren.. En hoe dichter ik erbij kom hoe meer herinneringen ik krijg aan mijn eerste bevalling.. en dat help totaal niet mee.

3 jaar geleden

Waarom heb je angst ? Ik ben 36 weken van de eerste en ik kijk er net echt naar uit. Wil alles graag zo goed mogelijk beleven en wil ook alles zonder verdoving. Ik denk gewoon ja ik kan dit en je weet waar de pijn vandaan komt en waarvoor je het doet. Vooral goed ademen en positief proberen denken. Want angst verkrampt je en dan is alles erger natuurlijk.

3 jaar geleden

Mijn twee bevallingen gingen echt goed en snel. Ik kijk er heel mooi op terug. bij mij werkte het om mij totaak aan mijn lijf over te geven en deze te vertrouwen (controle loslaten), en bij iedere wee te denken als mantra; met iedere wee ben ik dichter bij mijn kindje - kom maar! (het heeft een doel) dit hielp mij heel erg. En het biedt ook hoop om te denken aan hoeveel vrouwen dit al hebben gedaan, je kan t echt! Succes verder hopelijk kan je de angst loslaten

3 jaar geleden

Hypnobirthing cursus volgen. Kan heel goed online! Ik heb de mijne gedaan via babyopkomst.tv. Deze is ook heel betaalbaar. Ben nu 39 weken en heb er ook nu al wat aan! Als je nu begint heb je nog mooi wat tijd om te oefenen. Partner wordt er ook heel erg in betrokken. Echt een dikke vette aanrader!

3 jaar geleden

Dat gaat allemaal instinctief joh! Al sinds duizenden jaren zetten vrouwen kinderen op de wereld en pas sinds de laatste eeuw hebben ze dingen als cursussen "uitgevonden" uiteraard enkel om hun centen te verdienen

3 jaar geleden

Allemaal over je heen laten komen. Ik ben 31w5d en heb wat gezien over hypnobirthing. Ik laat het allemaal over me heen komen en zie wel hoe het loopt. De kleine man moet er hoe dan ook uit en er zijn zoveel vrouwen bevallen dat het ons ook wel moet lukken. Je moet maar zo denken elke wee die heb krijg is er eentje die jouw kindje dichterbije laat komen voor de bevalling zogezegd.

3 jaar geleden

Bij mijn oudste was ik totaal niet zenuwachtig en was ik overtuigd dat ik dit kon. Dat eindigde na een rampbevalling met een keizersnede. Nu denk je misschien, wat heb ik hier nu aan? Maar wat het mij geleerd heeft is dat ik het niet in handen heb. Probeer het los te laten en het te laten komen zoals het komt. Je kunt echt heel veel aan als mama! Mij heeft het ook geholpen om bij iedere wee te denken: straks heb ik mijn kindje in mijn armen. Hopelijk lukt het je de angst een beetje te laten gaan..

3 jaar geleden

Reactie op o0-Marisa-0o

Dat gaat allemaal instinctief joh! Al sinds duizenden jaren zetten vrouwen ...
Je wil niet weten hoeveel oma's ik nu spreek die hadden gewild dat er in hun tijd een cursus was.... Niet elk lijf is gemaakt om natuurlijk te bevallen. Daarnaast is bevallen ook gewoon een mentale opgave. In noem "Gewoon over je heen laten komem" onvoorbereid. Waarom zou je jezelf niet gewoon voorbereiden voor iets wat je lichamelijk en mentaal een uitdaging gaat geven. Een cursus verteld je niet hoe je moet bevallen. Het geeft je houvast, vertrouwen, ademhalingstechnieken etc. Allemaal om jezelf maar ook je baby te helpen. Ook als het een keizersnede wordt. Waarom rond lopen met angst als het niet nodig is?

2 jaar geleden

Ik begrijp je angst heel goed. Ergens voel ik mij ook ergens bang omtrent de bevalling, maar ik probeer er zo nuchter mogelijk in te staan.. met de mindset van 'onze moeders hebben ons ook ter wereld gebracht en als zij het kunnen, kunnen wij het ook'. Daarnaast.. hoe anders zou de mensheid hebben bestaan? Hihi. Probeer positief te denken en let op je ademhaling. Ik heb gelezen dat ademhaling je erg kan helpen tijdens een bevalling.. en dat wist ik al voordat ik wist dat ik zwanger was.. dus komt goed! You got this! 馃檹 Ik ben nu 5 weken en 1 dag. Dus voor mij duurt het nog wel ff.

2 jaar geleden

Reactie op PowerMomma

Ik begrijp je angst heel goed. Ergens voel ik mij ook ergens bang omtrent d ...
Een heel lief bericht van je, maar je reageert op een topic van een jaar geleden 馃槈

2 jaar geleden

Reactie op cashi

Een heel lief bericht van je, maar je reageert op een topic van een jaar ge ...
Ik zag het ja hahahaha. Ah ja, voor anderen eventueel te lezen. 馃お馃榿