17 Reacties

één jaar geleden

Ik heb zelf al sinds mijn tiener jaren last van een angststoornis en paniekstoornis. Sinds mn 19e medicijnen ervoor en dat werkt hier top. Zo'n 2 jaar zonder geweest maar sinds kort zit ik er toch weer aan (baby is nu 9 maanden). Ik merkte dat ik zelf niet meer eruit kwam terwijl ik wel alle symptomen herkende en wist wat ik moest doen. Wat mij wel erg helpt is ook gewoon af en toe terug trekken, even 2 uurtjes helemaal niks moeten! En daarbij praat ik er heel goed over tegen mensen. Zodra ik tegen iemand zeg dat ik een angstaanval krijg en zij er begripvol op reageren krijg ik het sneller onder controle. Ook schrijven werkt hier goed, wandelen met een muziekje in/podcast of bakken haha! Even de gedachtengang ergens anders krijgen. Niet zo in mn hoofd zitten! Maaar.. werkt hier dus wel alleen met hulp van de medicatie 🙈

één jaar geleden

Bij mij helpt het om bij de eerste symptomen mezelf naar binnen te keren. Kan het niet helemaal uitleggen, maar als ik bijvoorbeeld voel dat m’n hartslag verhoogt of ik hoger ademhaal bijvoorbeeld, dan ga ik focussen op mezelf en probeer ik bewust mezelf te ontspannen en m’n ademhaling te verlagen. En get heeft mij enorm geholpen om te leren hoe een paniekaanval zich opbouwt en afbouwt en dat deze signalen overeenkomen met bijvoorbeeld een versnelde hartslag door sporten of warmte. Ik had er vooral last van als een van die andere triggers ook aanwezig was, dus dan loste ik het ook wel op door af te koelen in de zomer of even te stoppen met sporten en m’n hartslag te laten dalen. Dat helpt me dus ook 😊

één jaar geleden

Reactie op BabyboyL

Ik heb zelf al sinds mijn tiener jaren last van een angststoornis en paniek ...
Wat voor medicatie heb je hiervoor? Slikte je dit ook tijdens zwangerschap?

één jaar geleden

Ik neem ook al sinds mijn 21ste medicatie voor paniekaanvallen. Dit is escitalopram 10mg. Ben momenteel zwanger en heb toestemming van de gynaecoloog om deze te blijven gebruiken. Wat mij helpt tijdens een aanval is om goed op mijn ademhaling te letten of me volledig op iets anders te focussen dan alle symptomen die ik voel.

één jaar geleden

Ik heb hier zelf ook veel last van gehad. Gedacht dat ik dit zelf wel kon oplossen met ondersteuning van osteopathie, acupunctuur en weet ik het wat allemaal. Uiteindelijk jaren later toch maar professionele hulp gezocht in de vorm van een psycholoog en dat heeft me echt enorm geholpen! Nu spijt dat ik zo lang eigenwijs ben geweest. Na een paar maanden therapie was ik er zo goed als vanaf. Ik voel nog wel eens lichte paniek maar kan er nu goed mee omgaan, dus kan je therapie zeker aanraden.

één jaar geleden

Van paniekaanvallen is heel goed af te komen gelukkig. Ik heb het ook gehad. Door de training van Mike Hoffmeister ben ik er vanaf gelukkig! Google maar eens. Is echt de moeite waard!

één jaar geleden

Het gaat al een stuk beter nu. Ik moest echt een moment voor mezelf hebben dat ik kan doen wat ik wil. Man is dan met de kleine bezig. En dan ga ik dus ook niet schoonmaken of boodschappen doen of wat ook. Wereld van verschil ☺️

één jaar geleden

Herkenbaar dat gevoel van angst. Ik zat er van de week ook weer over na te denken hoe het vaak mijn dag beïnvloed. En dan met name als onze kleine naar bed moet. Dat gaat eigenlijk altijd wel goed. Maar als het dan een keer minder goed gaat dan raak ik compleet ik paniek en schiet ik echt in zo'n fight or flight-mode... Ben op mijn 18de er ook achter gekomen dat ik HSP'er ben. Ik heb hier ook 7 jaar hulp bij gekregen en ondersteuning. Sinds 2020 niet meer. En dat ging wel goed gelukkig. Nu onze kleine er is sinds 2 jaar merk ik dat vaak terugval in oude patronen en heb last van angsten. Vaak denk ik: Ik moet hier echt iets mee doen en hulp zoeken. Want ik functioneer amper op deze manier. Met name in de avond kan ik met name geluiden gewoon amper verdragen. Puur door overprikkeling. Dan moet ik echt mijn oortjes indoen en een film oid gaan kijken om mijzelf af te sluiten. Anders heb ik echt het idee dat ik gek word. wat bij mij dan helpt is dan tijd voor mezelf maken. Nadat ik onze kleine op bed heb gelegd ga ik altijd even een eindje wandelen in de avond. Mijn man is dan gewoon thuis. Zo kan ik mezelf even distantiëren van de situatie. Ik voel me hier vaak rot over. Omdat ik me dan een slechte moeder voel.. Maar hee, het werkt wel voor mij. Dus ik blijf dit gewoon toepassen. Tijd voor jezelf creëren is vaak de sleutel in deze situaties met paniek en angst. Dat is wat ik geleerd heb. Ademhalingsoefeningen willen ook nog wel eens helpen.

één jaar geleden

Reactie op HeeHallo_1994

Herkenbaar dat gevoel van angst. Ik zat er van de week ook weer over na te ...
Alsof ik dit geschreven heb! Wil nog toevoegen: moederschap doet wat met je brein he.. je ziet meer en beter gevaar, maar dat kan jezelf wel een beetje craycray maken soms. Sterkte lieve mama's 🫶

één jaar geleden

Reactie op Meandu2452

Van paniekaanvallen is heel goed af te komen gelukkig. Ik heb het ook gehad ...
Dank je wel voor deze tip. Ik heb zelf al 10 jaar te maken met angst en paniekaanvallen. Ik heb hem gegoogled, inmiddels de gratis cursus gevolgd de afgelopen week en mij vandaag aangemeld voor de complete cursus. Alleen van dat idee word ik al blij😊

één jaar geleden

Reactie op Chanschaap

Dank je wel voor deze tip. Ik heb zelf al 10 jaar te maken met angst en pan ...
Wat goed van je! Hoe vond je de gratis cursus? En nu de betaalde gekocht? Ik heb daar zo lang over getwijfeld maar ben nog elke dag blij mee en was echt voor mij elke cent waard. Hopelijk voor jou ook!!

één jaar geleden

Reactie op Meandu2452

Wat goed van je! Hoe vond je de gratis cursus? En nu de betaalde gekocht? I ...
De gratis variant vond ik heel fijn. Bij 90% dacht ik ja, ja, ja, oh, shit, ja. Zoiets🙈 in het kader van mijn eigen behoefte voorop stellen voor een keer, heb ik de betaalde cursus vanochtend gekocht. Nogmaals dank je wel!!

één jaar geleden

Reactie op Chanschaap

De gratis variant vond ik heel fijn. Bij 90% dacht ik ja, ja, ja, oh, shit, ...
Ja klinkt zo logisch allemaal dan hè… pff dat vond ik soms zo frustrerend dat ik wel weer hoe het allemaal werkt maar toch paniek kreeg. Gelukkig hielp die methode dat te doorbreken! Hoop voor jou hetzelfde 🙂 als je het leuk vindt, laat maar weten over een tijdje hoe het gaat!

10 maanden geleden

Reactie op Chanschaap

De gratis variant vond ik heel fijn. Bij 90% dacht ik ja, ja, ja, oh, shit, ...
Hey! Hoe gaat het nu? Hoe vond je de cursus?

10 maanden geleden

Reactie op Meandu2452

Hey! Hoe gaat het nu? Hoe vond je de cursus?
Wat lief dat je er naar vraagt. Ik ben er nog mee bezig. Ik wilde het al af hebben, maar vind het lastig om tijd te vinden met 2 kinderen, werken en de voorbereidingen voor de verbouwing hier thuis. Ik ben op de helft. Wel al veel inzichten gekregen en af en toe al toe kunnen passen.

10 maanden geleden

Reactie op Chanschaap

Wat lief dat je er naar vraagt. Ik ben er nog mee bezig. Ik wilde het al af ...
Geef jezelf wat tijd! Is ook best veel aal die video’s. Maar fijn dat je al wat hebt kunnen toepassen! Het kost ook heel wat training maar bij mij zit het er nu zo in dat ik niet meer zo in angst schiet en m’n leven eindelijk weer terug heb!

10 maanden geleden

Reactie op Esevh

Wat voor medicatie heb je hiervoor? Slikte je dit ook tijdens zwangerschap? ...
Oh ik zie nu pas dit bericht! Ik slik Citalopram en slikte eerst 40mg maar nu zit ik op de 15mg🙌🏻 Ik ben zo'n 8 maanden voor de zwangerschap gestopt met de medicijnen (afgebouwd en elke week contact met de arts) en 5 maanden na de zwangerschap weer begonnen. Maar kan het nu goed hebben met een lagere dosering. Bij een volgende zwangerschap ga/mag ik het wel doorslikken omdat dit wel veel beter blijkt te zijn voor mijn eigen mentale toestand😉