8 Reacties

10 maanden geleden

Hoi Amber, Wat vervelend voor je!! Ik had voor mijn eerste bevalling dezelfde gevoelens. Ik wilde eigenlijk beide manieren niet en was erg bang. Uiteindelijk toch een spoedkeizersnede geworden en als ik ooit van een 2e kindje zou bevallen zou ik het weer via een keizersnede doen. Ik zou het (ondanks dat de gynaecoloog heeft gezegd dat ik wel vaginaal mag bevallen) niet meer durven. Mijn kindje is hartstikke tevreden en gezond ter wereld gekomen omdat ze bij 5 cm zeiden we gaan naar de OK. Als ze door waren gegaan tot de persfase was het heel anders afgelopen. Via het ziekenhuis kan je naar een medische psycholoog of een pop poli. De medische psychologie heeft mij ook geholpen minder angstig te zijn voor mijn bevalling en het heeft ook geholpen. Een geplande keizersnede verloopt ook heel anders (gentle sectio heet het volgens mij) Ik zou het bespreken met de verloskundige of gynaecoloog en via een van hun naar de medische psycholoog gaan. Het helpt echt. Je mag dit best eerst verwerken!

10 maanden geleden

De weeën opvangen in een (beval)bad is een optie. Geeft meer ontspanning in de bekkenbodem. Je kunt ook met je verloskundige overleggen dat je vaginaal bevallen wilt proberen maar met de optie van een keizersnede achter de hand niet pas in nood maar als jij het niet meer volhoudt of toch niet ziet zitten. Je kunt ook vragen om een kennismakingsgesprek bij de gynaecoloog om de situatie door te spreken zodat zij alle informatie alvast in je dossier hebben staan.

10 maanden geleden

Dag lieve vrouw. Hier een zelfde ervaring. Ingeleid, hartslag dalingen, foetale nood, spoed keizersnede. En ik zei: ik ga noooit meer inleiden. Tot 30 weken heb ik ook echt tegen alles opgezien. Daarna kwam er rust. Koos ik last minute toch voor inleiding (ipv geplande keizersnede) en beviel wederom met foetale nood (pomp enzo). Maar wel vaginaal. Ik kijk er eigenlijk heel positief op terug. Je zult versteld staan van je eigen berusting 😘 Het komt wel goed…

10 maanden geleden

Mijn advies: kies voor een zwangerschapscursus die je voorbereid op medische vraagstukken. Die zijn online volop te vinden, zoals bijv Bevallen als een Baas van House of Mothers. Zo behoud je de regie en kan je onderbouwde keuzes maken voor wat je wilt.

10 maanden geleden

Ik heb EMDR gevolgd na mijn eerste bevalling. Ik vond het zelf overdreven klinken maar bleef nogal vermijdend, kon andere bevallingsverhalen niet aanhoren en bleef emotioneel. Het helpt echt! Ik probeer nu voor een tweede kindje en als het me gegund is zie ik er helemaal niet eens meer tegenop.

10 maanden geleden

Dank jullie voor de lieve reacties. Het is zo enorm lastig omdat sommige vrouwen zweren bij een tweede keizersnede en anderen weer positief terugkijken op een vaginale bevalling. Goed dat iedereen zijn eigen voorkeur heeft, maar ik heb echt geen idee hoe ik die keuze ooit voor mezelf moet gaan maken. Een goed gesprek met de verloskundige lijkt me inderdaad een goed idee, alleen kreeg ik de vorige keer al de indruk dat vaginaal bevallen meer gepromoot wordt. Ik ben alleen bang (ik heb vaker pech) dat ik weer net tussen die paar % zit waarbij het litteken van de keizersnede scheurt tijdens de bevalling waardoor mijn tweede kindje en ik in gevaar komen. Mijn eerste bevalling wilde ik in een bad doen, maar dit deed mij vanaf het moment dat ik er in ging alleen maar meer pijn (waarschijnlijk omdat mijn zoontje toen al niet goed lag). Bij een tweede bevalling kies ik toch weer voor de douche denk ik, als het geen keizersnede wordt.

10 maanden geleden

Mijn eerste bevalling liep uit op een keizersnede (geen spoed). Ik was doodop en wilde alleen maar dat het kind eruit werd gehaald. Door inderdaad de adrenaline en erge vermoeidheid, ging veel langs me heen . Wel had ik een fijne ervaring met de keizersnede Bij de tweede koos ik voor een geplande keizersnede. Deze bevalling vond ik enger in de zin van dat je alles veel bewuster meekrijgt. Infuus, katheter, de operatie zelf. Maarr door m’n eerdere ervaring met een keizersnede wist ik dat ik bij bepaalde stappen er even doorgeven moest, dat ik spoedig m’n dochter in m’n armen zou hebben en dat m’n herstel dag bij dag beter zal gaan

10 maanden geleden

Reactie op Amber002

Dank jullie voor de lieve reacties. Het is zo enorm lastig omdat sommige vr ...
Over dat percentage: dat is 0,7% - uit mijn hoofd. 99,3% kans dat het wél goed gaat bij een vaginale bevalling. Ik wil je verder niet overtuigen van het één of het ander want die keuze is aan jou, maar zo'n medische zwangerschapscursus is wel een heel fijne basis hiervoor. En je zou een vk kunnen kiezen die jouw keuze centraal zet (ipv een protocol of eigen overtuiging).