Anticonceptie na bevalling

Marlou90
2 jaar geleden
Volgen
Hi! Over 2 weken heb ik mijn nacontrole bij de verloskundige en kan ik ook aangeven wat voor vorm van anticonceptie ik weer wil gaan gebruiken. Ik heb altijd de pil geslikt maar een spiraal met of zonder hormonen kan nu natuurlijk ook. Misschien dat we over een bepaalde tijd een 2e kindje willen.. Dus ik vroeg me af wat jullie ervaring is met spiraal met en zonder hormonen en evt ook hoe dit uitpakte met zwanger worden?
Reageer
Typ hier je reactie
5 reacties
Tesjudith
2 jaar geleden
Ik heb vanaf 2014 Tm januari 2019 een spiraal (mirena) gehad en ben in maart 2019 zwanger geworden. Ging dus best snel na het verwijderen van het spiraaltje. Ik denk er ook over om na m'n bevalling in december weer een spiraaltje te nemen. Wil voorkomen dat ik met een paar maand oude baby weer zwanger wordt! Ga ook nog wel even kijken naar alternatieven. Spiraaltje beviel goed toen hij eenmaal zat, werd niet meer ongesteld en had ook niet veel last van de hormonen. Maar het zetten deed bij mij erg pijn, hoewel dat vergeleken bij de bevalling mss wel weer erg mee valt ;)
gekkie90
2 jaar geleden
Ik heb afgelopen jaar tussen nr 3 en 4 een koperspiraal gehad. (Had verwacht dat we geen nr 4 meer zouden krijgen maar het kriebelde nog te hard🙈) ik heb ‘m in juni eruitgehaald, paar dagen later zou ik ongesteld zijn en dat klopte ook. Daarna meteen aangeteld haha! Had ik niet verwacht zo snel zwanger! Alleen bij mij gaf het koperspiraaltje veel klachten, mijn hormonale klachten werden er door verergerd. Maarja dat wil niet zeggen dat dit bij iedereen zo is. En het grote voordeel blijft nog steeds dat het geen hormonen heeft, dus voor een eventuele zwangerschap wel fijner natuurlijk. Alleen spiraaltjes zetten ze pas vanaf 12 weken na de geboorte dacht ik. Wij hebben tussen de andere 3 kinderen toch met condooms gedaan en als we er weer aan toe waren lieten we ze weer in de kast haha. (Maar hier zit tussen de oudste 2 15 maanden en tussen de rest telkens ongeveer 2jr. Het is aan jou/jullie de keus wat het fijnst is/voelt om te doen. Succes met de zoektocht!
Happyfamily
2 jaar geleden
Ik heb voor mn zwangerschap een koperspiraal gehad, was er erg blij mee. Nu na de 1e geen anticonceptie (ja, condooms) . Nu de kleine 6 maand is, willen we voor een tweede gaan.
Verwijderd lid
2 jaar geleden
Reactie op Happyfamily
Ik heb voor mn zwangerschap een koperspiraal gehad, was er erg blij mee. Nu na de 1e geen anticonceptie (ja, condooms) . Nu de kleine 6 maand is, willen we voor een tweede gaan.
Dit. Maar dan met een hormoon spiraal. Het duurde bij mij 6 maandrn voor ik weer ongesteld werd en toen zijn we gelijk voor de tweede gegaan. Tour die tijd alleen condooms gebruikt. Na de tweede ga ik weer voor het hormoon spiraaltje. Altijd tevreden mee geweest.
Marlou90
2 jaar geleden
Bedankt allemaal voor het delen van jullie ervaring☺️ ik ga nu iig voor een spiraal, alleen nog even denken of ik met of zonder hormonen doe.