158 Reacties

2 jaar geleden

Mijn zoontje is nu 9 weken en ik heb 1 foto gedeeld met een smiley over zijn gezicht. Soms kriebelt het wel om foto's te delen (want "kijk hoe schattig"), maar vind dat niet eerlijk voor zijn toekomst. Als iemand anders een foto zou delen zonder het te vragen zou ik er niet mee kunne lachen. Via WhatsApp sturen we wel de hele tijd foto's

2 jaar geleden

Hele persoonlijke vraag, zou bij iedereen anders zijn. Ik zelf heb hier geen problemen mee, omdat ik zelf ook veel aanwezig ben op sociale media ook op het account van vrienden. Daarnaast ben ik ook een jonge mama dus misschien denk ik er daardoor lichter over. In mijn ogen zijn het tenslotte maar foto's. Er zullen vast mama's zijn die het er niet met me eens zijn en dat kan en mag natuurlijk. Je gaat hier wel veel verschillende antwoorden op krijgen gok ik.

2 jaar geleden

Ik zou er geen problemen hebben om zelf foto’s van mijn kind te delen op social media, maar dan wel op een privé account en ‘normale’ foto’s zegmaar. Als anderen foto’s zouden willen delen zou ik dat minder op prijs stellen, tenzij ze dat van tevoren vragen.

2 jaar geleden

Reactie op Tinkymom

Hele persoonlijke vraag, zou bij iedereen anders zijn. Ik zelf heb hier gee ...
ik sta er precies hetzelfde in. inmiddels al tientallen foto's gedeeld van onze trots 😍

2 jaar geleden

Zelf wilde ik die niet hebben en vooral niet op facebook. Op facebook staat 2 foto maar staat ze met de rug op bij de zee. Maar gezicht wil ik er niet op hebben. Blote foto's zou ik al helemaal niet willen. Mijn omgeven weet dat ik die niet wil op facebook en accepteren dit ook. Van begint wilde ik niks op facebook hebben ze kunnen tegenwoordig zoveel fotoshop ik vind het persoonlijk niks. Mijn volgende reden is dat haar vader en ik naar half jaar uit elkaar gingen. En hij niks met haar te maken wilden hebben en toen wel foto Viavia ging vragen.

2 jaar geleden

Ik vind dit geen probleem. Ik lees hier dat het niet eerlijk is voor de toekomst. Dat vind ik wel heel overdreven. Ik denk dat mijn kind er later echt totaal geen probleem mee heeft dat ik ooit (1 keer per half jaar ofzo) een foto heb geplaatst, omdat ik zo trots ben. Wat ik wel heel irritant vind zijn ouders die elke dag foto's plaatsen van hun kinderen.. En een foto delen met een smiley over het gezicht begrijp ik al helemaal niet.. waarom plaats je hem dan.

2 jaar geleden

Dit is inderdaad wel een interessant onderwerp, waar een ieder een eigen mening over heeft. Bij deze dus hoe ik er in sta 😄. Ik ben zelf erg van de social media, en deel regelmatig foto's. Ik ben nu zwanger van ons eerste kindje, en heb hier wel al over nagedacht. Ik wil zelf zeker af en toe wel foto's delen, maar inderdaad wel op mijn privé account - wat alleen zichtbaar is voor mensen die ik ken. Maar zou ik een keer een super leuke foto maken met kleding van een bepaald merk, zou ik er geen probleem mee hebben als dat merk de foto zou delen. Persoonlijk ben ik niet zo van de smileys over het gezicht plakken/hoofd er af knippen en dat soort acties. Dan denk ik; Als je niet wilt dat je kind online staat, deel dan niets (ieder zijn eigen keuze natuurlijk, maar dat is hoe ik er in sta) 🙈. Ik deel ook wel eens een foto met mijn nichtjes/kleintjes van vriendinnen, maar wel alleen met toestemming van de ouders. Dus ik hoop dat anderen dat ook bij mij zouden doen. Want eerlijk: onflatterende foto's hoeven van mij dan weer niet online, haha! Ben benieuwd wat jouw keuze uiteindelijk zou zijn! Mocht je blijven twijfelen, kun je inderdaad ook alleen de hoogtepunten delen. Beetje een tussenweg! 😊

2 jaar geleden

Onze dochter wordt niet herkenbaar gedeeld op social media. Wij hebben dat voor de geboorte al aangegeven aan vrienden en familie en iedereen houdt zich hier ook aan. Van mijn moeder en vriendinnen maak ik dan vaak ook een leuke foto met mijn dochter waar ze niet volledig in beeld is, zodat ze toch iets kunnen delen.

2 jaar geleden

Wij delen niks op social media. Uitsluitend op WhatsApp. Mijn man was er heel stellig in, wat ik eerst wel jammer vond, maar ik ben me in gaan lezen en begrijp het nu volledig en wil dus zelf ook niks delen. Ik heb van de geboorte bijvoorbeeld onze versierde tuin gedeeld en laatst een foto van haar voetjes, c'est tout :-)

2 jaar geleden

Nee ik wil het niet. Eenmaal op internet gaat er nooit meer vanaf. Ook als je account prive is, fotos komen op het net en daar kunnen heel veel mensen bij komen. Een onschuldige foto met kleding aan bij iemand op schoot, kan al worden gefotoshopt in een andere vieze setting en je kindje verdwijnt in een ander netwerk ( ik heb hiermee gewerkt dus vandaar) Daarbij vind ik dat het niet nodig is dit te delen met iedereen op social media. Ikzelf deel ook amper fotos. En ik vind dat je moet nadenken over de toekomst, ik zou het niet chill gevonden hebben als je mij vanaf baby af aan al op internet terug kan vinden en mij hele levensloop kunt zien.. en stel jouw kind wilt later een bepaalde functie doen waarbij herkenbaarheid niet handig is, dan kan die dat vergeten. Daarom, denk goed na, al denk je dat jouw fotos onschuldig zijn, dat is niet altijd het geval!

2 jaar geleden

Ikzelf ben 34 en zit sinds de brugklas al op social media. Al heel lang dus. Cu2 stond vol met foto's, erna Hyves etc. Ondertussen kan ik als ik mezelf google 1 foto terugvinden, geen info, alsof ik nergens digitaal besta. Misschien als je een superhacker bent oid? Ik deel dus wel op mijn priveaccount foto's. Maar niet heel vaak en indd foto's zonder naakt. Ikzelf denk dat het wel meevalt qua toekomst voor je kind 😅 Een foto met een smiley op het hoofd vind ik persoonlijk wel een dooddoener. Doe dan geen foto...

2 jaar geleden

Even een vraag tussendoor hoor; wat vinden jullie het grootste verschil tussen delen op een privéfacebook account of WhatsApp?

2 jaar geleden

Ik deel ze wel, maar heb alleen privé account met vrienden en famillie. En geen foto’s met zwemmen etc..

2 jaar geleden

Even een vraag tussendoor hoor; wat vinden jullie het grootste verschil tus ...
De vergrendeling van berichten. Op WhatsApp zijn ze encrypted, Facebook niet dus nog steeds openbaar :-)

2 jaar geleden

ik deel foto's van mn kleine man. prive en gewoon aangekleed. ik gooi ook geen naaktfoto's van mezelf op internet dus waarom wel van mn kind? trotse ooms en tantes en oma's hebben hem ook op sociaal media gezet. enige wat ik niet wil wat helaas wel gebeurd is dat mijn vader foto's ziet van mn zoon. maar ik weet ook dat ik het alleen tegen kan houden als ik geen foto's meer deel met mn broer en op social media zet.

2 jaar geleden

Ik ben niet van plan om mijn baby op instagram te plaatsen ookal ben ik daar wel erg actief! Vind het gewoon geen fijne gedachte dat haar gezichtje gescreenshot kan worden (ookal is het met goede bedoeling). Ik zal wel veel plaatsen waar je geen gezichtje op ziet. Daarnaast wil ik mensen om mij heen ook tegenhouden als ze fotos van mijn baby op social media willen plaatsen. Als ik dat als moeder al niet doe, dan hebben anderen dat recht ook niet. Nogmaals ookal is het met goede bedoeling! Maar helaas heeft niet iedereen op internet goede bedoelingen en wil mijn babytje beschermen daartegen💗

2 jaar geleden

Reactie op Annaghha

De vergrendeling van berichten. Op WhatsApp zijn ze encrypted, Facebook nie ...
Ja, dat wel. Maar als ik een foto stuur via whatsapp dan komt de foto automatisch in de telefoon bij diegene, bij afbeeldingen. Je weet dus uiteindelijk nooit wat er met al die foto's gebeurd en waar ze terecht komen..

2 jaar geleden

Ik heb veel internationale vrienden en mijn insta staat op privé. Ik ben best wel kieskeurig wie ik wel en niet toevoeg. Mijn dochter is nu 3 maanden en ik heb er 5 foto’s gezet. Deel wel meer via mijn verhaal omdat dat dan ook weer verdwijnt. (Al zal het vast nog wel ergens te vinden zijn). Ook mijn facebook is privé, maar heb daar heel veel vrienden van vroeger of mensen die ik via via ken. Eigenlijk zou ik het een keertje moeten uitzoeken, maar ik moet zeggen dat ik eigenlijk niks meer op facebook zet. Ik heb de geboorte aangekondigd door een foto van haar handje.

2 jaar geleden

Ja, dat wel. Maar als ik een foto stuur via whatsapp dan komt de foto autom ...
Ik heb dat zelf niet aanstaan. Je moet wel brute vrienden/familie hebben als zij dat gaan delen terwijl jij dat niet wenst. Wij hebben onze vrienden en familie hiervan op de hoogte gebracht :-)

2 jaar geleden

Reactie op Annaghha

Ik heb dat zelf niet aanstaan. Je moet wel brute vrienden/familie hebben al ...
Ja, maar ik bedoel het hoeft niet met opzet te gebeuren. Als ze een nieuwe telefoon krijgen en de foto's erop laten staan bijvoorbeeld. Ik wil niemand angst aanjagen hoor, maar ik vind whatsapp ook niet heilig.