109 Reacties

één jaar geleden

Ik zou zelf niet gaan als de GGD het afraadt, lijkt me het toch niet waard. Op Zanzibar heb je ook nog de malariamug, daarnaast is Zanzibar zelf zwaar overrated.

één jaar geleden

Reisbureau heeft natuurlijk een commercieel belang dus die zou ik niet zomaar vertrouwen wat dit betreft. GGD vind ik toch een wat betrouwbare bron.

één jaar geleden

Misschien wat kort door de bocht, maar.. Er zijn zat prachtige plekken waar er geen kans is op het zika virus. Ik snap niet waarom je een risico zou willen nemen. Het reisbureau en sociale media lijken we nou niet bepaald een goede bron van informatie als de ggd het afraadt..

één jaar geleden

Ik zou de ggd volgen. Wat het reisbureau of mensen op social media zeggen en doen zou voor mij niet meespelen. Misschien die reis over een aantal jaar met kind maken en nu nog even wat veiliger?

één jaar geleden

Ik zou het risico niet nemen. Genoeg andere plekken waar je heen kan

één jaar geleden

Toen we een paar maanden geleden voor vaccinaties bij de ggd waren kregen we een preek hoe we het in ons hoofd haalden om naar Afrika te gaan met onze dochter van 16 maanden. Net of daar geen kinderen wonen. Vroeg waarom ze zo reageerde ging het om een lange vliegreis... uhm. Heb dus niet echt een hoge pet op van de ggd. Wellicht kun je je aanmelden op een forum of Facebook van reizigers naar het land en hun ervaringen vragen. Veel succes met je keuze

één jaar geleden

Ik zou het niet doen, ik ben in de tropen van Thailand echt heel ziek geworden met een verdenking van Malaria. Had dit echt niet zwanger willen meemaken.

één jaar geleden

Ik zou het niet doen

één jaar geleden

Ik heb zelf een geplande vakantie afgezegd ivm Zika Virus. Ik zou die risico niet willen nemen. Er zijn altijd mensen die gaan dat klopt! Maar het verschilt hoe je er zelf in staat. Een vriendin van mij ging 2 jaar geleden wel (die zwanger was) en liep de hele dag met van die muggenspray, achteraf vond ze het niet zo chill

één jaar geleden

Ik ben een aantal keer op een eiland van Malediven geweest en ik zou het zwanger ook gedaan hebben. Ik vind het fijn dat er adviezen zijn, alleen ik vind ook dat sinds de afgelopen jaren als je zwanger bent bijna niks meer mag en er word steeds meer afgeraden. Doen wat goed voelt en veilig voor jullie

één jaar geleden

Landen in Afrika laten daar is het indd niet erg veilig ik ben nu in Bali aangezien daar al jaren geen zika gevallen meer zijn

één jaar geleden

Ik sta in zo'n geval toch voor 'better safe than sorry'.. De kans is heeeel klein dat er effectief wat gebeurt, maar als er toch iets zou gebeuren en er scheelt uiteindelijk iets met het kindje, vergeef je het jezelf nooit. Genoeg andere leuke plekken om dan nog een laatste keer met z'n tweetjes op vakantie te gaan waar je dat risico alvast niet hebt.

één jaar geleden

Toevallig had ik dezelfde vraag in december. Wilde heel graag nog voor de bevalling naar Seychellen mauritius of malediven en twijfelde enorm. Uiteindelijk zijn we in een medische molen belandt ivm complicaties en ben ik heel blij dat ik op dat moment niet op zo’n remote eiland zat..

één jaar geleden

Ik ben een aantal keer op een eiland van Malediven geweest en ik zou het zw ...
Ik heb het nog eens even opgezocht en ik wist helemaal niet dat het zo gevaarlijk voor je kindje kon zijn. Ik zou idd het risico zeker niet nemen en een ander leuk land op zoeken.

één jaar geleden

Ik snap niet waarom je nou daar naar toe zou gaan als je zwanger bent.🙈

één jaar geleden

Ik sta heel nuchter in een zwangerschap en maak mij weinig zorgen. Maar een land met recente zika meldingen zou ik toch echt vermijden in mijn zwangerschap.

VRIEND

één jaar geleden

Je zegt het al GGD en op websites wordt het afgeraden. Het reisbureau heeft een commercieel belang om het jou wel aan te raden.. eigenlijk heb je je eigen antwoord al☺️. Van mij zij je niet horen ‘lekker gaan’! Het Zika virus is te serieus voor de gevolgen voor het kind.

VRIEND

één jaar geleden

Reactie op DeniseD

Je zegt het al GGD en op websites wordt het afgeraden. Het reisbureau heeft ...
Naast Zika. Stel er gebeurd iets. Volgens mij heb je niet een fijn ziekenhuis met gynaecoloog zo voor de hand op die plekken. Denk er gewoon aan dat je naar een veilige plek gaat, voor je kindje.

één jaar geleden

Is gewoon een risico wat jij zelf wel of niet wilt nemen hè. Daar hoef je het forum op zich niet voor op. Je hebt de instanties die er verstand van hebben al benaderd maar die hebben volgens mij niet het antwoord gegeven waar je op hoopte. Ik zou het zelf absoluut niet doen, waarom zou je dat risico lopen om ziek te worden, iets op te lopen, of ergens terecht te komen waar je geen goede zorg kunt krijgen mocht het nodig zijn met alle zorgen van dien 🤷‍♀️

één jaar geleden

Ik ben ook tijdens m’n zwangerschap week 20 naar Tanzania en Zanzibar geweest geen mug gezien wel preventief tabletten geslikt. Nog lekker doen en van genieten zou ik zeggen!!