14 Reacties

4 jaar geleden

Geen tips?

4 jaar geleden

Ik heb ook bekkenpijn, bovenbenen,liezen,onderrug en billen zelfs Echt vreselijk, wat bij mij beetje helpt met liggen is op mijn zij met een kussen tussen me benen.

4 jaar geleden

Ik heb ook bekkenpijn, bovenbenen,liezen,onderrug en billen zelfs Echt vres ...
Thanks! Ga ik vannacht eens proberen:)

4 jaar geleden

Bij mij helpt het om op me rug te liggen beetje hoger en dan een kussen onder me benen dat verlicht de druk. Succes lijkt me heel naar zo vroeg last te hebben.

4 jaar geleden

Bij m'n eerste had ik er niet zoveel last van/ pas later in de zwangerschap. Ik had me vooral na de bevalling vergaloppeert. Te snel weer te lang stuk gelopen. Flink last van gehad. Bij de tweede kwam het al eerder. Onderrug, schaamstreek vooral savonds/ snachts als ik ben lag pijn en ongemak. Draaien in bed was hopeloos. Overdag startpijn bij bewegen. Er zijn wel oefeningen/ punten waar je op moet letten tijdens bewegen om het wat draaglijker te maken. Snachts had ik overal kussens. Tussen de benen, achter de rug, onder de buik. Nu zwanger van de derde, ik heb me voorgenomen om eerder aan de bel te trekken bij de verloskundige en dan te starten met fysio, mocht ik er last van krijgen.. Maar het is ellendig genoeg, luister goed naar je lichaam en trek aan de bel (dat heb ik niet echt gedaan en ik kan uit ervaring spreken dat het toch beter is om wel te doen haha)

4 jaar geleden

Herkenbaar! Hier mn 2e zwangerschap al klachten na 8!!!! Weken. Halverwege gestopt met werken. Nu de derde zwangerschap pas 6 weken en ik voel het al rommelen..... geen tips. Oefeningen vd fysio doen en op een skippybal zitten om je bekkenbodemspieren steviger te maken...

4 jaar geleden

Ik ben 13 weken en sinds een week kan ik amper slapen nog. Het begon met een beetje beurse heupen tijdens slapen maar nu uitstraling naar mn bovenbenen. En mn stuitje en billen zijn beurs. Ik weet me geen raad meer. Met zo'n kussen tussen mn benen voel ik het nog en bovendien rol ik steeds op mn rug van dat kussen af. 😭😭

4 jaar geleden

Ik heb heel veel gehad aan mijn bekken fysiotherapeute. Door het weken van de spieren om je gewrichten kan ook je stuitje scheef gaan staan, de fysio kan m recht zetten (klinkt pijnlijker dan dat het is), dat is echt een verademing.. ik kon persoonlijk niet slapen met t Voedingskussens, wel met een gewoon kussen tussen Mn benen.. voor het slapen een warm bad of douche nemen hielp ook wel😊

4 jaar geleden

Bij mijn eerste zwangerschap kreeg ik de klachten die je beschrijft rond de 10 weken zwanger. Mijn zoon is nu 1,5 jaar en ik kamp nog met klachten. Neem het echt serieus en ga naar een bekkenfysio of mensendieck die gespecialiseerd is in zwangeren. Zij kunnen je oefeningen en tips geven gericht op jou situatie/klachten. Heb je al zo’n lang voedingskussen? Deze had ik aangeschaft voor het slapen, erg fijn.

4 jaar geleden

Wat vervelend zeg.. ik zou inderdaad naar een geregistreerd bekkenfysiotherapeut (niet naar een bekken therapeut) gaan.

4 jaar geleden

Bij mijn eerste zwangerschap kreeg ik de klachten die je beschrijft rond de ...
Ik heb inmiddels zon voedingskussen! Moet er nog een beetje aan wennen, maar merk dat ik overdag nog steeds last heb.. nachten gaan wel echt beter, op de krampen van een volle blaas na😅

4 jaar geleden

Reactie op jsg

Ik heb inmiddels zon voedingskussen! Moet er nog een beetje aan wennen, maa ...
Mooi dat de nachten al wat beter gaat. Weet niet of het voor je mogelijk is om overdag wat meer rust te pakken. Door soms toch even te gaan liggen.

4 jaar geleden

Mooi dat de nachten al wat beter gaat. Weet niet of het voor je mogelijk i ...
Moeizaam.. doe al wel Mn best dr voor, maar moet Mn honden twee keer per dag toch wel stuk laten lopen en heb ambulant werk dus steeds in en uit de auto stappen.. Maar hoop dat fysio goede tips heeft! Daar ga ik volgende week starten:)

4 jaar geleden

Hier bekkeninstabiliteit sinds week 8 van de zwangerschap. Sinds week 10 bij de bekkenfysio, ik zwem elke week even en draag een bekkenband. ‘S nachts slaap ik met een Voedingskussen tussen mijn benen en verder doe ik heel rustig aan!