6 Reacties

één jaar geleden

Ik had al last van m’n bekken voor de zwangerschap. Ik heb toen bijna een jaar bij een bekkenfysio gelopen en toen was ik er vanaf (paar maanden later was ik zwanger en vanaf 8 weken zwangerschap weer last, maar ja). Mij hielp het om de oefeningen op vaste tijden te doen. Dus bijvoorbeeld dat aanspannen als je tandenpoetst in de ochtend en avond en dan nog als je je boterham eet. Of juist koppelen aan verzorgingsmomenten voor de kindje. Ik herken overigens je moeite met het consequent volhouden van die oefeningen hoor. Maar bovenstaand hielp voor mij enigszins. En het niet te streng zijn als het dan toch een keertje niet lukte. Voorheen had ik dan het gevoel dat ik toch al gefaald had. Nu probeer ik te denken ‘elke keer dat ik de oefening doe, is goed’. Waardoor een keer vergeten niet gelijk aanvoelt alsof ik het niet consequent kan volhouden

één jaar geleden

Mijn bekkenbodem was juist te aangespannen/strak na de bevalling. Hierdoor verloor ik urine, omdat er geen knijp ruimte meer was. Ik moest juist bewust oefenen om te ontspannen. Dit deed ik inderdaad op vaste momenten. Onder de douche, tijdens het eten, na het plassen. Zo heb je continu momenten waarin je even een paar oefeningen kan doen.

één jaar geleden

Tnx voor jullie antwoorden, lastig is dat ik het alleen voelt als ik lig dus tijdens tanden poetsen of dergelijke lukt al helemaal niet, misschien ook omdat ik 5 weken geleden bevallen bent? Of lukt te het bij jullie wel?

één jaar geleden

Ik heb het niet zo erg als jij maar herken wel dat het echt lang duurt voor het volledig herstelt. Deze folder van de vereniging voor bekkenfysiotherapie heeft mij geholpen om een beetje te begrijpen wat er gebeurt en wat je kan doen. Op dit moment (tussen 2 en 6 weken na de bevalling) is de kracht in je bekkenbodemspieren nog altijd minder dan de helft van wat je voor je zwangerschap had! Hier vind je hem: https://nvfb.kngf.nl/binaries/content/assets/bi/bi-nvfb/onbeveiligd/producten/folders/2021/tijdlijn-herstel-bekken-na-bevalling.pdf Ik heb zelf altijd veel hardgelopen en na mijn eerste zwangerschap merkte ik dat het echt tijd kostte dat herstel. In de eerste maanden dat ik weer rende (3 mnd postpartum, is aan de vroege kant) moest ik altijd vlak voor het rennen plassen anders had ik urineverlies, maar na een maand of 8-9 hoefde dat niet meer en 1 jaar pp heb ik een marathon gelopen zonder problemen of onderweg moeten plassen :) Nu ben ik donderdag 4 mnd postpartum van nummer 2 en ga weer starten. Ben heel benieuwd, maar weet dat het nog niet volledig hersteld is hier.

één jaar geleden

Ik was vandaag bij de bekkenfysio en hij vertelde mij dat het volledige herstel van je bekkenbodem 300-500 dagen duurt. Dus kun je nagaan hoe langzaam dat is! Dus geduld is het beste advies en het komt echt wel goed!

één jaar geleden

Ik zie dat je pas een maand geleden bevallen bent. Geef het tijd! Echt waar.