6 Reacties

4 jaar geleden

Wordt dat niet standaard bij je gynaecoloog getest?

4 jaar geleden

Onderzoek word niet gedaan als je zwanger bent.

4 jaar geleden

Even van de site geplukt.. 6. Ik ben zwanger. Is het schadelijk om een uitstrijkje te laten maken? Nee, een uitstrijkje is niet schadelijk. Maar u kunt het uitstrijkje het beste minstens een half jaar na de bevalling laten maken. Tijdens de zwangerschap kunnen uw cellen niet goed beoordeeld worden. U kunt bij de screeningsorganisatie in uw regio aangeven dat u later mee wilt doen door uw bevallingsdatum op te geven. U krijgt dan vanzelf weer een uitnodiging.  Ik herinner me dat dit ook in de info in de envelop staat.

4 jaar geleden

Ik moest de test na 6 mnd nogmaals doen, alleen bleek ik toen zwanger. Je kunt online aangeven dat je zwanger bent, omdat de test dan niet geheel juist is. Dan geef je je uitgerekende datum door en krijg je 6 maand daarna een nieuwe oproep :)

4 jaar geleden

Mij is door de gynaecoloog verteld dat dit niet gedaan wordt tijdens de zwangerschap. Ik word ook 30 dit jaar en daarom begon ze er over.

4 jaar geleden

Dankjewel voor jullie reacties. In de brief staat inderdaad dat mocht je uitstel willen ivm zwangerschap je dit mag aanvragen. Hoe het staat omschreven ben ik er vanuit gegaan dat dit een keuze is die jezelf kan maken. Ik zal een bellen met de huisarts hierover. Thanks voor het mee denken en de tips. 😊