8 Reacties

4 jaar geleden

Hi Suzan, Wat vervelend dat je deze ervaring hebt. Wat ontzettend knap dat je zoveel bent afgevallen. Betreft het doorgaan met afvallen tijdens de zwangerschap weet ik dat de verloskundige in het ziekenhuis heel duidelijk was dat dit niet de tijd is om af te vallen omdat er dan afvalstoffen vrijkomen die niet goed zijn voor het kindje. Ik denk dat je de draad het beste op kan pakken na de zwangerschap. Zorg dat je nu genoeg calorieën binnenkrijgt maar je hoeft ook niet te eten voor twee, dat is ook een fabel. 300 calorieën meer per dag is prima.

4 jaar geleden

Dankje voor je reactie! Dit wist ik nog niet! Ik kom sinds begin maart 2 ker per week bij een Afslankstudio. Hier sport ik (powerfit, oefeningen in een warmtecabine 2 keer p/w een half uur) en wordt ik begeleid met het dieet. Nu wist ik al dat ik bij zwangerschap moet stoppen met de supplementen, dus daar ben ik inmiddels mee gestopt. Daarnaast merk ik zelf al dat ik nu niet genoeg heb aan de voeding, dus dat heb ik zelf al wat uitgebreid en aangepast. Ik weet dat ze bij een van de andere cliënten daar die net zwanger is, als doel hebben gesteld om op gewicht te blijven en niet verder af te vallen. Zou dat dan wel voldoende zijn, of zit je dan nog steeds met die gifstoffen?

4 jaar geleden

Stoppen met afvallen. Er zijn ongezonde stoffen die vrijkomen uit het opgeslagen vet en de placenta passeren, waardoor er ongezond hoge concentraties in het kindje kunnen ontstaan. En de warmtecabine, let je erop dat je lichaamstemperatuur onder de 38,5 graden blijft? Kunstmatige koorts is ook niet zo goed voor het kindje. Zelf ben ik helaas wel afgevallen tot week 23.. pas toen werd de zwangerschap ontdekt, ik had ook niet in de gaten dat ik afviel. Inmiddels heb ik mijn kcal inname bijna verdubbeld en kom nog steeds niet aan. Deze week heb ik weer 300kcal toegevoegd aan mijn dagelijkse gemiddelde inname. Ik voeg de calorieën toe vanuit zuivel, noten, volkoren producten en vlees. Al met al ben ik 15 kilo lichter dan in oktober (laatste keer dat ik op een weegschaal stond tot bij de verloskundige). En met 32 weken weegt de zwangerschap een slordige 5 kilo. Die wel op de weegschaal als mijn gewicht gelden, maar die niet meer aan mij vastzitten. De verloskundige zint het maar niks dat ik niet aankom en eigenlijk, ik baal er ook van omdat ik weet dat ik iig zwaarder zou moeten worden wat het kindje en de zwangerschap wegen. Ik val dus eigenlijk nog steeds langzaam af..op inmiddels een schokkende 3400kcal. Sinds vandaag 3700 kcal. Waar ik in september vorig jaar nog aankwam van 1800kcal..

4 jaar geleden

Dankje voor je reactie! Dit wist ik nog niet! Ik kom sinds begin maart 2 ke ...
In principe mag je gewoon sporten in de cabines. Ik deed dit ook. Zij weten er genoeg van af! Ik ben nu even gestopt omdat ik zo ziek, zwak en misselijk was. Supplementen idd stoppen en “normaal” eten dus niet volgens je schema. Weer alle light producten omzetten naar “normale” producten. Dat is wel echt belangrijk. 1e trimester hoef je ook niks aan te komen voor je kindje, 2e maar 250 tot 300gr dus dat is ook niet schrikbarend veel.

4 jaar geleden

Dankjewel voor jullie reacties! Hier kan ik wel wat mee, ik ga mijn voeding aanpassen! Alles voor ons kindje toch.. Kilo's lossen we volgend jaar maar verder op 😅

4 jaar geleden

In principe mag je gewoon sporten in de cabines. Ik deed dit ook. Zij weten ...
Bedoel je 2e trimester maar 250 tot 300 gram aankomen?

4 jaar geleden

Nee Linda, meer eten op een dag. Volgens mij zoiets of tot 400 kcal. Een extra boterham of yoghurt etc.

4 jaar geleden

Nee Linda, meer eten op een dag. Volgens mij zoiets of tot 400 kcal. Een ex ...
Ooh haha oke 😊