60 Reacties

2 jaar geleden

Hulp vragen dus je familie er bij betrekken. Het heeft geen zin om mooi weer te spelen en daar maak je het jezelf alleen moeilijk mee. Moet zeggen dat ik dacht dat het zou gaan om een rommeltje in huis (dan zou ik denken dikke schijt en iedereen die er een opmerking overmaakt mag het opruimen als die het wilt) maar bij jou speelt er duidelijk meer. Dus vraag om hulp.

2 jaar geleden

Waarom heb je liever geen poetshulp? Want dat is juist erg fijn! En waarom weigert je dochter? Ze ziet toch dat je de hulp hard kan gebruiken?

2 jaar geleden

Je huis is vaak een spiegel van hoe het met je gaat en hoe je je voelt. Is je huis dan weer opgeruimd en schoon? Dan voel je jezelf daarna ook beter. Probeer daarom toch stappen te nemen om je huis op orde te krijgen. Klinkt bij jou ook als veel halve projecten, als dat niet af raakt stapelt het zich op. Een aantal klussen kan zonder veel vakmanschap opgepakt worden. Ik denk toch wel aan een poetshulp. Strijd met je man / dochter heeft geen zin, dus je moet het zelf oplossen. Is er niemand in je netwerk die je om hulp kan vragen? Ik weet niet zeker of je in Belgie woont maar mogelijk kan de mutualiteit helpen? Sterkte met alles! 😘

2 jaar geleden

Niet om het een of ander😅 maar je hebt de situatie zelf in de hand. Ik snap überhaupt niet waarom je dan nog samen bent met je kerel. Als je geen hulp van buiten af wilt ontvangen zou je toch echt zelf je handen uit de mouwen moeten steken. Die gordijnen in de was is geen moeite. Wat betreft je dochter, sinds wanneer zijn die baas in huis? Onder jouw dak, jouw regels. Uiteraard is het niet de bedoeling dat die het hele huishouden voor je gaan doen. Ik ben tot aan mijn bevalling gewoon door gegaan met alles heb een dag voor de bevalling nog de hele tuin om gespit (ook met bekkeninstabiliteit). Evt hulp zoeken bij fam is geen schande! Zolang jij zelf maar helpt, ookal zijn het kleine dingen.

2 jaar geleden

Misschien John Williams inschakelen! Nee, alle gekheid op een stokje, wat een vervelende situatie. Ik zou een plan maken samen met je man of met iemand anders: welke dingen kunnen en/of moeten echt gebeuren voor de baby komt? Hoeveel tijd kosten die dingen en wanneer kunnen ze gedaan worden? Wat is er nodig om die dingen te doen en wie kan erbij helpen? Alle dingen die niet meer gaan lukken voor de baby komt: probeer je er niet aan te storen. Maak het huis verder netjes en schoon zodat het toch prettig aanvoelt. Daarnaast: willen jullie nog aan de huwelijksproblemen werken? Dan misschien samen in therapie.

2 jaar geleden

Reactie op LindaK86

Waarom heb je liever geen poetshulp? Want dat is juist erg fijn! En waarom ...
Mijn dochter van 18 schaamt zich voor het huis zij vertikt het om mij te helpen omdat ze niet wilt dat mijn ouders, broers en zussen mij komen bezoeken. Zij wilt niet helpen, zit achter haar iphone heel de nacht en in de dag slaapt ze.

2 jaar geleden

Je zou bij de gemeente misschien kunnen informeren voor een poetshulp. Maar dan heb je ook een klushulp nodig... want een poetshulp gaat niet kunnen behangen denk ik😅 en ik vind je dochter echt brutaal.. ik had dat echt niet moeten doen op welke leeftijd dan ook dan was mij per direct de deur gewezen.

2 jaar geleden

Nu is het tijd om hard te zijn wees strenger tegen je gezin, laat ze niet over je heen lopen. Pak de iPhone af van je dochter en zeg haar dat ze die pas terug krijgt als ze haar taken heeft gedaan. Als ze je nu niet respecteren zullen ze dat nooit doen. Jij bent 37 weken zwanger je bent nu hoogzwanger je hoort niet hierom druk te maken. Maak regels in huis laat zien wie de baas is want jij bent de vrouw des huizes.

2 jaar geleden

Reactie op Sweetsweet

Nu is het tijd om hard te zijn wees strenger tegen je gezin, laat ze niet o ...
Precies dit!! Iedereen handen uit de mouwen en wel nu. Schoonmaakster bellen die de komende dagen komt helpen en klusjesmannen inschakelen voor de klussen. Oh en die kerel? Sorry maar die had bij mij de deur uit gemogen. Wil hij er wel iets aan doen dan mag hij VANDAAG NOG starten met klussen. Kom op nou, wat een onzin allemaal je bent 37 weken zwanger! Iemand zei hoe je huis eruit ziet zo voel je je en daar geloof ik ook in. Kan me niet voorstellen dat jij heel veel rust in je lichaam hebt. Schop eens tegen wat schenen (met name je oudste dochter en man) en laat ze zien dat het menens is.

2 jaar geleden

Je dochter haar telefoon afpakken en goed verbergen WiFi uit de stopcontact halen en verbergen televisies wegdoen, SCHOONMAKEN. En ook dit keer heel streng zijn en nu is het KLAAR. jouw kinderen zijn oud genoeg om te helpen. Je hebt serieuze problemen met de huwelijk dan is het klaar, scheiden. Bel je ouders!! Zeg dat je man al een week bij je gezin weg is en jullie in de steek heeft gelaten. Hallo? Er moet werk verricht worden sta op doe iets. Het komt niet uit de lucht vallen ofzo?? Snel hup aan de bak en vraag je ouders om hulp. En jouw dochter is te verwend. Je moet streng zijn anders gaan ze echt niks doen

2 jaar geleden

Een half afgebroken keuken ga je waarschijnlijk niet meer redden voor je verlof, maar misschien kan je een kamerscherm neerzetten for the time being. Laat het glas vervangen door een bedrijf. Je man kan prima morgen een pot verf halen en de woonkamer schilderen. De tuin kunnen jij en je dochter doen. De gang kan je man ook nog wel even behangen. Kom op, handen uit de mouwen. Als je de grote klussen hebt gedaan hoef je alleen nog maar een beetje te boenen in huis, dweilen/stoffen etc. Dat is denk ik wel te overzien. Als je nu op staat en begint, ben je vanavond al een heel stuk verder dan nu. Het is je huis! De plek waar je je het fijnst moet voelen! Dat verdient toch wel tijd en aandacht?

2 jaar geleden

Ik sluit me aan bij de vele reacties hier.. maar even 1 ding.. je bent al 37 weken zwanger en dit is nooit eerder in je opgekomen? Begrijp niet zo heel goed dat het zo hard mis heeft kunnen gaan terwijl je al zover zwanger bent.. kom op! Even doorpakken nu! Ook voor je andere 3 kindjes!

2 jaar geleden

Reactie op Fati78

Mijn dochter van 18 schaamt zich voor het huis zij vertikt het om mij te h ...
Dat ze zich schaamt voor het huis is ook haar aandeel toch? Ze is 'volwassen', time to act like it! En zij wilt iets niet? Het is toch jou huis? In haar eigen huis mag ze eisen stellen, nu niet. Persoonlijk was ik ook echt gestopt met haar voeden en kleren wassen als ze het allemaal zo goed weet 😂. Maar anyway, hulp van buitenaf of familie lijkt me toch echt de enige optie. Alle schaamte voorbij, het is voor een goed doel. Je kleine en de andere kids moeten opgroeien in een veilig huis. Jij moet 'thuis' kunnen zijn, in een fijne plek. Dat je man je in zo'n plek laat zitten en vertrekt is absurd. Niet man waardig als je het mij vraagt. Kom op meissie, zoek hulp en schouders eronder! En pak je dochter eens aan. Je verdient beter!

2 jaar geleden

Ik zou je oudste dochter haar eigen dingen laten doen, niets meer van haar doen en al haar zooi op haar kamer leggen. Ohhh en zet de wifi thuis lekker uit en betaal haar telefoon ook niet (mocht je dat nog doen) Eten? Alleen voor de jongere kinderen en jezelf. Geloof me dat is geen verwaarlozing van je oudste. Ik moest vroeger gewoon meehelpen in het huishouden, vaste taken en nooit bij me opgekomen om dat niet te doen. Balen dat je in deze situatie bent beland en je zal het voor de baby miss niet allemaal rondkrijgen maar probeer familie/vrienden te vragen te helpen waar kan.

2 jaar geleden

Ik weet niet of je in de buurt woont maar zo wel dan zou ik je ook wel willen helpen hoor!

2 jaar geleden

Neem een huishoudhulp. de schaamte is groter als mensen op bezoek komen en je huis zo treffen. De huishoudhulp komt niet omdat ze denkt dat alles brandschoon is.

2 jaar geleden

Regel een poetshulp, tip: helpling. Regel een klusser, tip: werkspot. Je dochter is een kreng, ze wil niet dat je familie op bezoek komt?! Dat bepaal jij, niet zij!! Ik zou haar voor de keuze stellen: of je gaat je gedragen (incl minder op je telefoon) en je helpt in het huishouden, of je gaat per direct bij je vader wonen. En heb dan vuilniszakken klaarstaan om haar spullen in te doen en buiten de deur te zetten. Sleutel afpakken en succes met je leven. Wil ze terug, dan zal ze moeten meehelpen (en haar telefoon zelf betalen). En praat met je familie, is er niet een familielid waarmee je close bent? Echt, je zult verbaasd staan dat ze je willen helpen!

2 jaar geleden

Voor je 18 jarige dochter. Zeg dat ze dr kamer of spullen moet opruimen doet ze t niet alles in een vuilnis zak wa je tegen komt en op zolder of ergens waar ze niet bij kan ik ben nu 20 en mn moeder deed dit bij mij ook want ik deed ook niks nou t heeft geholpen!

2 jaar geleden

Reactie op Chayenne12122000

Voor je 18 jarige dochter. Zeg dat ze dr kamer of spullen moet opruimen doe ...
Ze zij niks ze deed t gwn als ik uit sghool kwam was mn kamer olgeruimd had ze alles in vuilnis zakken gedaan k had gen elke dag een set kleren die k aan kon nou na 2 weken heb ik tog mn kamer maar netjes schoon gemaakt en mocht ik mn spullen terug. T klinkt hard maar het werkte wel. Ze is 18 dus verantwoordelijkheid moet er al een beetje zijn en zeker als mama zwanger is

2 jaar geleden

Reactie op Sab2020

Ik weet niet of je in de buurt woont maar zo wel dan zou ik je ook wel will ...
Wat lief!🤗