19 Reacties

4 jaar geleden

Ja zeker! Ik sport nog zeker 3 dagen in de week en probeer het 4 keer. Kracht training en spinning馃榿

4 jaar geleden

Ik heb tot 29 weken mijn reguliere sport gedaan (veel cardio achtige dingen). Laatste weken zwakte dat wel af naar 1 x per week. Vanaf 29 weken mijn abbo bevroren en een rittenkaart zwangerschapszwemmen gekocht. Dat is laag niveau maar wel fijne beweging. Verder gewoon iedere dag lopen of fietsen, dus geen high intensity maar wel in beweging blijven.

4 jaar geleden

Ik heb altijd intensief gefitnesst maar door extreme vermoeidheid doe ik dus niks meer helaas. Na de zwangerschap maar weer oppakken.

4 jaar geleden

Hier 25 weken, wandel dagelijks 1-2uur met de hond en doe 1x per week krachttraining (Squats, deadlift, dippen, bankdrukken, dat soort dingen). Plan was vaker te gaan fitnessen, maar na een fikse ochtendwandeling vind m'n lichaam het wel weer leuk geweest (we zijn nog veel aan het klussen in huis ook). Denk echt dat het per vrouw/per week/per dag verschilt tot hoelang je door kunt gaan. Heb laatst gezwommen bijvoorbeeld en vond het verschrikkelijk, zo naar aan m'n buik. Qua aanpassingen: ik doe geen actieve buikspieroefeningen en werk niet boven m'n schouders. Springen en zo vind ik niet lekker meer en verder voel ik gewoon wat nog prettig is. Er is nog steeds een stijgende lijn in de gewichten die ik gebruik.

4 jaar geleden

Hier 25 weken, wandel dagelijks 1-2uur met de hond en doe 1x per week krach ...
Is er een reden dat jij niet boven je schouders werkt? Ik las laatst dat als je verder bent de baby dan in de knel komt met de navelstreng? Heb er te weinig verstand van.. Ik doe aan zumba, maar daar moet je wel regelmatig met je armen omhoog. Let in ieder geval op het springen en de buikspieren.

4 jaar geleden

Ik ben 22+4 en ga nog 3-4 keer per week crossfitten (4-6 voordien), buikspieren niet meer, van vroedvrouw mag ik tot week 24 lopen (springen reken ik hierbij) en gynaecoloog zei me vorige week dat zwaar squatten enzo ook gerust nog mag, dat ik dat rond week 30 wel zal beginnen voelen als het niet meer mag. Ik ga dus nog redelijk voluit, maar als ik dat goed voorheb, weet je wel wat ik nog doe cmarteel馃構

4 jaar geleden

Hier tm 36 weken gecrossfit! En toen werd de overgang van grondoefening naar staande oefening een oefening op zich en vond ik t mooi geweest 馃槄 Vrij snel gestopt met rechte buikspieroefeningen, langzaam afgebouwd met gewichten. En opgelet met bekken recht houden. Heb wel tot laat nog oefeningen boven m鈥檔 schouder gedaan, sterker nog, door de pushpress draaide ie met 30 weken van stuit naar hoofdligging 馃槃馃挭馃徎 Nu doe ik alleen nog yoga, wat mij betreft tot de bevalling.

4 jaar geleden

Reactie op Clair

Is er een reden dat jij niet boven je schouders werkt? Ik las laatst dat al ...
Ja, dat van die navelstreng zei mijn trainer inderdaad ook, als je verder bent dat het dan beter is niet meer te doen. Zelf ben ik vrij vroeg gestopt met bijv. optrekken omdat het rekken van m'n buik vervelend voelde.

4 jaar geleden

Ja, dat van die navelstreng zei mijn trainer inderdaad ook, als je verder b ...
Goed te weten! Thnx

4 jaar geleden

Reactie op Krizz

Hier tm 36 weken gecrossfit! En toen werd de overgang van grondoefening naa ...
Wat bedoel je met 'opletten met bekken recht houden'?

4 jaar geleden

Reactie op NeleD

Wat bedoel je met 'opletten met bekken recht houden'?
Dat ze adviseren om geen oefeningen te doen waarbij je je bekken niet recht houdt. Heeft te maken met risico op bekkeninstabiliteit. Denk bv aan oefeningen waarbij je moet springen, zoals jumping lunges.

4 jaar geleden

Reactie op NeleD

Ik ben 22+4 en ga nog 3-4 keer per week crossfitten (4-6 voordien), buikspi ...
Haha ja weet inderdaad wel wat jij allemaal doet 馃槉 Ik neem ook nog altijd mijn 'normale' gewichten in de CrossFit en dat lukt momenteel nog. Ga wel voluit, maar als het iets trager is dan anders, dan is het maar zo.

4 jaar geleden

Ik deed pole fitness, en ben rond de 18de week gestopt. Veel oefeningen die niet zo goed waren voor mijn rug (ik was duidelijk minder flexibel) en bekken, en mijn buik begon echt in de weg te zitten tijdens oefeningen aan de paal zelf. Tijdens bepaalde oefeningen moet je veel buigen of met je buik helemaal tegen de paal. Zelfs toen ik nog niet echt een duidelijk buikje had, voelde dat oncomfortabel. Gezien ik geen zin had om de helft van de les aan de kant te staan, heb ik de lessen maar on hold gezet. Raakte er toch alleen maar gefrustreerd van dat ik niet meer alles kon meedoen. Zou graag nog iets actief doen, maar ben het type niet om op mezelf dingen te gaan doen en dat vol te houden.

4 jaar geleden

Wauw ik ben echt lui馃槄... met 2 kids en een in de maak . Mijn werk en uiteraard mijn man( arme vent komt altijd op de laatste plaats) Daarnaast nog het huishouden en onze hond.. Ben al blij dat ik nog leef aan het einde van de dag馃槄馃槄馃槄

4 jaar geleden

Nu 22 weken. Ik deed pilates, maar sinds week 14 geswitcht naar 1x in de week vinyasa yoga en 2x in de week baantjes zwemmen. Voelt goed! Komende tijd ook 4x zwangerschapsyoga. Is helaas niet wekelijks in de buurt, alleen eenmalig als blok van 4.

4 jaar geleden

Ik heb mijn vorige zwangerschap gedanst (hiphop) tot 31 weken; wel steeds goed geluisterd naar mijn lichaam over wat kon en niet. Zo actief mogelijk blijven, zonder je te forceren is het best, zei mijn gyneacoloog :)

4 jaar geleden

Ik ben altijd blijven lopen. Ik had daar enorm veel aan. Lekker tussen de bomen, hoofdje leegmaken. Baby zat lekker veilig in de buik. Dat ben ik blijven dan tot een week of twee voor de bevalling, dan ging ik wandelen. (6 weken na de bevalling ook weer lopen. Dochter liep mee, zoontje in de (stevige) buggy. ZALIG! 馃槉 Nu gaan we met zijn drie毛n lopen. (En als er een derde komt (hopelijk馃), kan ook die weer mee in de buik en dan in de buggy hehe.) )

4 jaar geleden

Ik ben blijven sporten tot dag van bevalling (mom in balance, rustig in sportschool,yoga en wandelen). Verloskundige heeft altijd gezegd dat dit alleen maar goed is en ik ben ervan overtuigd dat dit heeft bijgedragen aan een soepele zwangerschap en zeer vlot herstel nadien

4 jaar geleden

Ik heb tot 38 weken op zwangerschap zwemmen gezeten. Nu was mijn kaart op dus vond ik het wel prima. De laatste keren vond ik het wel zwaarder worden maar daar hielden ze rekening mee