26 Reacties

één jaar geleden

Eigenlijk wordt het sowieso afgeraden om bezig te zijn met afvallen tijdens de borstvoeding periode. Je verbruikt al veel meer en je lichaam heeft gewoon alles nodig. Eigenlijk elke lactatiekundige zal je afraden actief af te gaan vallen tijdens borstvoeding.

één jaar geleden

Reactie op enenem

Eigenlijk wordt het sowieso afgeraden om bezig te zijn met afvallen tijdens ...
Dit was eigenlijk niet echt waar ik om vroeg, maar goed. Mijn lactatiedeskundige raadt het niet perse af, zolang het maar op een verantwoorde manier gebeurt en je niet gaat crashdiëten.

één jaar geleden

Reactie op enenem

Eigenlijk wordt het sowieso afgeraden om bezig te zijn met afvallen tijdens ...
Dit klopt niet. Je mag gewoon afvallen als je borstvoeding geeft. Crash dieeten worden wel afgeraden, maar daar heeft ts het niet over.

één jaar geleden

Goed topic! Ik ben bezig met afbouwen, dus misschien moet ik juist gaan crashdieten dan gaat het lekker snel, haha! Maar even serieus: in het verleden heeft het mij heel erg geholpen om in zo'n app bij te houden wat ik eet. Niet perse om calorieën te tellen, maar juist om bewuster te zijn wat ik in mijn mond stop.

één jaar geleden

Reactie op PPJ

Goed topic! Ik ben bezig met afbouwen, dus misschien moet ik juist gaan cra ...
Heb ik dus ook net geïnstalleerd haha! Voor mij helpt het enorm om me echt aan de 3 eetmomenten te houden, en niet tussendoor te eten. En veel water drinken.

één jaar geleden

16 maand bv gegeven, 10 kilo afgevallen in de eerste 10 maand en enorm veel gegeten en 0,0 gesport (heb overgewicht en val normaal gesproken nooit af en leefde al best gezond). Ik zou echt niet bezig zijn met afvallen, maar als je het echt wilt is het vooral je levensstijl aanpassen. Eten als je lichaam erom vraagt en dat doet het met bv, maar maak hierin keuzes wat je dan neemt. Ik at bij elke voeding de eerste maanden ontbijtkoek met boter of 2 beschuiten met kaas en dronk een halve liter vocht. 2 stuks fruit op een dag, 200 gram gekookte groenten en 100 gram aardappelen/rijst etc. Gewoon brood met mager beleg. Zodra je kindje begint met vast voedsel zelf deze momenten ook aanhouden en mee eten (dus niet je kind een gezond tussendoortje en jij chocola). Onderschat de beweging ook niet van steeds je kindje tillen etc. en natuurlijk lekker elke dag een wandeling maken met je kindje.

één jaar geleden

Reactie op newmommy😍

16 maand bv gegeven, 10 kilo afgevallen in de eerste 10 maand en enorm veel ...
Hier hebben we iets aan! Ik wil gewoon stilletjes aan terug naar mijn eigen gewicht en inderdaad het liefst op zo’n manier. Ik moet eerlijk zeggen dat ik sinds de geboorte eind september, tot nu niet echt naar iets heb omgekeken en gewoon heb gegeten waar ik zin in had. En ik ben gewoon constant stabiel gebleven. Dus ik denk met gezonde aanpassingen dat het wel moet kunnen, afvallen op een gezonde manier.

één jaar geleden

Reactie op sterretje2021

Heb ik dus ook net geïnstalleerd haha! Voor mij helpt het enorm om me echt ...
Mij werd altijd juist aangeraden om 5/6 eetmomenten te hebben waarin je juist minder grote hoeveelheden eet, zodat je maag went aan kleinere porties 😊

één jaar geleden

Reactie op desperate23

Mij werd altijd juist aangeraden om 5/6 eetmomenten te hebben waarin je jui ...
Ja daar zijn idd verschillende meningen over maar ik blijf dan maar gewoon eten 😑 als ik het bij de 3 maaltijden hou en geen tussendoortjes heb ik een betere structuur waar ik me aan kan houden. Maar kan zeker dat het voor iemand anders beter werkt om meerdere eetmomenten te hebben denk ik!

één jaar geleden

Reactie op sterretje2021

Ja daar zijn idd verschillende meningen over maar ik blijf dan maar gewoon ...
Ik deed altijd 3 maaltijden en als ik tussendoor iets wilde eten enkel groente of fruit. Dat werkt hier super!

één jaar geleden

Ik ben sinds een half jaar mij bezig gaan houden met een gezonde levensstijl en probeer toegevoegde suikers tot een minimum te beperken, dit in combinatie met eten wanneer ik honger heb. Daardoor ongeveer 20 kilo afgevallen, was niet echt de bedoeling maar goed... Oh ik geef vandaag 18 maanden borstvoeding

één jaar geleden

Reactie op Christmaswish4

Ik ben sinds een half jaar mij bezig gaan houden met een gezonde levensstij ...
Ook al was het niet de bedoeling: bewonderenswaardig!! Heb je tips?

één jaar geleden

Als er ook nog tips zijn om jezelf zo te conditioneren dat je ook stopt met eten als je vol zit? 😁 Ik zou graag m'n levensstijl wat verbeteren (minderen met suiker e.d.) maar merk dat ik dit heel lastig vind. Als ik eenmaal ergens aan begin moet het ook op 'omdat het dan maar op is'. Ik probeer in ieder geval niet teveel ongezonde meuk in huis te halen en als de december vreetmaand weer voorbij is zal het sowieso makkelijker worden, maar extra tips zijn zeer welkom!

één jaar geleden

Reactie op Evaa1991

Als er ook nog tips zijn om jezelf zo te conditioneren dat je ook stopt met ...
Heeeel herkenbaar dit!

één jaar geleden

Reactie op sterretje2021

Ook al was het niet de bedoeling: bewonderenswaardig!! Heb je tips?
Eigenlijk is het gewoon zo min mogelijk suiker eten en labels lezen want ik heeeeeel veel eten zit stiekem heel veel suiker verborgen. Oh en geloof de nutriscore niet. Op Instagram heb je veel fijne accounts die hier veel meer van weten zoals topfitsuikervrij, mindgains, orthojoep en healthinessonline. Ik merk dat als je stopt met suiker je veel eerder vol zit

één jaar geleden

Reactie op Christmaswish4

Eigenlijk is het gewoon zo min mogelijk suiker eten en labels lezen want ik ...
En waarschijnlijk zoveel mogelijk gewoon pure voeding? Ik ga die accounts eens checken, dankje!

één jaar geleden

Reactie op sterretje2021

En waarschijnlijk zoveel mogelijk gewoon pure voeding? Ik ga die accounts e ...
Ja absoluut, zo min mogelijk bewerkt

één jaar geleden

Ola ik doe mee!

één jaar geleden

Las ergens de tip te eten tot je voor 80% vol zit En eerst-groente-eten-dan-pas..

één jaar geleden

Hoi mama's ik spring er even bij, ik ben in december 2021 mama geworden van een hele lieve jongen. In mijn zwangerschap ongeveer 13kg aangekomen. Ik heb vaak gelezen dat als je borstvoeding geeft, van zelf wel afvalt. Nou het is ondertussen 13 maanden verder en die kilo's zitten er nog steeds aan. Ik eet nu sinds drie weken gezond, suiker vrij en drie keer per dag ontbijt/lunch/avond en tussen door water thee en koffie en soms gezonde snacks komkommers oid. Heeft iemand enig idee waarom ik niet afval? Hebben jullie hier ook last van?