154 Reacties

3 jaar geleden

Hier hetzelfde! Ik heb besloten geen vaccin te nemen. Als ik van plan ben te stoppen, neem ik hem alsnog.

3 jaar geleden

Misschien kun je achterhalen welk vaccin je zou krijgen (Er zijn er nu 3 in Nederland als ik het goed heb onthouden). Dan kun je daar specifiek op zoeken. Inmiddels zijn er natuurlijk al veel meer mensen ingeënt en het onderzoek loopt nog. Dus wie weet hebben ze al wel kunnen aantonen dat het specifieke vaccin dat jij krijgt idd niet terug te vinden is in moedermelk, maar alleen de antistoffen die je lichaam zelf aan maakt (en die zou je dus juist door willen geven aan je baby, deze dan ook al deels beschermd). Daarnaast lees ik dat je vooral wilt inenten omdat je geen anderen wil besmetten. Maar zo werkt het vaccin helaas niet. Je kunt het virus ook na inenting nog steeds krijgen en bij je dragen, dus ook doorgeven. Je zult er alleen zelf minder tot niet ziek van worden. Je kan er dus ook voor kiezen om de vaccinatie uit te stellen tot je er zelf klaar voor bent om te stoppen met borstvoeding. Alleen zul je je dan tot die tijd wel extra zorgvuldig aan de maatregelen moeten houden, en ik weet natuurlijk niet of dat in jouw beroep mogelijk is.

3 jaar geleden

Ik neem pas het vaccin als ik klaar ben met bv. Al duurt dat nog een jaar 😅

3 jaar geleden

Ik ben gevaccineerd met pfizer vaccin en geef gewoon borstvoeding. Ik heb besloten het te doen omdat ze vanuit de nederlandse borstvoedings organisaties aangaven dat ze van een vergelijkbaar vaccin niets in moedermelk terug hebben gevonden maar wel na 5-7 dagen de antistoffen die je aanmaakt. Ik heb tot nu toe niets geks aan mn productie, mezelf en mn zoontje gemerkt. Wat ik ook een overweging vond, als ik ziek wordt van covid is voeden/kolven wellicht geen optie omdat ik zo ziek ben. Dat wilde ik ook niet. Ik werk met covid patienten in de acute zorg.

3 jaar geleden

Ja dit vind ik dus ook superlastig! Ik wil niets doen om de borstvoeding ‘in gevaar te brengen’, ben nog niet van plan te stoppen. Gelukkig werk ik niet met risicogroepen dus ben eerst nog niet aan de beurt voor vaccinatie... Ik ben benieuwd naar ervaringen van voedende mama’s die de prik wel al gehad hebben!

3 jaar geleden

Ik ga gewoon prikken zodra ik mag 💪🏻 dezelfde overweging gemaakt als A.M. Vooralsnog zijn er geen indicaties dat de vaccinatie niet samen zou gaan met borstvoeding en daar vertrouw ik dus op.

3 jaar geleden

Ik geef borstvoeding en heb onlangs ook het pfizer vaccin gehaald , ik heb de eerste voeding gekolft en weg gegooid (was meer voor mijn eigen gevoel) Daarna gewoon borstvoeding gegeven, ik voelde me goed. Ik heb niks gemerkt aan mijn zoontje , ergens ook fijn dat hij mijn antistoffen krijgt.

3 jaar geleden

Juist ideaal toch als je op manier antistoffen kan doorgeven! Ik zou willen dat ik het vaccin alvast zou kunnen halen, wil de bv eigenlijk rustig aan gaan afbouwen maar ik ga wel proberen te wachten tot ik ben gevaccineerd... Al ben ik helemaal achteraan in de rij pas aan de beurt.

VRIEND

3 jaar geleden

De vrouw van mijn huisarts geeft nu ook borstvoeding en hij houd mij op de hoogte, hij ging zich er in verdiepen😊. Voor nu zegt hij dat ik het beste kan wachten tot AstraZenica omdat deze meer op een groep prik lijkt en we weten in ieder geval dat een griep prik veilig is tijdens zwangerschap en borstvoeding.

3 jaar geleden

Bedankt voor het delen van deze informatie. Ik was al niet van plan om het te gaan halen tijdens BV of ZW. Ik wacht wel lekker tot er meer bekend is.

3 jaar geleden

Zou de gok niet nemen. Het is meer dan zomaar een prikje. Zeer weinig over bekend. Je kan na de prik ook mensen besmetten dus wat geeft het je.... niks. Doorgaan met bv is belangrijker.

3 jaar geleden

Ik heb besloten geen vaccin te nemen zolang ik nog bv geef. Werk ook in de zorg. Vind het stukje waarin ze ‘denken’ dat het veilig is te weinig om hiervan uit te gaan!

3 jaar geleden

Ik ben gevaccineerd met Pfizer en werk in de zorg. Geef nog steeds borstvoeding. Voor mij een bewuste keuze om me wel te vaccineren.

3 jaar geleden

Ik heb Astra gehad en geef al bijna 7 maanden lang al borstvoeding. Wij hebben (inclusief mijn kleine meid) covid19 gehad. De ziekte zelf was erg heftig zowel voor ons als voor de kinderen, ik heb daarom wel het vaccin genomen omdat ik tijdens het ziek zijn en de tijd erna zo een klap heb gehad en nu nog aan het herstellen ben (veel afgevallen, hoofdpijn, vermoeidheid en gewrichtsklachten) dat ik mezelf wil beschermen om nog eens zo ziek te zijn. Ook mijn zoon van 3 en dochtertje (toen 3 maanden) waren erg ziek van de covid besmetting. Ze zal vast al wat antistoffen hebben aangemaakt maar de borstvoeding zal ook zeker hieraan bijdragen lijkt mij.

2 jaar geleden

Reactie op DeniseD

De vrouw van mijn huisarts geeft nu ook borstvoeding en hij houd mij op de ...
Heb jij nog vanuit jouw huisarts advies gekregen? En wat heb jij uiteindelijk besloten? Ik twijfel nog erg, er blijft weinig over bekend lees ik.

2 jaar geleden

Reactie op Chris3

Heb jij nog vanuit jouw huisarts advies gekregen? En wat heb jij uiteindeli ...
Inmiddels blijft uit onderzoek dat je via de moedermelk antistoffen doorgeeft aan je kindje dat nog borstvoeding drinkt. https://www.ajog.org/article/S0002-9378(21)00187-3/pdf?fbclid=IwAR1jUtyop9wFA5OBdFQblecM2Tv5orZYe_X7G1EuyQ3_Z3-Urv746YWiGYg

2 jaar geleden

Reactie op enenem

Inmiddels blijft uit onderzoek dat je via de moedermelk antistoffen doorgee ...
Dankjewel! Hier ga ik even goed voor zitten om het door te lezen 😉 Fijn dat je het wilt delen!

2 jaar geleden

Wij hebben zelf covid 19 gehad inclusief mijn baby van (toen 3 maanden) en onze peuter van 3. Het was een hel..we waren enorm ziek..ik werk in de zorg en geef borstvoeding..ik ben al helemaal ingeënt met AstraZeneca. Mijn voeding liep tijdens de Corona besmetting flink terug maar gelukkig herstelde dat zich na 3 weken..van de enting liep mijn voeding niet terug en ik ben daar ook niet ziek van geworden.

2 jaar geleden

Even een linkje naar amc/vumc onderzoek ‘milk’ (over corona en borstvoeding). https://www.amc.nl/web/nieuws-en-verhalen/actueel/actueel/corona-antistoffen-in-moedermelk-minstens-vijf-maanden-aanwezig.htm Ik werk ook in de zorg en heb moderna gehad paar weken terug. Er is geen ratio waarom het vaccin in de moedermelk zou komen. Wel dat je door het vaccin en activatie van je eigen immuunsysteem via je borstvoeding beschermende antistoffen aan je kindje geeft. Ik had geen twijfel om me te laten vaccineren, had juist het gevoel daar iets goeds mee te doen voor ons kindje! Haar hiermee te beschermen. Na vaccinatie ben ik naar mijn idee wel een week lang meer moe geweest dan ik momenteel toch al ben (beetje moeilijk in te schatten of dat niet alleen slaapgebrek was), verder geen bijwerkingen ervaren behalve pijn bij de injectieplaats Veel wijsheid gewenst!

2 jaar geleden

(Aanvullend: ik geef volledig borstvoeding)